x
 

Κοινωνία

Η ύβρις, η εκδίκηση και ένας χωρισμός έριξαν τον πιο περήφανο σύμμαχο της Big Tech

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Για ένα διάστημα, ο Τζόσουα Ράιτ (Joshua Wright) συνδύαζε μια σύζυγο, τρία παιδιά, τρεις ερωμένες και μια καλά αμειβόμενη καριέρα ως καθηγητής Νομικής και σύμβουλος σε θέματα αντιμονοπωλιακής πολιτικής για την Google, την Qualcomm και το Facebook, αναφέρει δημοσίευμα της «Wall Street Journal» για την αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα ιστορία του.

Θα μπορούσε να συνεχίσει να τα καταφέρνει. Αλλά τον Οκτώβριο του 2021, ο Ράιτ έβαλε τέλος σε μια πολυετή σχέση με την Ελίς Ντόρσεϊ (Elyse Dorsey) και όλα άρχισαν να καταρρέουν. Παράτησε την Ντόρσεϊ με ένα μήνυμα, λέγοντας ότι επέστρεψε σε μια πρώην ερωμένη του. «Ντρέπομαι τόσο πολύ που νομίζω ότι ποτέ με σεβάστηκες», του είπε.

Η Ντόρσεϊ, πρώην δικηγόρος αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για το υπουργείο Δικαιοσύνης, γνώριζε μυστικά που ο Ράιτ είχε κρατήσει κρυφά από τη σύζυγό του, τους εργοδότες του και τους εταιρικούς πελάτες του. Μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, όλοι ήξεραν.

Τουλάχιστον από το 2006, ο Ράιτ διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις με φοιτήτριες που παρακολουθούσαν τα μαθήματά του στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου George Mason, ενός δημόσιου ιδρύματος στο Αρλινγκτον της Βιρτζίνια. Ορισμένες από τις γυναίκες δήλωσαν ότι ικανοποιούσαν τις σεξουαλικές απαιτήσεις του από φόβο μήπως καταστρέψει την καριέρα τους αν αρνούνταν, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.

Κατά το μεγαλύτερο μέρος αυτού του διαστήματος, ο Ράιτ ήταν ο βασικός συνήγορος της Google, της Qualcomm και άλλων επιχειρηματικών κολοσσών κατά των αντιμονοπωλιακών ελέγχων από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές. Ενώ ο Ράιτ ήταν ελάχιστα γνωστός εκτός Ουάσιγκτον, έχτισε μια καριέρα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων πείθοντας τις ρυθμιστικές αρχές που ασχολούνται με την καταπολέμηση των μονοπωλίων να αφήσουν ήσυχους τους πελάτες του. Ενώ υπηρετούσε ο ίδιος ως ρυθμιστής στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, ο Ράιτ κέρδισε μια ψηφοφορία για τον περιορισμό των αντιμονοπωλιακών εξουσιών της υπηρεσίας.

Οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κόστισαν αργότερα στον Ράιτ μια συμβουλευτική εταιρεία που του απέφερε περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως και μια θέση στο πανεπιστήμιο που του απέφερε περισσότερα από 440.000 δολάρια ετησίως. Η Google, η Amazon και το Facebook έχασαν ένα ανεκτίμητο πλεονέκτημα. Ολα άρχισαν να ξετυλίγονται με το γραπτό μήνυμα του Ράιτ για τον χωρισμό του.

Ο Ράιτ, ο οποίος έχει αρνηθεί κάθε αδίκημα, αρνήθηκε να σχολιάσει για το σχετικό άρθρο της «Wall Street Journal». Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι υπήρχαν ανακρίβειες, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει ποιες ήταν αυτές. Μια εκπρόσωπος της Binnall Law Group, η οποία εκπροσωπεί τον Ράιτ, δήλωσε: «Παραμένουμε βέβαιοι ότι η αλήθεια θα επικρατήσει, οδηγώντας στην πλήρη δικαίωση του κ. Ράιτ στο δικαστήριο».

Ο 47χρονος Ράιτ χαρακτήρισε την Ντόρσεϊ ως μια περιφρονημένη γυναίκα που «ξεκίνησε ένα προμελετημένο σχέδιο για να καταστρέψει» τη ζωή του σε ισχυρισμούς που διατύπωσε σε μήνυση για δυσφήμιση.

Συγκεκριμένα, το 2021, ο Ράιτ ξαναξεκίνησε τη σχέση του με την Ντόρσεϊ που είχε αρχίσει όταν ήταν φοιτήτρια της Νομικής μια δεκαετία νωρίτερα. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ο Ράιτ της έστειλε μήνυμα για να της πει ότι είχε επιστρέψει στη σχέση του με τη Λίντσεϊ Εντουαρντς (Lindsey Edwards), μια νεότερη γυναίκα που είχε πάρει προηγουμένως τη θέση της Ντόρσεϊ.

Η θέση της Ντόρσεϊ στο τμήμα αντιμονοπωλιακής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης έληξε με τη λήξη της διακυβέρνησης Τραμπ τον Ιανουάριο του 2021. Ζήτησε τη βοήθεια του Ράιτ. Συνέχισαν τον δεσμό τους και ο Ράιτ εισήλθε στον τελευταίο κύκλο της καριέρας του. Της έδωσε δουλειά στη συμβουλευτική του εταιρεία. Ο Ράιτ κανόνισε επίσης μια υποτροφία για την Ντόρσεϊ στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια για να σπουδάσει Οικονομικά.

Δύο μήνες μετά τον χωρισμό τους, η Ντόρσεϊ δεν είχε λάβει καθόλου από τα χρήματα. Φοβόταν ότι όλα ήταν ένα τέχνασμα. Τον Δεκέμβριο του 2021, η Ντόρσεϊ υπέβαλε καταγγελία βάσει του Τίτλου ΙΧ στο Πανεπιστήμιο George Mason, η οποία έφερε την πτώση του Ράιτ. Ισχυρίστηκε ότι είχε συνάψει σεξουαλική σχέση με τον Ράιτ όσο ήταν φοιτήτρια και ότι εκείνος χρησιμοποίησε αργότερα την επαγγελματική του επιρροή για να την εκδικηθεί.

Πηγή: «The Wall Street Journal»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ