x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Εκκλησία

Η Θρονική γιορτή της Μητρόπολης Βοστώνης

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος μαζί με τον κλήρο και τον λαό των κοινοτήτων της Νέας Αγγλίας, γιόρτασαν τη Θρονική Γιορτή της Μητρόπολης Βοστώνης, επί τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου. Τελέσθηκε Ορθρος και Θεία Λειτουργία όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεθόδιος στον ιερό ναό της κοινότητας των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν Μασαχουσέτης.

Λειτούργησε ο νεοεχειροτονηθείς ιερεύς Ανδρέας Οττο, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ, ο οποίος εόρταζε και την ονομαστική του γιορτή.

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τους ιερείς και το πολυπληθές εκκλησίασμα για την παρουσία τους στον εορτασμό της Μητρόπολης, αναφέρθηκε στον Αγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο και τόνισε πως «κι εμείς σήμερα καλούμαστε από τον Χριστό να είμαστε οι σύγχρονοι πρωτόκλητοι Απόστολοι της σημερινής εποχής».

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος τελεί την Ακολουθία της Αρτοκλασίας επί τη Θρονική Εορτή της Μητρόπολης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΌΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Αναφέρθηκε επίσης «στην αποστολικότητα της Ορθόδοξης Πίστης και Εκκλησίας» και υπενθύμισε πως «το έργο των Αποστόλων ήταν εν μέσω πλείστων όσων δυσκολιών, βασάνων και μαρτυρίων για την διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού, που έφταναν ακόμα και μέχρι του σταυρικού θανάτου όπως στην περίπτωση του Αποστόλου Ανδρέα, ο οποίος σταυρώθηκε επί σταυρού σχήματος χιαστί».

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος αναφέρθηκε «στην πρωτόθρονη Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως», λέγοντας πως «η σκέψη μας πηγαίνει στη Μητέρα Εκκλησία το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η οποία γιορτάζει και τιμά τον ιδρυτή της, τον Αγιο Απόστολο Ανδρέα με την τιμή και λαμπρότητα που της αξίζει, γιατί είναι το Κέντρο της Ορθοδοξίας».

Τόνισε πως «στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης όπου είναι η έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η πρωτόθρονη και πρωτοεύθυνη Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως συνεχίζει το μυστήριο της Εκκλησίας μέσα στον σημερινό περίεργο και ταραγμένο κόσμο, υπενθυμίζουσα πως υπάρχει κι ο άλλος τρόπος υπάρξεως, ο τρόπος υπάρξεως της Εκκλησίας, ο οποίος είναι τρόπος αγάπης, ειρήνης, καταλλαγής και κατανοήσεως ανθρώπων και λαών, κάθε φυλής και έθνους».

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος ενώπιον της Ωραίας Πύλης κατά την Θρονική Εορτή της Μητρόπολης Βοστώνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Είπε ακόμα, πως «εκεί ο Πατριάρχης, οι Ιεράρχες, οι Ιερείς και το ‘μικρό’ αριθμητικά, αλλά μεγάλο εκκλησιαστικά ποίμνιο δίνει καθημερινά τη μαρτυρία της Ορθοδοξίας και του Γένους, κρατώντας αναμένον τον πυρσό τους εν μέσω θυελλωδών ανέμων». Συμπλήρωσε πως «το έχω πει και άλλοτε πως ο Πατριάρχης και οι Αρχιερείς του Φαναρίου είναι ήρωες, τους οποίους οφείλουμε να έχομε στη σκέψη και την προσευχή μας».

Επειτα από τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε γεύμα στην κοινοτική αίθουσα της κοινότητας των Ταξιαρχών και ανταλλαγή ευχών για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα και για τις επερχόμενες εορτές των Χριστουγέννων. Ιερατικός προϊστάμενος είναι ο π. Αθανάσιος Νένες.

Η εικόνα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, επί τη μνήμη του οποίου γιορτάζει η Μητρόπολη Βοστώνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρόεδρος της Ηγεσίας των 100 Δημήτρης Λογοθέτης μετέτρεψε το 33ο Συνέδριο της Οργάνωσης σε απόπειρα στήριξης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ