x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η υφυπουργός Αλεξάνδρα Κεφάλα στη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να λάβει μέρος μέρος σε διεργασίες του ΟΗΕ σχετικά με τις γυναίκες, βρίσκεται η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Ειδικότερα, η κ. Κεφάλα θα συμμετέχει στις εργασίες της 68ης Συνόδου της Επιτροπής του ΟΗΕ για το Καθεστώς των Γυναικών, η οποία θεωρείται ένα κορυφαίο ετήσιο γεγονός, που δίνει την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων μεταξύ ομολόγων από διαφορετικές χώρες, που αντιμετωπίζουν, ωστόσο, κοινά προβλήματα.

Η Υφυπουργός, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο που έχει αναλάβει, τόνισε πως επήλθε μέσα από μια κοινωνική αναγκαιότητα, που προέκυψε αρχικά από την οικονομική κρίση και κορυφώθηκε μετά την κρίση της πανδημίας, με έμφαση στην επίτευξη κοινωνικής ευημερίας για όλους.

«Είναι ένα ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο αλλά και ένα υπουργείο με τεράστια εθνική ευθύνη. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της γυναίκας, της εργαζόμενης μητέρας, των παιδιών και των νέων ζευγαριών, μέσα από πολιτικές όπως είναι η αύξηση του επιδόματος γέννησης και παιδιού, η ενίσχυση της άδειας μητρότητας, η -για πρώτη φορά- θέσπιση της άδειας πατρότητας, η ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής για να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους νέους και τα νέα ζευγάρια που ενδεχομένως δυσκολεύονται να ανοίξουν το δικό τους σπίτι και να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Και βέβαια, στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και ενδυναμώνουμε τις γυναίκες, ώστε να ασχοληθούν με κάθε πτυχή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής», τόνισε η κ. Κεφάλα.

Σύμφωνα με την Αλεξάνδρα Κεφάλα, ένα από τα βασικά θέματα που χαρτοφυλακίου είναι το δημογραφικό, τονίζοντας πως, μέσα στους επόμενους μήνες, θα παρουσιαστεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο θα τεθεί προς διαβούλευση πιθανότατα τον Μάιο.

«Εχουμε λάβει ήδη μέτρα ως κυβέρνηση, όμως θέλουμε μία πιο ολιστική προσέγγιση και αυτό θα γίνει με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το δημογραφικό. Αυτήν την περίοδο είμαστε σε διαβούλευση με υπουργεία, αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών για το Εθνικό Σχέδιο και υπολογίζουμε πως τον Μάιο θα είναι έτοιμο. Πρόκειται για ένα master plan, που θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μέτρων, δράσεων και πρωτοβουλιών, μέσα από το οποίο θα επιδιώξουμε να σταθεροποιήσουμε, σε πρώτη φάση, τον αριθμό των γεννήσεων, ο οποίος συνεχώς μειώνεται», τονίζει η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Παράλληλα, η κ. Κεφάλα χαρακτήρισε ως μια «σπουδαία δημοκρατική πρωτοβουλία την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου», προσθέτοντας πως αίρονται εμπόδια στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, ενώ μίλησε με θερμά λόγια στον ρόλο των Αποδήμων ως πρεσβευτών της Ελλάδας.

«Οι δεσμοί της Ελλάδας με τους απανταχού Ελληνες είναι ισχυροί και άκαμπτοι. Είναι κάτι που το νιώθουμε και εμείς που ζούμε στην Ελλάδα αλλά και οι Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό. Η Ομογένεια είναι ένας σημαντικός πυλώνας διαφύλαξης και διάδοσης της ιστορίας μας απ’ άκρη σ’ άκρη της Γης, είναι οι πρεσβευτές της χώρας μας. Η πατρίδα μας τους χρειάζεται, όσο μακριά κι αν βρίσκονται. Αλλωστε, όσα χιλιόμετρα κι αν μας χωρίζουν, το μόνο βέβαιο είναι ότι η αγάπη για τη χώρα μας, οι προσπάθειες για την πρόοδο και ανάπτυξή της, οι κοινές μας αγωνίες, πάντα μας ενώνουν και θα μας ενώνουν», κατέληξε η Υφυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε μια νέα επένδυση στη λεγόμενη «πράσινη» ενέργεια, η οποία θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη μιας νέας σειράς μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων, προχωράει η εταιρεία Red Apple Group, ιδιοκτησίας του Ελληνοαμερικανού μεγιστάνα, Τζον Κατσιματίδη (John Catsimatidis).

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ