x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Και του χρόνου

Η ευχή «και του χρόνου» ακουγόταν από πολλά χείλη ομογενών στο τέλος της παρέλασης της Βοστώνης, την Κυριακή 1η Μαΐου, η οποία κατά γενική ομολογία ήταν από τις καλύτερες των τελευταίων ετών. Ηταν μια ευχή βγαλμένη από την καρδιά των ανθρώπων οι οποίοι κάθε χρόνο δίνουν το παρών στη γιορτή του Ελληνισμού με τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Ευχή που διασχίζει τον χρόνο από την Κυριακή 1η Μαΐου που έγινε η παρέλαση και φτάνει ένα χρόνο μετά στην παρέλαση του 2023. Κι είναι αλήθεια πως κανείς δεν μπορεί να ξέρει, ούτε να προβλέψει τι θα μπορούσε να φέρει μαζί του ο χρόνος που θα περάσει.

Η ευχή εξυπακούει κάτι πολύ ουσιαστικό, δηλαδή του χρόνου να είμαστε όλοι υγιείς και ακμαίοι και να παρελάσουμε ή να απολαύσουμε την παρέλαση ως θεατές. Αλλωστε, το αναπάντεχο κάκιωμα της πανδημίας του κορωνοϊού ανέτρεψε τους ρυθμούς και τους προγραμματισμούς της ζωής μας. Κι όλοι ευχόμαστε εκ βαθέων να φύγει και να μην ξαναέλθει ποτέ πια.

Η παρέλαση της Κυριακής απέδειξε πως με προσπάθεια και ενθουσιασμό πολλά μπορούν να γίνουν και πρέπει να γίνουν. Και του χρόνου λοιπόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρόσκληση του «Εθνικού Κήρυκα» την περασμένη Τρίτη για διαβούλευση πάνω στην πρόταση του απερχόμενου γενικού προξένου Νέας Υόρκης Κωνσταντίνου Κούτρα, περί ανάγκης συνεργασίας των διοργανωτών της Εθνικής Παρέλασης της 5ης Λεωφόρου του Μανχάταν με το ελληνικό δημόσιο και τον αμερικανικό και ελληνικό ιδιωτικό τομέα, ανοίγει το ομογενειακό «Κουτί της Πανδώρας».

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Μητσοτάκης: Ανοίγει ξανά τη Δευτέρα η Διώρυγα της Κορίνθου για τρεις μήνες (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ.Η Διώρυγα της Κορίνθου θα ανοίξει ξανά την Δευτέρα για τρεις μήνες για εξυπηρετηθεί η καλοκαιρινή κίνηση, μετά από ενάμιση χρόνο που διήρκεσαν οι εργασίες αποκατάστασης όπως δεσμεύθηκε η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το απόγευμα στη Διώρυγα της Κορίνθου, όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας