x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η τιμωρία του Μπάνον ως παράδειγμα για άλλους

Κάπου έπρεπε το Κογκρέσο να τραβήξει την γραμμή. Δεν ήταν δυνατόν να επιτραπεί στους ανθρώπους του πρώην προέδρου Τραμπ να συνεχίσουν να το περιφρονούν επιδεικτικά χωρίς συνέπειες.

Ο νόμος είναι νόμος. Αν δεν εφαρμόζεται, εξασθενεί. Και γίνεται παράδειγμα και για άλλους.

Ετσι φτάσαμε στα γνωστά τραγικά γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου όπου ένας όχλος εισέβαλε στο Κογκρέσο για να αποτρέψει την επικύρωση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία της χώρας.

Και είναι από τύχη που δεν θρηνήσαμε θύματα μεταξύ των πολιτικών που συνεδρίαζαν, ανάμεσά τους και ο τότε αντιπρόεδρος.

Δεν συναντάμε ανάλογα γεγονότα στην Αμερική, στην πρώτη Δημοκρατία του Κόσμου, από την ίδρυσή της, αν ποτέ.

Πρόκειται για γεγονότα που συγκλόνισαν συθέμελα την αμερικανική Δημοκρατία. Που δημιούργησαν αμφιβολίες διεθνώς για την σταθερότητα και την καταλληλότητα του συστήματός της, που ενθάρρυναν αυταρχικούς ηγέτες ανά τον Κόσμο, δημιουργώντας μια νέα ανταγωνιστική πολιτική συμμαχία, αντίθετη προς την δημοκρατία.

Δεν θα μπορούσαν λοιπόν τα γεγονότα αυτά να μείνουν ανεξερεύνητα, να μην κατανοηθούν σε βάθος οι λόγοι και να εντοπιστούν οι ηθικοί αυτουργοί που βρίσκονται πίσω τους.

Το Κογκρέσο παρά τις δριμύτατες αντιδράσεις των Ρεπουμπλικανών, όρισε μία επιτροπή γι’ αυτό το σκοπό.

Μεταξύ των μαρτύρων που κάλεσε να καταθέσουν και να παρουσιάσουν στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους είναι και ο Στίβεν Μπάνον (Steven Bannon), παλιός συνεργάτης του πρώην προέδρου Τραμπ.

Εκείνος όμως αγνόησε την κλήτευση του Κογκρέσου. Αν δεν υπήρχαν συνέπειες σε βάρος του, τότε η νομοθετική εξουσία του Κογκρέσου θα ετίθετο σε μεγαλύτερη αμφιβολία.

Το παράδειγμα του Μπάνον το ακολουθούν και άλλοι στενοί συνεργάτες του Τραμπ, προφανώς με την υπόδειξη του ίδιου.

Μετά τα γεγονότα αυτά απομένει να δούμε πόσοι θα συνεχίσουν να περιφρονούν τις αποφάσεις του Κογκρέσου και πόσοι θα συνεργαστούν μαζί του για να   γίνουν γνωστά τα όσα συνέβησαν και κυρίως για να ληφθούν μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρόοδος της κοινωνίας στις ΗΠΑ και στη Δύση γενικότερα προσμετράται με την ανάπτυξη, τον δείκτη ΑΕΠ, και βεβαίως ανάλογα τις πολιτείες για τις ΗΠΑ και επαρχίες για τα ευρωπαϊκά κράτη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας