x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ικανοποίηση για τη βράβευση της Νικόλ Μαλλιωτάκη από την ελληνοκυπριακή Ομογένεια

ΤΑΜΠΑ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Ικανοποίηση για τη βράβευση της ομογενούς ομοσπονδιακής βουλευτού Ν. Υόρκης, Νικόλ Μαλλιωτάκη, από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Φλόριδας, εξέφρασαν Κύπριοι και άλλοι παράγοντες, με δηλώσεις τους στον «Εθνικό Κήρυκα».

Η κ. Μαλλιωτάκη τιμήθηκε με το βραβείο «Κερύνεια», όπως ήδη γράφτηκε στον «Ε.Κ.» (φύλλο 1ης Φεβρουαρίου 2023) για τις προσπάθειές της υπέρ της δίκαιης επίλυσης του Κυπριακού.

O πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκύπριου Συνδέσμου Αμερικής, Φίλιπ Κρίστοφερ, δήλωσε ότι οι θέσεις όλου του Ελληνισμού είναι να υποστηρίζεται κάθε Ελληνοαμερικανός πολιτικός. «Η παρουσία της Νικόλ Μαλλιωτάκη, για πρώτη φορά στη Βουλή, ήταν όχι μόνο καλή, αλλά επαναστατική και μας έχει κάνει υπερήφανους», τόνισε. «Εκλέγεται σε μια περιοχή, την οποία οι Τούρκοι διεκδικούν και γι’ αυτό ξοδεύουν πάρα πολλά χρήματα. Είναι υποχρέωση όλων μας, όχι μόνο να την τιμήσουμε, αλλά να τη βοηθήσουμε να συνεχίσει να είναι μέλος της Βουλής. Η Νικόλ Μαλλιωτάκη έχει ελληνική ψυχή και είμαι υπερήφανος που την υποστηρίζω, γιατί υποστηρίζει κάθε ελληνικό θέμα».

Η στιγμή της βράβευσης της Νικόλ Μαλλιωτάκη από τον Παγκύπριο της Φλόριδας. Διακρίνονται Κύπριοι και άλλοι παράγοντες. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: “Ε.Κ.”/ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ

Ο κ. Κρίστοφερ εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο Παγκύπριος της Φλόριδας της επέδωσε το βραβείο «Κερύνεια» το οποίο, πρόσθεσε,  «αντιπροσωπεύει όλους τους πρόσφυγες της Κύπρου οι οποίοι αγωνίζονται από το 1974 για επιστροφή».

Για τη σημερινή κατάσταση του Κυπριακού, ο κ. Κρίστοφερ είπε ότι είναι δύσκολη. «Από μια πλευρά, πρέπει να χαιρόμαστε γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία αγωνίζεται και από την άλλη, ενώ βλέπουμε την αντίδραση όλου του κόσμου, όσον αφορά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την αντίδραση για να έχουμε πιο θετικά αποτελέσματα. Η Τουρκία είναι μια χώρα-κλειδί, μια χώρα 80 εκατομμυρίων κατοίκων, φιλοξενεί μια μεγάλη αμερικανική βάση, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι προβληματική. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί σταματήσαμε τα F-35 και  θα συνεχίζουμε να βάζουμε πίεση στην Τουρκία για να έλθει σε κάποιο συμβιβασμό, στο Κυπριακό. Να μη ξεχνάμε ότι οι βλέψεις της Τουρκίας δεν είναι η Κύπρος ολόκληρη, αλλά ολόκληρο το Αιγαίο. Και όλος ο Ελληνισμός πρέπει να αγωνιστεί ενωμένος για να αντιμετωπιστεί αυτή η απειλή, γιατί αυτή τη στιγμή η Τουρκία είναι μια χώρα η οποία απειλεί πραγματικά την Ελλάδα».

Μιλώντας κατά την εκδήλωση ο κ . Κρίστοφερ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ελληνική καταγωγή του πατέρα της κ. Μαλλιωτάκη και την πραγματοποίηση στο πρόσωπό της του «αμερικανικού ονείρου». Αναφέρθηκε, επίσης, στους αγώνες για τα ελληνικά δίκαια, από τον ομοσπονδιακό βουλευτή Φλόριδας, Γκας Μπιλιράκη, και τους άλλους ομογενείς πολιτικούς. Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν ο κ. Κρίστοφερ προς την Τουρκία σε σχέση με την Κύπρο και την Ελλάδα, ενώ τάχτηκε κατά της πώλησης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, λόγω της επιθετικής στάσης της. Με ευχαριστίες μίλησε εξάλλου, για τον φιλέλληνα γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, μεγάλο υποστηρικτή των δικαίων του Ελληνισμού και πολέμιο της σημερινής ηγεσίας της Τουρκίας.

Η τέως πρόεδρος του Παγκύπριου Φλόριδας και οργανωτική υπεύθυνη της εκδήλωσης, Αντζελα Γεωργιάδου (αριστερά) με την Νικόλ Μαλλιωτάκη. Πίσω, η πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών, Νόρα Μιχοπούλου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Β. ΖΑΓΑΡΗΣ

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Τάμπα, Λουκάς Τσώκος, χαρακτήρισε την Νικόλ Μαλλιωτάκη, «πολύ δυναμική, η οποία υποστηρίζει με συνέπεια τα δίκαια του Ελληνισμού στο αμερικανικό Κογκρέσο». Και πρόσθεσε ότι «η συμβολή της είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο για τα θέματα τα αμιγώς ελληνικού και ελληνοκυπριακού ενδιαφέροντος, αλλά θα έλεγα, γενικότερα, για τα ζητήματα που απασχολούν την τρέχουσα επικαιρότητα σε αυτές τις δύσκολες εποχές με τον πόλεμο στην Ουκρανία, με το ζήτημα της ανάγκης διατήρησης της συνοχής της Ατλαντικής Συμμαχίας και της διεύρυνσής της με νέα μέλη. Σε όλα αυτά, η Νικόλ Μαλλιωτάκη, όπως βέβαια και οι υπόλοιποι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές και άλλοι, έχουν να διαδραματίσουν ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, Κυριάκος Παπαστυλιανού, αναφέρθηκε στην υποστήριξη των εθνικών δικαίων της Ελλάδος και της Κύπρου από την Νικόλ Μαλλιωτάκη. Χαρακτήρισε, εξάλλου, την βράβευσή της «πολύ σωστή απόφαση».

Ο κ. Παπαστυλιανού τόνισε ότι όλος ο Ελληνισμός πρέπει να προσπαθήσει να βρει και να υποστηρίξει και άλλους στην αμερικανική πολιτική. «Το βλέπουμε ότι κάνουν τεράστια διαφορά», συμπλήρωσε και αναφέρθηκε στον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, και όλους τους ελληνικής καταγωγής Αμερικανούς πολιτικούς που ενημερώνουν συνεχώς τη Βουλή και τη Γερουσία για τα ελληνικά και κυπριακά θέματα. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί οι Ελληνες όταν είμαστε ενωμένοι, πετυχαίνουμε πάρα πολλά», υπογράμμισε.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και ο χαιρετισμός του κ. Παπαστυλιανού κατά την εκδήλωση.

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Φλοριδας, Βαρνάβας Ζαγάρης και η εγγονή του, Αναστασία Βαλσάμη, με την Νικόλ Μαλλιωτάκη. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Β. ΖΑΓΑΡΗΣ

Ο τέως δήμαρχος του «Ελληνικού Χωριού», Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας, Κρις Αλαχούζος, χαρακτήρισε την Νικόλ Μαλλιωτάκη, «εξαιρετική κόγκρεσγούμαν η οποία αντιπροσωπεύει όλο τον Ελληνισμό και δουλεύει πολύ σκληρά για τα ελληνικά θέματα». Υπενθύμισε, με την ευκαιρία αυτή, ότι ο Δήμος του Τάρπον Σπρινγκς την είχε τιμήσει κατά το παρελθόν, προσφέροντάς της το Κλειδί της πόλεως σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου που προσφέρει στην Αμερική και στον Ελληνισμό. «Είναι μια άξια κοπέλα», τόνισε.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο φημισμένο «Safety Harbor Resort & Spa», άνοιξε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Φλόριδας, Βαρνάβας Ζαγάρης, καλωσορίζοντας τους παραβρεθέντες και αναφερόμενος στην τιμώμενη.

Ο γενικός πρόξενος κ. Τσώκος, διάβασε μήνυμα της πρέσβεως της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, η οποία τονίζει ότι η κ. Μαλλιωτάκη έχει επιδείξει μεγάλο δυναμισμό και αφοσίωση στα ελληνικά θέματα, συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού τα οποία έχει υποστηρίξει στο αμερικανικό κογκρέσο. «Η Νικόλ Μαλλιωτάκη έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της», προσθέτει η κ. Παπαδοπούλου. «Είναι ένα ανεκτίμητο μέλος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και ένας σημαντικός παράγοντας για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων». Αναφέρει, ακόμα, ότι «η ελληνική και κουβανική κληρονομιά της, την έχουν ευαισθητοποιήσει πολύ στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Κύπρο και τους Ελληνες σ’ όλο τον κόσμο».

Με ιδιαίτερα επαινετικά λόγια μίλησε για την τιμηθείσα Νικόλ Μαλλιωτάκη ο Ντίνος Ιορδάνου, ο οποίος είναι θερμός υποστηρικτής των κυπριακών οργανώσεων. Διά των χειρών του επιδόθηκε, κατά την εκδήλωση και το βραβείο του Παγκύπριου στην κ. Μαλλιωτάκη.

Στην αρχή της εκδήλωσης η εγγονή του προέδρου του Παγκύπριου, Αναστασία Βαλσάμη, διάβασε κείμενο που έγραψε για την τιμηθείσα και το Κυπριακό.

Μηνύματα που καταχωρήθηκαν στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, είχαν αποστείλει, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο πρέσβης της μεγαλονήσου στην Ουάσιγκτον, Μάριος Λυσιώτης και ο ομοσπονδιακός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης.

Κατά την εκδήλωση έπαιξε η ορχήστρα «Ελλάδα». Την όλη οργανωτική ευθύνη είχε η τέως πρόεδρος του Παγκύπριου Φλόριδας, Αντζελα Γεωργιάδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ