x

Αμερική

Η τοποθέτηση της ομογενούς δικηγόρου Μαρίας Μάρκου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

ΑΘΗΝΑ. Το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στο κλειστό γήπεδο Τάε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο με την ομογενή Μαρία Μάρκου να αποτελεί την προσωπική επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη εκπροσωπώντας την Ομογένεια.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη με τίτλο «Η Κοινωνία στο Προσκήνιο», που ήταν και το κεντρικό σύνθημα στο Συνέδριο. Πρόεδρος του συνεδρίου είναι ο πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου, ενώ ένα από τα μέλη του προεδρείου ήταν και η ομογενής δικηγόρος.

Συγκεκριμένα, την τελευταία μέρα του συνεδρίου σχεδόν 4.500 σύνεδροι ψήφισαν για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Η ομογενής δικηγόρς Μαρία Μάρκου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της ιδίας

Η Μαρία Μάρκου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, όπου υπήρξε ηχηρό χειροκρότημα, ασχολήθηκε με θέματα που απασχολούν την Ομογένεια.

«Ονομάζομαι Μαρία Μάρκου και είμαι εκλεγμένη σύνεδρος από τη Νέα Υόρκη και έχω τη χαρά και την τιμή να αναπτύξω θέματα που αγγίζουν την Ομογένεια και προβληματίζουν τους Ελληνες εκτός συνόρων. Η Ομογένεια είναι εδώ. Και είναι ΠΑΣΟΚ. Το 2019 είναι μία σημαντική εξέλιξη. Μας δόθηκε η διευκόλυνση για την άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος. Πρέπει να καταργηθούν τα κριτήρια που υπάρχουν και να καταλάβουν κάποιοι ότι εμείς δεν είμαστε Ελληνες δεύτερης κατηγορίας, δεν έχουμε καμία διαφορά από την Ελληνίδα που γεννήθηκε στην Ελλάδα», είπε, ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι οι ομογενείς είναι πάντα δίπλα στην Ελλάδα. «Οι Ελληνες της Διασποράς δεν ξεχνάνε. Οι Ελληνες της Διασποράς αγαπάνε την Ελλάδα και είναι πάντα δίπλα σας. Ημασταν δίπλα σας στο Μάτι. Ημασταν δίπλα σας στις πυρκαγιές. Ημασταν δίπλα σας στους σεισμούς. Ημασταν και θα είμαστε δίπλα σας, το ΠΑΣΟΚ θέλει αλληλεγγύη. Και οι Ελληνες ομογενείς είναι πάντα εκεί να στηρίζουν».

Η ομογενής δικηγόρς Μαρία Μάρκου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της ιδίας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τη σειρά του ανέφερε: «Το βράδυ των εθνικών εκλογών η παράταξή μας θα είναι στην όχθη των νικητών, ισχυρή, δυνατή, περήφανη. Και θα κοιτάμε στην όχθη των ηττημένων τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ που θα έχουν απολέσει την κοινωνική τους δύναμη».

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι οι υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή είναι 464 και σύμφωνα με τις τροποποιήσεις στο Καταστατικό που ψηφίστηκαν θα αποτελείται από 301 μέλη εκ των οποίων το 1/3 θα είναι γυναίκες.

Η ομογενής δικηγόρς Μαρία Μάρκου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της ιδίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω συγκινησιακά φορτισμένου κλίματος, αλλά και μηνυμάτων αισιοδοξίας, τελέστηκαν τα εγκαίνια στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων και επισήμων, που πέρασαν για πρώτη φορά την πύλη του εθνικού προσκυνήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας