x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ηγετικά στελέχη από Ελλάδα και Καναδά στο Οικονομικό Φόρουμ του Τορόντο

06 Οκτωβρίου 2022

ΤΟΡΟΝΤΟ. Με την παρουσία ηγετών από τους χώρους της πολιτικής, της διπλωματίας και της οικονομίας από την Ελλάδα και τον Καναδά και κυβερνητικών στελεχών των δύο χωρών αναμένεται να διεξαχθεί το Οικονομικό Φόρουμ στο Τορόντο το διήμερο 17-18 Οκτωβρίου.

Το νέο συνέδριο του Οικονομικoύ Φόρουμ των Δελφών θα διεξαχθεί αυτήν την φορά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συνδιοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Enterprise Greece, σε συνεργασία με το Hellenic Initiative Canada, καθώς και με την υποστήριξη του Ελληνο-Καναδικού και του Καναδο-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Οι συζητήσεις θα αναπτυχθούν γύρω από την ενίσχυση των ελληνο-καναδικών σχέσεων με φόντο το τοπίο των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν ενδεχόμενες συνεργασίες και επενδυτικές ευκαιρίες ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού, του φαρμάκου, της τεχνολογίας, αλλά και στην ενέργεια και τα μεταλλεύματα.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που θα παρευρεθούν ιδιαίτερα σημαντικές κρίνονται οι παρουσίες του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, του Καναδού υπουργού Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας, François-Philippe Champagne, καθώς και του προέδρου και CEO της FairFax Financial Holdings Limited, Prem Watsa.

Σειρά ηγετών από ένα ευρύ φάσμα, που περιλαμβάνει την ελληνική κυβέρνηση, φορείς, τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και διακεκριμένα μέλη της ελληνο-καναδικής κοινότητας, θα συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου. Μεταξύ των διακεκριμένων προσκεκλημένων βρίσκονται ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γιάννης Σμυρλής, η γγ Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο γγ Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Ορέστης Καβαλάκης, ο γγ Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλοποίησης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος, η γγ Τουρισμού, Ολυμπία Αναστασοπούλου, ο συμπρόεδρος του Hellenic Initiative – Canada, John Sotos, ο πρόεδρος του Καναδο-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης, ο πρόεδρος του Ελληνο-Καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Βασίλειος Τσάνος, ο CEO του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, η CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρου, ο πρόεδρος της Coca Cola για την Ευρώπη, Νίκος Κουμέττης, o αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Eldorado Gold Corporations, Χρήστος Μπαλάσκας και άλλοι εκπρόσωποι σημαντικών φορέων και επιχειρήσεων.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες Ελληνικός Χρυσός και Eldorado Gold, και υποστηρικτές η Eurobank, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Περικλής Ναβάμπ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PITCO Foods, μιας κορυφαίας εταιρείας χονδρεμπορίας και διανομής τροφίμων, εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του The Hellenic Initiative (THI) (Ελληνική Πρωτοβουλία).

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ