x
 

Υγεία

ΙERIAS NAMA SKIN & SPIRIT, μια σύγχρονη θεώρηση της φροντίδας του εαυτού μας

Συνηθίζουμε να λέμε ότι ο κόσμος είναι τρελός και παράλογος. Οσο το συζητάμε τόσο το πιστεύουμε και γινόμαστε και εμείς μέρος αυτού του παραλογισμού. Δυσκολευόμαστε να τον δούμε από απόσταση, δυσκολευόμαστε να πάρουμε την ευθύνη της ύπαρξής μας στα χέρια μας, γιατί δεν ξέρουμε πώς να χειριστούμε το φόβο, που μας φέρνει ο παραλογισμός που ζούμε. Για την αντιμετώπιση της καθημερινότητάς μας, τις εσωτερικές μας αγωνίες και τη σωματική και ψυχική μας υγεία μάς μίλησε η Χριστίνα Σιαπκαρά, η οποία καθοδηγεί και διευκολύνει τις διαδικασίες μεταμόρφωσής μας μέσω του ήχου, του διαλογισμού, της φωνής, της χαρακτηριστικής της αυθεντικότητας και της μοναδικής ικανότητάς της, να χρησιμοποιεί τις ιδιότητες της φύσης για να γαληνεύει το νου και να μας ομορφαίνει.

Dewy Nectar Serum ✺ VITAL SKINFOOD Ένας επανορθωτικός ορός, πλούσιος σε βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ, λιπίδια και πεπτίδια που αποκαθιστούν την ζωτική λάμψη του δέρματός, ενώ η βελούδινη υφή του και η δράση του τονώνει την διάθεση σαν μια εσωτερική αγκαλιά. Foto Credit: Ειρήνη Μιχοπούλου

Στη θεραπευτική αυτή μέθοδο που χρησιμοποιεί, πρόσθεσε μια ακόμα ενεργειακή μέθοδο με ανθοϊάματα, τα οποία χαλαρώνουν το νοητικό και συναισθηματικό πεδίο και δημιούργησε μια σειρά προϊόντων για τη φροντίδα του δέρματος από βότανα, φρούτα, φύκια, πολύτιμους λίθους, ελιξίρια πεπτίδια, ανταπτογόνα και πολλά άλλα μοναδικά φυσικά στοιχεία με τον τίτλο IERIAS NAMA SKIN & SPIRIT που αντιστοιχεί στην εταιρεία της. Τα καλλυντικά αυτά προϊόντα υψηλής ποιότητας και απόδοσης είναι φτιαγμένα με πρώτες ύλες που συλλέγουν από όλον τον κόσμο, και ενεργά συστατικά με πολύ δυνατά αποτελέσματα για το δέρμα. Είναι απολύτως clean, vegan, cruelty free και sustainable για τον πλανήτη μας. Σε αντίθεση με τις περισσότερες επωνυμίες που εστιάζουν αποκλειστικά στα οφέλη του δέρματος, τα προϊόντα αυτά υποστηρίζουν ολιστικά την υγεία του δέρματος και τη θετική νοητική κατάστασή μας μέσω των συστατικών αλλά και πρακτικών (Audio Rituals) που αφυπνίζουν τις αισθήσεις μας στο σύνολό της. Η Χριστίνα είναι ένας σπάνιος συνδυασμός ταλέντων. Οι πολλές διαστάσεις της προσωπικότητάς της της δίνουν την ελευθερία να μπορεί να μετατρέπει την πεζή και αγχώδη πραγματικότητα σε μια όαση με τους δικούς της όρους. Εχει σπουδάσει Νομική στην Αγγλία, στη Γερμανία και στην Ελλάδα, Υποκριτική στη Νέα Υόρκη και τώρα δημιούργησε την IERIAS NAMA SKIN & SPIRIT μετά από πολλά χρόνια αφοσίωσης και ενασχόλησής της στον Εναλλακτικό Χώρο των Θεραπειών. Το πρώτο βάπτισμα των εξαιρετικών αυτών καλλυντικών θα γίνει στην Opening Gallery, στη διεύθυνση 42 Walker St, 3-6 μ.μ στο Μανχάταν, στις 30 Μαρτίου, στην εκδήλωση IERIAS NAMA SKIN & SPIRIT. Είναι must θα έλεγα, να ζήσετε αυτή την μοναδική εμπειρία, όπου και η διάθεσή σας και το δέρμα σας θα βελτιωθούν και οι απόψεις σας θα αλλάξουν ή θα εμπλουτιστούν από μια καινούργια θεώρηση τού τι σημαίνει φροντίδα του εαυτού μας. Στην Opening Gallery που η Σωζίτα Γκουντούνα, η ιδιαίτερα δραστήρια και δημιουργική επιμελήτρια Τέχνης διοργανώνει πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις νέων ανθρώπων, θα σας περιμένουν πολλές εκπλήξεις εκτός από τα κοκτέιλ με τα ελιξίρια φρούτων και τις ιδιαίτερες νοστιμιές, εκτός από τα μυστικά, για να μεγαλώνετε όμορφα, εκτός από την παρουσία της Χριστίνας που κυριολεκτικά θα σας μαγέψει. Επειδή ο χώρος είναι περιορισμένος δηλώστε από τώρα ότι θα πάτε. Θα συναντηθούμε εκεί!

Ιερή αρωματοθεραπεία. Δημιουργία θετικής μνήμης μέσω της σύνδεσης αρωμάτων και καθοδηγούμενων διαλογισμών. Foto Credit: Ειρήνη Μιχοπούλου

Πες μας τη διαδρομή σου Αθήνα – Αμερική. Πώς αποφάσισες να έρθεις στη Νέα Υόρκη;

Ηρθα στη Νέα Υόρκη το 2007 για να σπουδάσω θέατρο και κλασσικό τραγούδι. Πριν από αυτό σπούδασα Νομικά στην Αγγλία, στη Γερμανία και στην Ελλάδα. Η απόφασή μου να έρθω στη Νέα Υόρκη ήταν μία βαθιά διαισθητική απόφαση. Η πόλη αυτή με καλούσε με έναν μυστηριώδη τρόπο παρότι την είχα επισκεφτεί μόνο νοερά. Μια μέρα, έδωσα εξετάσεις στη σχολή της Stella Adler και ήρθα. Αποφοίτησα από εκεί και άρχισα να εμφανίζομαι σε διάφορες θεατρικές σκηνές, όπως Classic Stage Company, The Living Theatre, Connelly Theater, La Mama. Επίσης, εμφανίστηκα στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού υπό την σκηνοθεσία της πολύ ιδιαίτερης φίλης και συνεργάτιδας Ιωάννας Κατσαρού.

Γιατί άφησες το θέατρο;

Στην πραγματικότητα δεν έφυγα ποτέ από το θέατρο, αλλά από τη σκηνή για λίγο. Όλα τα εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιούσα στο θέατρο, η αναπνοή, η φωνή, η κίνηση έχουν γίνει μέρος της σημερινής μου εργασίας μέσα από τις ιαματικές τέχνες. Ολα τα εργαλεία είναι εδώ αλλά μετουσιωμένα μέσα σε διαλογισμούς, ήχους και εικόνες που αφυπνίζουν και συνδέουν με όλες τις αισθήσεις. Νιώθω ότι θα επιστρέψω στη σκηνή για να πω διαφορετικές ιστορίες με έναν τρόπο, ίσως πιο διαδραστικό. Αυτή την περίοδο μελοποιώ μια ποιητική ανθολογία και την οραματίζομαι με ήχο και εικόνα.

Τι σε έφερε κοντά στις ολιστικές θεραπείες και γιατί επέλεξες κάποιες συγκεκριμένες;

Ακούγεται κάπως ξύλινος ο όρος ολιστική θεραπεία. Για μένα ολιστική θεραπεία είναι καθετί που σε φέρνει σε επαφή με όλες σου τις αισθήσεις και σε κάνει να εκφράζεσαι με όλο σου το είναι. Ζούμε σε μια εποχή κάπως μηχανική. Ολα είναι θεωρητικά πιο εύκολα και προσβάσιμα με την τεχνολογία, όμως πρέπει να καταβάλεις προσπάθειες, ώστε οι αισθήσεις σου να παραμείνουν δυνατές! Είναι όμορφο να νιώθεις, να βλέπεις, να οσφραίνεσαι, να αφουγκράζεσαι, να αγγίζεις, να γεύεσαι και να είσαι απολύτως εκεί όταν αυτό συμβαίνει. Μια βόλτα στη φύση, μια αγκαλιά, μια συγγνώμη είναι επίσης μια ολιστική θεραπεία, αν συνειδητά το επιτρέψουμε λειτουργήσει έτσι.

Από μικρό παιδί αυτό το άνοιγμα των αισθήσεων που τώρα ως μεγάλη μπορώ και το ονομάζω θεραπεία, το αναζητούσα και μέσα μου υπήρχε μια εντολή… μια ροή που με πήγαινε εκεί πολύ φυσικά. Μύθοι, μαγικές ιστορίες, άνθη, αρώματα, ήχοι πάντα με έκαναν να νιώθω πως είμαι στο στοιχείο μου. Λατρεύω την Ιρλανδία γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Γιατί οι Ιρλανδοί είναι σε θέση να αντιληφθούν την ζωή πέρα από το ορατό. Είναι ανοιχτοί στις αισθήσεις τους και στο συναίσθημά τους. Φαίνεται στη μουσική τους, στην ποίησή τους και στον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Εχουν μια φυσική συνείδηση της μαγείας που φέρουν μέσα τους και που τους περιβάλλει. Ολα είναι θέμα αντίληψης και πρόθεσης.

Ιερή αρωματοθεραπεία. Δημιουργία θετικής μνήμης μέσω της σύνδεσης αρωμάτων και καθοδηγούμενων διαλογισμών. Foto Credit: Ειρήνη Μιχοπούλου

Οι παραστατικές τέχνες πως συνέβαλαν σ’ αυτήν την ανακάλυψη;

Αργότερα ανακάλυψα τη μαγεία της μεταμόρφωσης του εαυτού μέσα από τις παραστατικές τέχνες, το θέατρο και το κλασσικό τραγούδι, και όλα αυτά με βοήθησαν να επανασυνδεθώ με κομμάτια του εαυτού μου που είχα χάσει την πορεία όπως όλοι μας μεγαλώνοντας. Οταν μελετάς έναν χαρακτήρα μαθαίνεις να ανοίγεσαι, να βλέπεις σε μεγαλύτερο βάθος, να κατανοείς και να αποδέχεσαι διαφορετικά συναισθήματα, καταστάσεις και ανθρώπους. Γίνεσαι πιο συμπονετικός προκειμένου να υποστηρίξεις έναν ρόλο. Αυτή η διαδικασία έχει τη δυναμική να σου επιτρέψει μια πιο ειλικρινή σύνδεση με τις βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες σου. Ετσι αυτή η διαδικασία μου δημιούργησε μια εσωτερική δίψα να ανακαλύψω και άλλα και με οδήγησε πολύ οργανικά στη μελέτη μιας σειράς ολιστικών μεθόδων από την ηχοθεραπεία, την οποία και ξεχωρίζω, τον καθοδηγούμενο διαλογισμό, την αναπνοή, την γιόγκα, τα ανθοϊάματα και άλλα.

Ποιες θεραπευτικές μεθόδους ξεχωρίζεις;

Η χρήση του ήχου και της φωνής για να αποφορτίσει το σώμα, όπως και να το συντονίσει σε κάτι νέο που επιθυμούμε με την πρόθεσή μας είναι το πιο σπουδαίο, το πιο δυνατό εργαλείο θεραπείας από όσα έχω συναντήσει τα τελευταία 14 χρόνια. Όπως πια έχει αποδείξει η επιστήμη η ύλη είναι καθαρή ενέργεια. Τα πάντα στο σύμπαν είναι ενεργειακά σώματα που έχουν μία μοναδική δόνηση -μία ιδιοσυχνότητα- συμπεριλαμβανομένων των φυτών, των ορυκτών και των ανθρώπων. Τα συναισθήματά μας έχουν επίσης ιδιοσυχνότητες, ο πόνος που μπορεί να νιώθουμε στο φυσικό μας σώμα έχει επίσης ιδιοσυχνότητα. Η πρακτική της ηχοθεραπείας συνίσταται στο να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τον εκάστοτε πόνο ή συναίσθημα, να είμαστε συντονισμένοι με το ενεργειακό μας πεδίο και να χρησιμοποιούμε τον εσωτερικό μας ήχο, ώστε να το επαναφέρουμε σε αρμονία.

Universal Exfoliator ✺ GLOW POWDER
Μια πλούσια σε αντιοξειδωτικά πούδρα – καθαρισμού από σκόνη φύλλων ελιάς, Βιταμίνη C, Βρώμη, Γάλα καρύδας, ροδοπέταλα, Φύκια και χαλαζία. Aφαιρεί τους περιβαλλοντικούς ρύπους και καθαρίζει την αύρα αφήνοντας το δέρμα σας φρέσκο, λείο και δροσερό. Foto Credit: Ειρήνη Μιχοπούλου

Δημιούργησες μία δική σου επιχείρηση την IERIAS NAMA. Γιατί IERIAS NAMA; Ποια είναι η φιλοσοφία και ο στόχος σου;

Ο όρος ιέρεια αφορά στη θηλυκή αρχή ως εσωτερική ενέργεια που φέρουμε μέσα μας ανεξάρτητα από το φύλο μας. Η θηλυκή ενέργεια έχει μια ποιότητα μαγνητική, όπως η Σελήνη. Είναι η ίδια η δύναμη της δημιουργίας. Η λέξη μητέρα, προέρχεται από την λέξη μήτρα και η λέξη material, η ύλη, προέρχεται από τη μήτρα. Η θηλυκή ενέργεια είναι πηγή ζωής, δύναμης και χαράς μέσα από την ικανότητα να εμπεριέχει και να προσφέρει. Νάμα είναι το νερό πηγής, και μεταφορικά οτιδήποτε αναζωογονεί ή εμπνέει. Ιέρειας νάμα είναι η ροή, η σοφία της θηλυκής μας αρχής, που μας συνδέει με την μαγνητική μας δύναμη ως γυναίκες.

Ιερή αρωματοθεραπεία. Δημιουργία θετικής μνήμης μέσω της σύνδεσης αρωμάτων και καθοδηγούμενων διαλογισμών. Foto Credit: Ειρήνη Μιχοπούλου

Φιλοσοφία της IERIAS NAMA είναι να μετατρέψει την καθημερινότητα μέσα από την φροντίδα του δέρματος σε μια ιερή πράξη σύνδεσης με τον εαυτό μας. Αυτό το επιτυγχάνουμε μέσα από προϊόντα υψηλής ποιότητας και δονήσεων, σε συνδυασμό με ηχητικές πρακτικές (audios) που συνδυάζουν ηχοθεραπεία, και αφήγηση, με στόχο να χαλαρώσουν και να αφυπνήσουν όλες μας τις αισθήσεις, έτσι ώστε η φροντίδα να μην είναι μια μηχανική κίνηση. Θέλουμε η στιγμή φροντίδας να είναι ένα μικρό διάλειμμα μέσα στην ημέρα, όπου αισθανόμαστε πιο κοντά σε εμάς πιο χαρούμενοι, πιο όμορφοι και μαγνητικοί. Αυτό δεν απαιτεί χρόνο, αλλά πρόθεση, την οποία όταν παγιώσουμε μέσα μας, την φέρουμε πια στην καθημερινότητά μας σαν το πιο πολύτιμο μυστικό μας που μας κάνει να νιώθουμε πληρότητα και ομορφιά μέσα μας και γύρω μας. Να εκτιμάμε και να αγαπούμε όσα μας έχει δωρίσει η φύση και τον κόσμο γύρω μας.

Τα βρώσιμα ανθοιαματα μας φτιάχνονται με άνθη λουλουδιών και δέντρων. Δρουν πολύ αποτελεσματικά σε ψυχοδιανοητικό επίπεδο και καταπολεμούν στρες, φοβίες, ενδυναμώνουν και δίνουν αυτοπεποίθηση. Foto Credit: Ειρήνη Μιχοπούλου

Τι είναι αυτό που κάνει την IERIAS NAMA να διαφέρει από τις mainstream επωνυμίες περιποίησης δέρματος;

Τα προϊόντα μας είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας και απόδοσης, φτιαγμένα με πρώτες ύλες που συλλέγουμε από όλον τον κόσμο, και ενεργά συστατικά με πολύ δυνατά αποτελέσματα για το δέρμα. Είναι απολύτως clean, vegan, cruelty free και sustainable για τον πλανήτη μας. Σε αντίθεση με τις περισσότερες επωνυμίες που εστιάζουν αποκλειστικά στα οφέλη του δέρματος, τα προϊόντα μας υποστηρίζουν ολιστικά την υγεία του δέρματος και τη θετική νοητική κατάστασή μας μέσω των συστατικών, αλλά και πρακτικών που αφυπνίζουν τις αισθήσεις μας στο σύνολό της.

Τι είναι τα Ανθοϊάματα; Με ποιον τρόπο επιδρούν στον ψυχισμό μας;

Είναι άνθη λουλουδιών και δέντρων τα οποία τοποθετούνται σε καθαρό νερό πηγής και εκτίθενται σε ηλιακό φως αφήνοντας ενεργειακό αποτύπωμα του φυτού μέσα στο συνολικό ίαμα που προκύπτει. Είναι βρώσιμα και ιδιαίτερα νόστιμα. Τα ανθοϊάματά μας φτιάχνονται με κρητική ρακί, ως μέσο συντήρησης. Δρουν πολύ αποτελεσματικά σε ψυχοδιανοητικό επίπεδο και καταπολεμούν στρες, φοβίες, ενδυναμώνουν και δίνουν αυτοπεποίθηση. Είναι ασφαλή και δεν έχουν παρενέργειες.

Universal Mist ✺ DETOX AURA SHIELD
σπρέι ενυδάτωσης πλούσιo σε αντιοξειδωτικά, πρεβιοτικά και θρεπτικά συστατικά από βιολογική αλόη βέρα, βιολογικό τριαντάφυλλο, πεπτίδια μπιζελιού, εκχύλισμα εντελβάις, χαλαζίας, μαύρη τουρμαλίνη, αχιλλέα. Δροσίζει καθαρίζοντας την αύρα αφήνοντας το δέρμα σας φρέσκο, λείο και δροσερό. Foto Credit: Ειρήνη Μιχοπούλου

Είναι δεκτικοί οι άνθρωποι στις ολιστικές θεραπείες;

Tείνουμε να αναζητούμε ολιστικές θεραπείες, όταν αντιμετωπίζουμε μία κρίση. Μια ασθένεια ή συναισθηματική κατάσταση που πυροδοτεί μια εσωτερική ανάγκη να βρούμε απαντήσεις πέρα από τις γνώριμες και εύκολες. Κάθε κρίση είναι μία ευκαιρία για τον καθένα μας να ανακαλύψει την έμφυτη δύναμη που κρύβει μέσα του. Η δυτική ιατρική έχει την τάση να επικεντρώνεται μόνο στο υλικό σώμα. Ομως σήμερα είναι αποδεδειγμένο πια πως ο ψυχισμός μας επηρεάζει το υλικό μας σώμα. Σώμα και πνεύμα δεν είναι ένα δίπολο, αλλά συγκοινωνούντα δοχεία. Μια θεώρηση μόνο του υλικού μας σώματος είναι ελλιπής. Οι νεότεροι που συναντώ το κατανοούν και είναι πιο ανοιχτοί.

Πόσο δύσκολο για μια μητέρα είναι να συντηρήσει μια επιχείρηση;

Είναι αρκετά δύσκολο στους ρυθμούς της Νέας Υόρκης. Είναι μία πολύ απαιτητική πόλη και οι ρυθμοί της σε παρασύρουν σε ασταμάτητη εργασία. Η μέρα έχει μόνο 24 ώρες και έτσι για να ανταπεξέλθεις χρειάζεται κατάλληλος προγραμματισμός και οριοθέτηση, για να τα ισορροπείς όλα. Και φυσικά βοήθεια και μοίρασμα. Είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που έχω στην ζωή μου, με τους οποίους μπορώ να μοιράζομαι την καθημερινότητα και όλα γίνονται πιο όμορφα με λιγότερη δυσκολία.

Τι θέλεις να αλλάξεις στον κόσμο με τη δική σου προσφορά;

Ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, όταν εμείς σιγά-σιγά εξελισσόμαστε σε προσωπικό επίπεδο. Αυτό που εγώ βρίσκω αναγκαίο είναι όσο μεγαλώνουμε να απελευθερωνόμαστε από δεσμά που κουβαλάμε και να ζούμε πιο αληθινά, πιο ελεύθερα, εκφράζοντας την αυθεντικότητά μας στο εδώ και στο τώρα. Η ζωή δεν είναι πρόβα. Πιστεύω, ότι μέσα από αυτή τη διαδρομή ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος. Αν μπορέσω και βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου σε αυτήν την υπόθεση είμαι πλήρης.

www.ieriasnama.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πλειοψηφία των Αμερικανών δηλώνει ότι θα αισθανόταν καλύτερα αν μπορούσε να κοιμάται περισσότερο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ