x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

JK Rowling εναντίον της woke παράνοιας – Το τέλος της ελευθερίας του λόγου

13 Απριλίου 2024
Του Γιώργου Πανόπουλου*

Κι ενώ στην εγχώρια Μπανανία οι πολίτες ανεβάζουν συνεχώς τα επίπεδα αντοχής τους στη φτώχεια, στη διαφθορά, στην αποσύνθεση και στην πλύση εγκεφάλου προσπαθώντας να επιβιώσουν από την φονική βαρβαρότητα, η Σκωτία γίνεται επίσημα η πρώτη Οργουελική Δυτική Χώρα στην οποία μια λέξη, μια πεποίθηση, μια ιδέα που δεν συμφωνεί με τους νόμους του κράτους μπορεί να σε στείλει φυλακή. Οπως στην εφιαλτική Ωκεανία του «1984» οι Σκωτσέζοι οφείλουν να υιοθετήσουν τα woke Δόγματα και ενθαρρύνονται να καταγγέλλουν στις αρχές τους αιρετικούς.

Ο νόμος περί Εγκλημάτων Μίσους (The Hate Crime Act) για τον οποίο πολλοί προειδοποιούσαν για τις ακραίες παρενέργειές του (και αποτελεί προέκταση νόμου του 2021), ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο της Σκωτίας και τέθηκε σε ισχύ την 1 Απριλίου 2024. Τι λέει αυτός ο νόμος; Ουσιαστικά προστέθηκε ένα νέο αδίκημα «απειλητικής ή προσβλητικής συμπεριφοράς που αποσκοπεί στην πρόκληση μίσους» για λόγους ηλικίας, αναπηρίας, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, τρανς ταυτότητας και διαφοροποιήσεων των χαρακτηριστικών του φύλου.(https://rb.gy/ua0g2l ). Στο νέο νόμο δεν αναφέρονται πουθενά οι γυναίκες και η πρόκληση μίσους εναντίον τους λόγω φύλου. Ομως είναι παράνομη και τιμωρείται με έως και εφτά χρόνια φυλάκιση κάθε αναφορά σε άντρες που μεταμφιέζονται σε γυναίκες.

Η J.K. Rowling, που οι woke ταλιμπάν κατηγορούν ως τρανσοφοβική επειδή λέει και ξαναλέει ότι «οι γυναίκες δεν έχουν πέος» παρότι έχει γράψει μαχητικά κείμενα υπέρ των τρανς ατόμων (https://rb.gy/vc2w7r), είδε να καίγονται βιβλία της σε δημόσιες πυρές, να οργανώνονται εκστρατείες για μποϋκοτάζ στα βιβλία της, αποκλείστηκε από πρεμιέρες ταινιών της, το σπίτι της φωτογραφήθηκε από τρανς ακτιβιστές δίνοντας τη διεύθυνση του σπιτιού της με στόχο το λυντσάρισμα της, έχει απειληθεί επανειλημμένα η ζωή της, είδε τους πρωταγωνιστές των ταινιών του Χάρι Πότερ να την κατηγορούν ως τρανσοφοβική και να την διαπομπεύουν. Κανένα δημόσιο πρόσωπο δεν έχει απειληθεί και διασυρθεί τα τελευταία χρόνια όσο η ίδια. Η Rowling επέστρεψε μιλώντας για τις συνέπειες του νόμου σε μια μακροσκελή ανάρτησή της στο X.

Στο ποστ της (https://shorturl.at/puDHU) επαναλαμβάνει τις επιπτώσεις που θα έχει ο νόμος στην κοινωνία. Γράφει ότι ο νόμος δίνει μεγαλύτερη αξία στα συναισθήματα των αντρών που αυτοπροσδιορίζονται γυναίκες παρά στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των γυναικών. Ανησυχεί έντονα επειδή η νέα νομοθεσία «είναι ανοιχτή στην κατάχρησή του από (τρανς) ακτιβιστές που επιθυμούν να φιμώσουν όσους/ες από εμάς μιλάνε για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάργηση των γυναικείων ιδιωτικών χώρων (αποδυτήρια, άσυλα κακοποιημένων γυναικών, γυναικείοι ξενώνες κ.λπ.), για την ανοησία με τα στοιχεία της εγκληματικότητας στα οποία βίαιες και σεξουαλικές επιθέσεις που διαπράττονται από άντρες καταγράφονται ως γυναικεία εγκλήματα, για την τραγελαφική αδικία που επιτρέπει σε άνδρες να αγωνίζονται σε γυναικεία αθλήματα». Είπε ακόμα ότι η «ελευθερία του λόγου και των πεποιθήσεων» βρίσκεται στο τέλος της αν η ακριβής περιγραφή του βιολογικού φύλου τεθεί εκτός νόμου. Αν δηλαδή επιτευχθεί ο στόχος της τρανς ιδεολογίας που ισχυρίζεται ότι το βιολογικό φύλο δεν έχει καμία απολύτως σημασία και γυναίκα είναι όποιος δηλώνει ή αισθάνεται γυναίκα. Με αυτό τον τρόπο καταργείται και η ομοφυλοφιλία.

Η Ρόουλινγκ που ζει στο Εδιμβούργο της Σκωτίας θέλησε να δοκιμάσει το νόμο στην πράξη, δηλαδή δοκίμασε με το ποστ της τα όρια της ελευθερίας του λόγου. Εγραψε: «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι εκτός της χώρας, αλλά αν αυτό που έγραψα εδώ θεωρείται αδίκημα σύμφωνα με τους όρους του νέου νόμου ανυπομονώ να με συλλάβουν όταν επιστρέψω στη γενέτειρα του σκωτσέζικου Διαφωτισμού».

Η αντίδραση στο ποστ της ήταν άμεση. Την περασμένη Τρίτη η Αστυνομία της Σκωτίας δήλωσε ότι, αν και η ανάρτηση της κ. Ρόουλινγκ προκάλεσε καταγγελίες, η συγγραφέας δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες. «Τα σχόλια δεν αξιολογούνται ως εγκληματικά και δεν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα». Ο Ρίσι Σουνάκ, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου στήριξε την Ρόουλινγκ, δηλώνοντας στην εφημερίδα «Telegraph» ((https://shorturl.at/cqEJΧ) ότι «οι άνθρωποι δεν πρέπει να ποινικοποιούνται επειδή δηλώνουν απλά γεγονότα για τη βιολογία. Πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου σε αυτή τη χώρα και οι Συντηρητικοί θα την προστατεύουν πάντα».

Μπορεί η Ρόουλινγκ να γλίτωσε τις κατηγορίες και να εκφράστηκε ελεύθερα γιατί μπορεί, όμως αυτός ο νόμος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Η Αστυνομία της Σκοτίας έλαβε περισσότερες από 3.800 (τρεις χιλιάδες οκτακόσιες) καταγγελίες για παράβαση του νόμου μέσα στο πρώτο εικοσιτετράωρο (https://shorturl.at/hkptZ). Η εφαρμογή του νόμου που δίνει το ελεύθερο για πρωταθλητισμό στη ρουφιανιά έφτασε σε επιθεωρησιακά ύψη όταν οι καταγγελίες στόχευσαν την Siobhian Brown, υπουργό Κοινοτικής Ασφάλειας της Σκωτίας που δήλωσε ότι «εξεπλάγη» όταν δέχθηκε τη Δευτέρα (πρώτη μέρα της εφαρμογής του νόμου) ένα τηλεφώνημα από την Αστυνομία της Σκωτίας σχετικά με μια καταγγελία που έγινε εις βάρος της βάσει της νομοθεσίας. Πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι κάνουν ψεύτικες και εκνευριστικές καταγγελίες» στο πλαίσιο της αμφιλεγόμενης νομοθεσίας. (https://shorturl.at/bhiB1).

Ζώντας σε ζοφερούς καιρούς ελίτ, διανοούμενοι, εταιρείες, φοιτητές και μίντια προσπαθούν με λύσσα να μετασχηματίσουν τις κοινωνίες με βάση Δόγματα που αδιαφορούν για την πραγματικότητα. Το επόμενο βήμα της παράνοιας που πάει να γίνει νόμος στην Σκωτία είναι η ποινικοποίηση των γονέων που προσπαθούν να εμποδίσουν τα μικρά παιδιά τους να αλλάξουν φύλο (https://rb.gy/9019sx).

O Βάλτερ Μπένγιαμιν έχει μιλήσει για την «κρίσιμη κατάσταση του παρόντος». Οδεύουμε στον αφανισμό αν επικρατήσει το νεοφιλελεύθερο δόγμα ότι ο καθένας μας μπορεί να σωθεί μόνος του και ότι θα τα καταφέρει μόνος του. ΔΕΝ!!!!

* Γιώργος Πανόπουλος from Modern Times Newsletter /[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την περασμένη Κυριακή (26/5) Ισραηλινοί εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή και από αυτή ξέσπασε πυρκαγιά σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα, με τραγικό απολογισμό 45 άνθρωποι να καούν ζωντανοί και άλλοι 249 να τραυματιστούν.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ