x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Βοστώνη

Είναι πανθομολογούμενο πως η Βοστώνη δεν είναι μία συνηθισμένη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και Κόσμου αν προτιμάτε, αλλά είναι η κατ’ εξοχήν πόλη της μόρφωσης, της ακαδημαϊκότητας, των επιφανών πανεπιστημίων και κολεγίων, των επιστημονικών ανακαλύψεων, των κορυφαίων νοσοκομείων, του πολιτισμού και του πνεύματος. Είναι μια πόλη η οποία παράγει γνώση και πολιτισμό.

Η διαρρύθμισή της, το σχέδιο οικοδόμησής της, οι δρόμοι της, το λιμάνι της, τα εστιατόριά της, η κουλτούρα της, τα μουσεία της, η καθαριότητά της, σου δίνουν τη βιωματική αίσθηση μιας ανθρώπινης πόλης, γιατί εδώ που τα λέμε πολλές μεγαλουπόλεις σήμερα έχουν πάψει να αποπνέουν ανθρωπινότητα.

Η παρουσία και η επήρεια του Ελληνισμού στη Βοστώνη είναι έντονη. Ο κάθε παρατηρητικός επισκέπτης θαυμάζει ότι στο εξωτερικό των τοίχων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Βοστώνης είναι φιλοτεχνημένες μορφές αρχαίων Ελλήνων σοφών και φιλοσόφων και γραφές Ελληνικές.

Ο Ελληνορθόδοξος Καθεδρικός Ναός, η πτέρυγα στο Μουσείο Καλών Τεχνών που είναι αφιερωμένη στο ζεύγος Γεωργίου και Μάργκως Μπεχράκη με τις μοναδικές γκαλερί Ελληνορωμαϊκών αρχαιοτήτων, η Θεολογική Σχολή με το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο και η Μητρόπολη Βοστώνης αποτελούν ισχυρές ελληνικές παρουσίες, κάνοντας τη Βοστώνη ακόμα πιο πλούσια και πιο μοναδική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρόοδος της κοινωνίας στις ΗΠΑ και στη Δύση γενικότερα προσμετράται με την ανάπτυξη, τον δείκτη ΑΕΠ, και βεβαίως ανάλογα τις πολιτείες για τις ΗΠΑ και επαρχίες για τα ευρωπαϊκά κράτη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας