x
 

Ελλάδα

Ιστορικός αγώνας για Ελλάδα και Νέα Ζηλανδία στις 17 Νοεμβρίου

14 Σεπτεμβρίου 2023

Ενας… ιστορικός αγώνας θα αποτελέσει για την Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου «πρόβα τζενεράλε» εν όψει του παιχνιδιού της με την Γαλλία στην «Opap Arena» στις 21 Νοεμβρίου για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024. Η «γαλανόλευκη», 4 μέρες νωρίτερα, στις 17 Νοεμβρίου (12.00 ώρα Νέας Υόρκης) θα αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση την εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας, στον «πρώτο αγώνα της ιστορίας τους. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση, η οποία θα έχει φιλικό χαρακτήρα, εντάσσεται στο πλαίσιο προετοιμασίας της Εθνικής Ελλάδας για τον τελευταίο αγώνα της στα European Qualifiers εναντίον της Γαλλίας στις 21 Νοεμβρίου στην OPAP Arena. Η Εθνική θα αντιμετωπίσει ομάδα της Ωκεανίας ύστερα από 43 χρόνια (11/11/1980, Ελλάδα – Αυστραλία 3-3, ‘Απόστολος Νικολαΐδης’), καθώς η Αυστραλία δεν ανήκει πλέον στη συγκεκριμένη συνομοσπονδία και από το 2006 αγωνίζεται στην ασιατική ζώνη. Ελλάδα και Αυστραλία έχουν αναμετρηθεί συνολικά 11 φορές, όλες σε φιλικά παιχνίδια, αμφότερες μετρούν από 4 νίκες, με 3 παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα. Τελευταία αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν στις 7 Ιουνίου 2016 στο Etihad Stadium της Μελβούρνης, όπου η Εθνική είχε επικρατήσει με 2-1 χάρη στα γκολ του Μήτρογλου στο 8ο λεπτό και του Μανιάτη στο 20ό με σουτ πίσω από το κέντρο του γηπέδου. Ο Σάνσμπορι μείωσε στο 58ο λεπτό για την Αυστραλία. Τρεις ημέρες πριν η Αυστραλία νίκησε 1-0 την Εθνική Ομάδα στο Σίδνεϊ με σουτ του Λέκι στο 90ό λεπτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Να… κεφαλοποιήσει την απίθανη νίκη της επί της Μπράιτον στην Αγγλία, με ακόμη ένα «τρίποντο» ώστε να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης, θέλει η ΑΕΚ στο παιχνίδι που θα δώσει την Πέμπτη (12:45 ώρα Νέας Υόρκης) με τον  Αγιαξ στην «OPAP Arena» για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ