xΟικονομία

Ιστορικό χαμηλό 52 ετών στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ

24 Νοεμβρίου 2021

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ («WSJ») – Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν απότομα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 52 ετών, αντανακλώντας τη στενότητα στην αγορά εργασίας, καθώς η οικονομία ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Οι δηλώσεις εργαζομένων για αρχικά επιδόματα ανεργίας, που είναι αντιπροσωπευτικές απολύσεων, μειώθηκαν κατά 71.000 σε 199.000 την περασμένη εβδομάδα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 1969, ανέφερε την Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας.

Οι αιτήσεις επιδομάτων διολισθαίνουν σταθερά από τα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς το κύμα των μολύνσεων από τη μετάλλαξη Delta κορυφώθηκε. Η μείωση, μαζί με επίπεδα σχεδόν ρεκόρ ανοίγματος θέσεων εργασίας, σηματοδοτεί την ενίσχυση της ζήτησης για εργασία, δήλωσε η Ρουμπέλα Φαρούκι (Rubeela Farooqi), επικεφαλής οικονομολόγος των ΗΠΑ στην High Frequency Economics.

Η πτώση της περασμένης εβδομάδας υπολογίστηκε μετά την προσαρμογή για τις εποχιακές διακυμάνσεις. Σε μη προσαρμοσμένη βάση, οι αρχικές αιτήσεις έφθασαν τις 258.600, αυξημένες κατά περισσότερο από 18.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Ακόμα κι αν τα δεδομένα υπερεκτίμησαν τη βελτίωση, το συνολικό μήνυμα είναι το ίδιο», είπε η κ. Φαρούκι. «Υπάρχει έλλειψη εργαζομένων και η ζήτηση παραμένει ισχυρή. Ως αποτέλεσμα, οι απολύσεις μειώνονται».

Ο μετακινούμενος μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων για τις αρχικές αιτήσεις, ο οποίος εξομαλύνει την εβδομαδιαία αστάθεια, μειώθηκε στις 252.250 την περασμένη εβδομάδα, μια πτώση 21.000 από την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο επικεφαλής της μειονότητας της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy (Κέβιν Μακάρθι) φαίνεται να έχει καταλήξει σε μια στρατηγική για να αντιμετωπίσει μια χούφτα Ρεπουμπλικανών βουλευτών που έχουν προκαλέσει οργή με βίαια, ρατσιστικά και μερικές φορές ισλαμοφοβικά σχόλια.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα από τα πιο ιστορικά ελληνοαμερικανικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης κατεβάζει ρολά, μετά από 25 χρόνια λειτουργίας.

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρλούτσος με επιστολή την οποία έστειλε σε γνωστούς, φίλους και συνεργάτες του, ευχαριστεί για τη συνεργασία και συμπαράστασή τους κατά τα 51 έτη της διακονίας του στην Εκκλησία και συνάμα τους πληροφορεί πως απέρχεται από τη θέση του στην Αρχιεπισκοπή.

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω μεγάλης έντασης και αντιπαραθέσεων, οι οποίες όμως δεν υπερέβησαν τα όρια της λεκτικής διαμάχης, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που συγκάλεσε η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, που διατηρεί τον έλεγχο του Σταθακείου Πολιτιστικού Κέντρου.

ΒΙΝΤΕΟ

Πάπας Φραγκίσκος στη Λέσβο: Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα είναι πρόβλημα του Κόσμου

ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Υπενθυμίζοντας τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Νέα Υόρκη (Βίντεο & Φωτογραφίες)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πλήθη κόσμου επέστρεψαν στο κέντρο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, αργά χθες για την 89η ετήσια εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Rockfeller Center, ανοίγοντας επίσημα την εορταστική περίοδο.