x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ιστορίες Σύγχρονης Μετανάστευσης: «Εχω ακόμα πολλά να κάνω μακριά από την Ελλάδα πριν επιστρέψω»

ΑΘΗΝΑ. Λευκάδα, Αθήνα, Βρυξέλλες και, έπειτα, Αμστερνταμ… οι τέσσερις, έως σήμερα, πόλεις-σταθμοί στην πορεία ζωής του Πέτρου Κατωπόδη, ο οποίος αυτή τη στιγμή ζει και εργάζεται στην ολλανδική πρωτεύουσα. Απαιτείται «να παραμένεις πιστός στις εργασιακές αρχές σου, ενώ παράλληλα να κυνηγάς συνεχώς την καινοτομία» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο νεαρός άνδρας για το digital marketing πάνω στο οποίο απασχολείται επαγγελματικά.

Ο Πέτρος μεγάλωσε στη Λευκάδα και στα 18 του μετακόμισε στην Αθήνα προκειμένου να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Παράλληλα απέκτησε τις πρώτες του εργασιακές εμπειρίες στο αντικείμενο, ενώ κατόπιν, αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, έκανε το μεταπτυχιακό του στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του ίδιου Πανεπιστημίου.

Ο Πέτρος Κατωπόδης. Φωτογραφία: Ευγενική Παραχώρηση Πέτρου Κατωπόδη

Το 2018, σε ηλικία 25 ετών, του δόθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για πρακτική άσκηση στη Διεύθυνση Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες. «Αποφάσισα να φύγω χωρίς δεύτερη σκέψη», εξομολογήθηκε στον «Εθνικό Κήρυκα», εξηγώντας: «Φυσικά πολύ μεγάλο ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι είχα απογοητευτεί από την έλλειψη ουσιαστικών επαγγελματικών ευκαιριών στην Ελλάδα, αλλά εξίσου αλήθεια είναι ότι η ζωή στο εξωτερικό μου ασκούσε πάντα μια πολύ έντονη γοητεία, καθώς ήθελα να ταξιδέψω και να γνωρίσω νέους ανθρώπους και κουλτούρες».

Ο Πέτρος Κατωπόδης στο Λονδίνο. Φωτογραφία: Ευγενική Παραχώρηση Πέτρου Κατωπόδη

Αυτή τη στιγμή κατοικεί στο Αμστερνταμ και είναι υπεύθυνος για το τμήμα Digital Performance Marketing σε μία ολλανδική εταιρεία, σχεδιάζοντας επί της ουσίας την διαδικτυακή διαφημιστική πολιτική της εταιρείας με σκοπό την κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό αύξηση των πωλήσεων.

«Υπάρχει εξαιρετικά σκληρός ανταγωνισμός στο διαφημιστικό τοπίο του Διαδικτύου που απαιτεί να παραμένεις πιστός στις εργασιακές αρχές σου, ενώ παράλληλα να κυνηγάς συνεχώς την καινοτομία. Κατά κάποιο τρόπο απαιτεί να επανεφευρίσκεις τον εαυτό σου συνεχώς ως επαγγελματίας. Και φυσικά δεν γίνεται πάντα να έχεις την ίδια έμπνευση, ούτε συνεχώς να πετυχαίνεις θετικά αποτελέσματα. Οπότε παίζεις ένα παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ της θέσης σου και της αγοράς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πέτρος ως προς τις συνθήκες της τρέχουσας επαγγελματικής του καθημερινότητας.

Ο Πέτρος Κατωπόδης στο Παρίσι. Φωτογραφία: Ευγενική Παραχώρηση Πέτρου Κατωπόδη

Την ίδια ώρα, εξαιρετικά ικανοποιημένος φαίνεται να είναι ο 30χρονος σήμερα διαμένων στην ολλανδική πρωτεύουσα άνδρας από την πόλη και τους ανθρώπους της. «Εκτιμώ πολύ την ευθύτητα των Ολλανδών και την πρακτικότητα στην καθημερινότητά τους. Είναι άνθρωποι που δουλεύουν καινοτόμα, αποδοτικά, αλλά όχι σκληρά, και φροντίζουν πάντα να προσέχουν και να παρέχουν το καλύτερο στον εαυτό τους. They work hard and party harder. Είναι πολύ πιο κοντά στην ελληνική νοοτροπία διασκέδασης από οποιοδήποτε άλλο λαό έχω συναναστραφεί», είπε και συμπλήρωσε: «Προσωπικά θεωρώ το Αμστερνταμ μια πανέμορφη πόλη με εξαιρετική ποιότητα ζωής και στην παρούσα φάση μου δεν θα το άλλαζα για τίποτα».

Οπως εξήγησε μάλιστα ο Πέτρος, τον ελληνικό τρόπο ζωής δεν τον νοσταλγεί τόσο, καθώς τρόπον τινά τον έχει μεταφέρει στον τόπο σημερινής κατοικίας του. Αυτό που του λείπει δεν είναι άλλο από την οικογένειά του! Μολαταύτα, «νιώθω ότι έχω ακόμα πολλά να κάνω μακριά από την Ελλάδα πριν επιστρέψω. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι θα είμαι για χρόνια στην Ολλανδία, μπορεί το μέλλον να με βρει στον Καναδά ή στην Ασία», τόνισε ο ίδιος καταληκτικά.

Ο Πέτρος Κατωπόδης. Φωτογραφία: Ευγενική Παραχώρηση Πέτρου Κατωπόδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα πρωτοποριακό αθλητικό συγκρότημα σε άμεση σύνδεση με την ελληνοαμερικανική κοινότητα, το οποίο θα περιλαμβάνει γήπεδα ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, παιδότοπους και χώρους εστίασης, έχει θέσει προς υλοποίηση ο ιδρυτής του Συλλόγου Φιλάθλων Παναθηναϊκού Νέας Υόρκης, Panatha USA, Νίκος Μπάρδης, και οι συνεργάτες του.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ