x

Υγεία

Ημερίδα «Δεν καπνίζω … επιλέγω τη ζωή!!! – Καρκίνος του πνεύμονα & Αντικαπνιστική εκστρατεία»

ΑΘΗΝΑ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Ογκολογικού Νοσοκομείου “Ο Άγιος Σάββας” και τον οργανισμό “W4O – Γυναίκες στην Ογκολογία” διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Δεν καπνίζω… επιλέγω τη ζωή!!!- Καρκίνος του πνεύμονα & Αντικαπνιστική εκστρατεία» την Τρίτη 31 Μαΐου και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ (Βασιλίσσης Σοφίας 127, Αθήνα). Πρόκειται για μια εκδήλωση-θεσμό για τον Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι., καθώς πραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά.

Η ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί υβριδικά.

Σύνδεσμοι για παρακολούθηση LIVE:

www.livemedia.gr/kefi2022

https://www.facebook.com/events/2155367447963182

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και για τον καρκίνο του πνεύμονα. Το κάπνισμα αποτελεί παράγοντα κινδύνου για πάρα πολλά νοσήματα, καρδιακά, ογκολογικά και άλλα, και αποτελεί τη βασικότερη αιτία για τον καρκίνο του πνεύμονα. Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ο συχνότερος και πιο θανατηφόρος καρκίνος σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι δύσκολο να διαγνωστεί εγκαίρως, αφού στα πρώτα στάδια (μερικές φορές και σε προχωρημένο στάδιο) δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Αυτά συνήθως εμφανίζονται όταν η ασθένεια έχει αρχίσει να εξελίσσεται. Τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα του καρκίνου του πνεύμονα εμφανίζουν αυξητική τάση, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των καπνιστών, πρώτη ομάδα κινδύνου για τη νόσο. Άλλωστε, ο καρκίνος του πνεύμονα είναι 10 φορές πιο συχνός στους καπνιστές από ότι στους μη καπνιστές.

O Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς-υποστηρικτές της εκδήλωσης.

Επίσημος χορηγός της είναι η φαρμακευτική εταιρεία MSD.

Χορηγοί είναι οι εταιρείες Bristol Myers-Squibb και Janssen.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

17.30-18.00 Εγγραφές – Χαιρετισμοί

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

Δανάη Μπισιρτζόγλου MD, PhD, Επιστημονικά Υπεύθυνη, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ, Πνευμονολογικό Τμήμα Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας»

Αλέξανδρος Τζοβάρας, Παθολόγος – Ογκολόγος, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ιπποκράτειο”, Πανεπιστημιακή Ογκολογική Κλινική, Πρώην Αναπληρωτής Διευθυντής “University Liverpool Hospital”

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Φωτεινή Στυλιανοπούλου, Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, Ομότιμη Καθηγήτρια Βιολογίας ΕΚΠΑ

Όλγα Μπαλαούρα, Διοικήτρια Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας»

Κορίνα Πατέλη –Bell, Πρόεδρος Fairlife LLC

Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος Δ.Σ. Κ.Ε.Φ.Ι.

 

ΟΜΙΛΙΕΣ

18.00- 18.15 «Η σημασία του προ συμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του πνεύμονα»

Αθανάσιος Ζέτος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ., Πνευμονολογικό Τμήμα ΓΑΟΝΑ “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ”

 18.15-18.30 «Θερμαντικά προϊόντα καπνού – Μια παγκόσμια τάση : Ποιος  ο αντίκτυπος στη Δημόσια Υγεία;»

Ήρα Μιχαηλίδου, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, Επιμελήτρια Α΄, Γ.Α.Ο.Ν.Α. “Ο Άγιος Σάββας”

 18.30-18.45 «Καρκίνος του πνεύμονα στους καπνίζοντες και στους μη καπνίζοντες – Μια διαφορετική ασθένεια»

Άννα Εφραιμίδου, Παθολόγος- Ογκολόγος, Ιατρικό Αθηνών, τ. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ογκολογίας, Mount Sinai School Medicine, Νέα Υόρκη

 18.45 – 19.00 «Κάπνισμα, καρκίνος του πνεύμονα και γυναίκα»

Zένια Σαριδάκη-Ζώρα, MD, PhD, Παθολόγος Ογκολόγος, Πρόεδρος Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), Διευθύντρια Α᾽ Ογκολογικής Κλινικής Metropolitan Hospital, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ογκολογικού Τμήματος “Ασκληπιός ΔΙΑΓΝΩΣΙΣ”, Εκπρόσωπος του οργανισμού W4O

19.00-19.15 «EGFR / ALK. Ανοσοθεραπεία και βιοδείκτες»

Νικόλαος Τσουκαλάς, MD, MSc, PhD, Παθολόγος – Ογκολόγος, MSc Βιοπληροφορική, Αναπλ. Διευθυντής, Ογκολογική Κλινική 401 ΓΣΝΑ, Επιστημονικός Συνεργάτης Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», Αθήνα

19.15 – 19.30 «Πολεμώντας τον εθισμό»

Κωνσταντίνος Δημητρέλης, Ψυχίατρος, Γ.Α.Ο.Ν.Α «Ο Άγιος Σάββας»

19.30-20.00 Ερωτήσεις – Συζήτηση

 

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο. Παρέχει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, διοργανώνει ομιλίες, επιστημονικές ημερίδες, δράσεις και εκδηλώσεις σχετικές με τον καρκίνο, ενώ ενημερώνει τους ογκολογικούς ασθενείς για τις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται.

Πληροφορίες

Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, ΤΚ. 11523

Τηλ. επικοινωνίας: 210 6468222

Email: info@ anticancerath. gr

Website: www.anticancerath.gr

Facebook: facebook.com/skkefi/

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ. Οι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 2 και ταυτόχρονα καρδιαγγειακή νόσο ή εγκεφαλικό έχουν διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, όπως δείχνει μία νέα σουηδική επιστημονική μελέτη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Διάλογοι του ΙΣΝ: Τα Social Media και η Κοινωνική Αλλαγή

ΑΘΗΝΑ. Από το Extinction Rebellion μέχρι το Black Lives Matter, τα κοινωνικά κινήματα αξιοποιούν όλο και περισσότερο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν τις εκκλήσεις τους για δράση.

Υψηλοί τόνοι στην Βουλή από Μητσοτάκη και Τσίπρα για Οικονομία (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε σήμερα η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μια σειρά από ζητήματα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας