x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η τραγωδία του αγαπητού μας γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ

Κοιτάζοντας πίσω στον χρόνο που φεύγει, διαπιστώνουμε ότι είναι πολλά τα δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν. Μάλιστα, πολλά και τραγικά στις επιπτώσεις τους και στην μαζικότητά τους όπως στην περίπτωση των πολέμων. Γι’ αυτό και η σκυτάλη που θα παραλάβει σε λίγες μέρες το 2024 από το 2023 είναι βαμμένη στο αίμα, στην ένταση, στο μίσος.

Ενα από τα τραγικά γεγονότα του έτους, με την αρχαία ελληνική σημασία του, είναι η περίπτωση του γερουσιαστή της Νέας Ιερσέης, Μπομπ Μενέντεζ. Από την κορυφή της πολιτικής, κατηγορούμενος για εγκλήματα.

Τα γεγονότα είναι γνωστά. Οι κατηγορίες σε βάρος του -τα εκατοντάδες χιλιάδες μετρητά στο σπίτι του, οι ράβδοι χρυσού- είναι σοβαρές. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό.

Ωστόσο η ερώτηση είναι, μπορεί να υπάρχει μια λογική, νόμιμη εξήγηση; Ασφαλώς και μπορεί. Και μπορεί ακόμα όλο αυτό να αποτελεί πλεκτάνη των εχθρών του να τον εξουδετερώσουν; Βεβαίως και μπορεί. Είναι πιο πιθανό από ό,τι φαίνεται.

Μόλις χθες οι εισαγγελείς αρνήθηκαν να αναβάλουν τη δίκη του για δύο μήνες, από τον Μάιο στον Ιούλιο, ώστε να προλάβουν οι δικηγόροι του να προετοιμαστούν καλύτερα.

Εξάλλου, και το κυριότερο, κανένας δεν είναι ένοχος μέχρι να αποφανθεί το δικαστήριο ότι είναι.

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ, όπως όλοι μας γνωρίζουμε, είναι από τους πιο ένθερμους, πιστούς υποστηρικτές του Ελληνισμού. Καλός γνώστης των θεμάτων μας, ρήτορας, πανίσχυρος ως πρόεδρος της Επιτροπής των Εξωτερικών της Γερουσίας -υπέβαλε την παραίτησή του μετά τα γεγονότα- αποτελεί την φωνή της συνείδησης, του δίκαιου, αλλά και την φωνή των συμφερόντων των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επιπλέον, και σε προσωπικό επίπεδο, ο γερουσιαστής είναι από τους πιο ταπεινούς, ευγενείς, ευπρεπείς πολιτικούς που μπορείς να συναντήσεις.

Είναι λοιπόν γι’ αυτούς, κυρίως, τους λόγους, που η τραγωδία του μας αγγίζει όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, μας πονά, μας λυπεί.

Και είναι επίσης για τους ίδιους λόγους που ευχόμαστε ολόθερμα να μπορέσει να αποδείξει την αθωότητά του. Και τότε, αυτό θα αποτελεί μια ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση το 2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα, Τετάρτη 22 Μαϊου, στα ελληνικά σχολεία διεξάγονταν οι εξετάσεις «PISA» (με τη συμμετοχή 660 σχολείων και συνολικά 12.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ