x

Κοινωνία

Η Βασιλική Κορδερά, πρόεδρος της Κλινικής Μαλλιών Bergmann Kord, στον «Ε.Κ.»

Για τη μεταμόσχευση μαλλιών, τις διαδικασίες που ακολουθούνται και τις προοπτικές επιτυχίας της όλης διαδικασίας συνομιλήσαμε με την κ. Βασιλική Κορδερά. Η κ. Κορδερά, πρόεδρος της κλινικής μαλλιών Bergmann Kord και Αντιπρόεδρος του Chapter D430 Daughters of Penelope (DoP) – «Αθηναΐδες», σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «στα 43 χρόνια λειτουργίας μας έχουμε προχωρήσει σε περισσότερες από 70.000 μεταμοσχεύσεις με αισθητικά άρτια αποτελέσματα».

Πιο αναλυτικά, στη συζήτησή μας ειπώθηκαν τα εξής:

Υπάρχει πολλές φορές μια καχυποψία για την κλινικές μαλλιών, κυρίως λόγω της άποψης ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι μόνιμο; Ποια είναι η αλήθεια;

Δυστυχώς, έχετε απόλυτο δίκιο. Και η ερώτησή σας «θέτει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων».
Μόλις περιγράψατε ένα γενικότερο πρόβλημα αξιοπιστίας το οποίο αφορά τόσο στον τομέα υπηρεσιών όσο και σε αυτό του εμπλεκομένου επιστημονικού προσωπικού (ιατρών δερματολόγων, αναισθησιολόγων, νοσηλευτών κ.λπ.). Και η καχυποψία αυτή αφορά στη μονιμότητα του αποτελέσματος αλλά –κυρίως– στο αποτέλεσμα αυτό καθ’ εαυτό!
Ως πρωτοπόροι στον τομέα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της τριχόπτωσης σε όλες της τις εκφάνσεις, ενστερνιστήκαμε από την αρχή της ιδρύσεώς μας (1979) τον ρόλο «εκπαίδευσης» του ευρύτερου κοινού. Τόσο σε ό,τι αφορά στην αξιοπιστία των παρεχομένων υπηρεσιών της κλινικής μας (μέσω απτών αποδείξεων – αποτελεσμάτων) όσο και στην ανάγκη εμπεριστατωμένης, έγκυρης και έγκαιρης έρευνας από πλευράς του υποψηφίου, πριν την ανάθεση της «νέας του εικόνας» στον κατάλληλο, κατηρτισμένο ειδικό.

Bergmann Kord

Τέλος και προς επίρρωση των παραπάνω θα ήθελα να αναφέρω ότι αιτίες του κακού αποτελούν η εμπορευματοποίηση του ιατρικού μας «προϊόντος» και η καταστροφική αντίληψη-φιλοσοφία του εύκολου κέρδους. Εχουμε αντιμετωπίσει περιπτώσεις μεταμοσχευθέντων σε γειτονικές χώρες οι οποίοι απευθύνονται σε εμάς για διορθωτικές επεμβάσεις αλλά και την περίπτωση… κομμωτού, ο οποίος επικαλείτο ιδιότητα ιατρού προκειμένου να προβαίνει σε μεταμοσχεύσεις μαλλιών!

Τι είναι αυτό που εγγυάται μια επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών;

Κατ’ αρχάς ο ίδιος ο υποψήφιος. Η επιλογή, από πλευράς του, της κλινικής μαλλιών που θα αναλάβει την όλη διαδικασία και η συνεργασία του σε όλα τα επίπεδα με αυτή.
Στη συνέχεια, η δυνατότητα απόκτησης μοσχευμάτων μέσω της λεγομένης δότριας περιοχής του (με άλλα λόγια το κατά πόσο αποτελεί κατάλληλο υποψήφιο για μεταμόσχευση μαλλιών).
Και τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό με τα προηγούμενα, η εμπειρία του επιστημονικού προσωπικού που εμπλέκεται στην όλη διαδικασία.
Και για να παινέψουμε το σπίτι μας, θα μου επιτρέψετε στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι στα 43 χρόνια λειτουργίας μας έχουμε προχωρήσει σε περισσότερες από 70.000 μεταμοσχεύσεις με αισθητικά άρτια αποτελέσματα. Και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό!

Γενικότεροι κίνδυνοι υπάρχουν για την υγεία από τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Κανείς.
Κατά την προ-εγχειρητική διαδικασία και με βάση τα γερμανικά επιστημονικά πρωτόκολλα (τα οποία ακολουθεί η εταιρεία μας) καταρτίζεται εμπεριστατωμένο προφίλ των υποψηφίων με βάση το ιατρικό τους ιστορικό.
Με τον τρόπο αυτό εντοπίζονται οι ελάχιστες –είναι αλήθεια– περιπτώσεις ακαταλληλότητας του υποψηφίου, οπότε και -στις περιπτώσεις αυτές- δεν προχωρά η όλη διαδικασία.

Απευθύνεστε περισσότερο σε άνδρες ή γυναίκες;

Bergmann Kord

Εκ φύσεως η πλειοψηφία του κοινού μας έχει «ανδρικό πρόσημο». Εκ φύσεως…
Από την άλλη πλευρά, στις μέρες μας και με βάση τα στοιχεία της κλινικής μας η γυναικεία τριχόπτωση παρουσιάζει αυξητική τάση εμφάνισης και αποτελεί πλέον, σύνηθες φαινόμενο της καθημερινότητας.

Η διαδικασία ποια ακριβώς είναι; Πόσες συνεδρίες απαιτούνται για να υπάρχει αποτέλεσμα;

Βήμα πρώτο και… αποφασιστικό: Η έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση.
Είναι η πλέον ενδεδειγμένη κίνηση προκειμένου να εκτιμηθεί η έκταση του προβλήματος, να πιστοποιηθεί η ύπαρξη ή μη αλωπεκίας και κατ’ επέκταση να ταυτοποιηθεί το είδος και ο βαθμός της τριχόπτωσης.
Η σχετική ενημέρωση του ενδιαφερομένου περιλαμβάνει:
• Προσωπική διάγνωση.
• Τριχολογικό έλεγχο (Τριχοριζόγραμμα).
• Εξατομικευμένες προτάσεις για ειδική αγωγή κατά της τριχόπτωσης μέσω των, αποκλειστικής διάθεσης, προϊόντων Volumed®
• Ενημέρωση για όλες τις νέες εξελίξεις αναφορικά με την τριχόπτωση.
Σε ό,τι αφορά στις θεραπείες καταπολέμησης της τριχόπτωσης ο συνήθης αριθμός συνεδριών, ανάλογα με την κατάσταση του εκάστοτε ενδιαφερομένου, κυμαίνεται μεταξύ έξι (6) και δέκα (10).
Ακολουθεί μελέτη της μακροπρόθεσμης εξέλιξης και, μέσω αυτής, γίνεται ο κατάλληλος σχεδιασμός προκειμένου η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης να είναι αποτελεσματική.
Για την περίπτωση της μεταμόσχευσης μαλλιών η όλη διαδικασία, σε επίπεδο σχεδιασμού, είναι απλή: Μετά την εξέταση του ιατρικού ιστορικού του ενδιαφερομένου και του καθορισμού της επιθυμητής περιοχής κάλυψης, εκτιμάται ο απαιτούμενος αριθμός τριχοθυλακίων τα οποία θα χρειαστούν και καθορίζεται ο αριθμός των συνεδριών, η οποία συνήθως είναι μία.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται με μετεγχειρητικές φροντίδες από το νοσηλευτικό μας προσωπικό και με τακτικούς επανελέγχους.

Τι προσφέρει η δική σας κλινική; Τι σας κάνει να ξεχωρίζετε από τους άλλους;

Bergmann Kord

Αναγνωρισμένη ποιότητα!
Τόσο από τον πραγματικά μεγάλο αριθμό πελατών μας όσο και από διεθνείς πιστοποιήσεις (όπως η Πιστοποίηση Διαχείρισης της Ποιότητας στη δραστηριότητα: «Παροχή Υπηρεσιών Δερματολογικού Ιατρείου Μεταμόσχευσης Μαλλιών» ΕΛΟΤ ISO 9001:2015 με ημερομηνία ανανέωσης: 18/03/2022 και η Πιστοποίηση Διαχείρισης της Ποιότητας στη δραστηριότητα: «Παροχή Υπηρεσιών Δερματολογικού Ιατρείου Μεταμόσχευσης Μαλλιών» ΕΛΟΤ ΕΝ 15224:2017 με ημερομηνία ανανέωσης: 18/03/2022)
Επιπρόσθετα, τα νούμερα προσυπογράφουν την αναγνώριση αυτή και αποδεικνύουν τον λόγο για τον οποίο η Bergmann Kord αποτελεί συνώνυμο της «Κλινικής Μαλλιών» στην Ελλάδα.
Παράλληλη και η διεθνής αναγνώριση, τόσο μέσα από τις προσκλήσεις συμμετοχής κορυφαίων στελεχών της Bergmann Kord σε συνέδρια και ημερίδες του εξωτερικού όσο –και κυρίως– μέσα από τις τεχνικές συνεχούς ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού, ενός τομέα με νευραλγική / στρατηγική σημασία για την εταιρεία και για την ελληνική οικονομία, εν γένει.
Τέλος, η καθημερινή συνύπαρξη και επικοινωνία με τους πελάτες και συνεργάτες, η συνεχής αναζήτηση καινοτομικών και «legeartis» πρακτικών για την κάλυψη των αναγκών τους, οι άμεσες διορθωτικές κινήσεις στις -όποιες- εσφαλμένες πρακτικές, η εξειδίκευση και η –εν γένει- αναζήτηση της υπεροχής, αυτά αποτελούν τα κύρια στοιχεία ενδυνάμωσης των καθημερινών προσπαθειών μας.
Στην Bergmann Kord, όλοι μαζί και ο καθένας στον τομέα του ξεχωριστά, προσυπογράφουμε τη λειτουργία ενός Οργανισμού που καθημερινά διεκδικεί συμμετοχή σε αυτό που εμείς οι Ελληνες, μαζί με τον Πλάτωνα, ανέκαθεν αναζητούσαμε ως «πρωταρχικά ωραίο»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Η όξυνση στο πολιτικό πεδίο της Ελλάδας όχι μόνο συντηρείται, αλλά εντείνεται και η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι η υπόθεση των υποκλοπών είναι ένα ζήτημα το οποίο εργαλειοποιεί η αντιπολίτευση, καθώς ακόμη και το μέχρι τούδε ήπιο στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ, ανεβάζει τους τόνους και επιτίθεται, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικά στον Πρωθυπουργό.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας