x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Αμερική

Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στην Βοστώνη (Φωτογραφίες)

ΒΟΣΤΩΝΗ. Στη Βοστώνη βρέθηκε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να ενημερώσει την ελληνοαμερικανική ομογένεια της Βοστώνης, Μασαχουσέτης και της Νέας Αγγλίας γενικότερα, για το θέμα της επιστολικής ψήφου, σε μια ενημερωτική εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη.

Η κ. Κεραμέως, παρουσία ενός μεγάλου αριθμού ομογενών, παρείχε πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση, αναφερόμενη τόσο σε θεωρητικά όσο και σε πρακτικά θέματα που έχουν σχέση με την επιστολική ψήφο.  Η Υπουργός Εσωτερικών τόνισε για μία ακόμη φορά ότι πρόκειται για ένα «ιστορικό γεγονός», καθώς αυτή η δυνατότητα θα δοθεί για πρώτη φορά στους ομογενείς. Ακόμη, κάλεσε όλους τους αποδήμους που δεν έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους να το πράξουν άμεσα, μέσω της σχετικής πλατφόρμας, η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως τόνισε πως, για περαιτέρω απορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ειδική διαδικτυακή υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη, Συμεών Τέγο.

Την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως πλαισιώνουν ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος και ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Σε δηλώσεις της στον «Εθνικό Κήρυκα» η Υπουργός είπε, πως «είμαι πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι στη Βοστώνη και πράγματι έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από τη Βοστώνη κι από το Πανεπιστήμιο, αλλά αν θέλετε και πολύ αποφασισμένη γι’ αυτόν τον στόχο τον οποίον έχουμε θέσει. Είναι μία εκστρατεία ενημέρωσης σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τον Καναδά, γι’ αυτές τις νέες δυνατότητες που πλέον προβλέπονται  στο ελληνικό θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά την άσκηση του δικαιώματος ψήφου».

Η Υπουργός είπε ακόμα, πως «έχουμε δει χιλιάδες Ελληνες αποδήμους, εννοώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, ήμουν στον Καναδά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρωθυπουργό Τριντό, από κοινού οι δυο τους έκαναν πολλές ενημερωτικές εκδηλώσεις προς Ελληνες που ζουν στον Καναδά για να τους ενημερώσουν για δύο πράγματα: Πρώτον, ότι πλέον δεν υπάρχουν οι περιορισμοί που υπήρχαν για την άσκηση δικαιώματος ψήφου, δεν χρειάζεται δηλαδή να αποδείξεις ότι έχεις μείνει στην Ελλάδα για δύο χρόνια όπως ίσχυε στο παρελθόν ή ότι έχεις υποβάλλει φορολογική δήλωση. Δεύτερη αλλαγή η επιστολική ψήφος. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας Ελληνες πολίτες πλέον οπουδήποτε κι αν ζουν στο εξωτερικό μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους μέσω της επιστολικής ψήφου».

Την υπουργό Νίκη Κεραμέως πλαισιώνουν ομογενείς από το Νιου Χαμσάϊρ στο γενικό προξενείο Βοστώνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Η κ. Κεραμέως ευχαρίστησε τους ομογενείς για την παρουσία τους και έλαβε μέρος σε τελετή για την 203η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας η Υπουργός Εσωτερικών έπλεξε το εγκώμιο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και ευχαρίστησε τα μέλη της για όσα κάνουν για τη μητέρα Ελλάδα.

Πριν από την ομιλία, η Υπουργός είχε συνάντηση με τον πρώην κυβερνήτη Μασαχουσέτης και πρώην υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μιχάλη Δουκάκη, στο Γενικό Προξενείο.  Παρόντες επίσης ήταν ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, με τον οποίο η κ. Κεραμέως είχε ιδιαίτερη συνομιλία, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Οθων Ηλιόπουλος, καθηγητές Πανεπιστημίου, κληρικοί, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Βασίλης Καυκάς και μέλη του συμβουλίου, ο πρόεδρος του Πανευβοϊκού Συλλόγου Δημήτρης Ματθαίος, εκπρόσωποι εκκλησιαστικών κοινοτήτων, ενώ τα παιδιά του ελληνικού σχολείου της κοινότητας Αγίου Νεκταρίου του Ρόσλιντέιλ-Βοστώνης έψαλαν τον εθνικό ύμνο προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους.

Από τη συνάντηση της υπουργού Νίκης Κεραμέως με τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και πρώην Προεδρικό υποψήφιο Μιχάλη Δουκάκη στο Γενικό Προξενείο Βοστώνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Ακολούθησε δεξίωση για όλους κατά την οποία η Υπουργός συνομίλησε με ομογενείς και απάντησε σε περαιτέρω ερωτήσεις τους.

Κατά την παραμονή της στη Βοστώνη επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο του Harvard στο οποίο σπούδασε, το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης και τη σχολή Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts.

Από την εκδήλωση με την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στο Γενικό Προξενείο Βοστώνης (Ε.Κ./Θεόδωρος Καλμούκος)
Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως με τον Μιχάλη Δουκάκη (Ε.Κ./Θεόδωρος Καλμούκος)
Από την εκδήλωση με την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στο Γενικό Προξενείο Βοστώνης (Ε.Κ./Θεόδωρος Καλμούκος)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ