x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Καιρός ήταν

21 Νοεμβρίου 2021

Σώθηκαν όπως φαίνεται τα αποθέματα της υπομονής του Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονυσίου με τους υπενάντιους και ενιστάμενους ιερείς κατά του εμβολιασμού, οι οποίοι δεν θέλησαν να υπακούσουν και να πειθαρχήσουν στις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις του, κι έτσι τους τράβηξε μια αργία που ήταν όλη δική τους.

Ναι, σωστά διαβάσατε, ο Μητροπολίτης Διονύσιος είπε σε 14 αντιεμβολιαστές ιερείς μέχρις εδώ και μη παρέκει, γιατί ο άνθρωπος ως Επίσκοπος της τοπικής Εκκλησίας θέλει να προστατεύσει τους πιστούς και ευπειθείς ενορίτες του από τον θανατηφόρο ιό. Κι αντί οι συνεργάτες του ιερείς, οι οποίοι είναι η δική του προέκταση στις ενορίες και ιεροπράττουν εξ ονόματός του, αντί να συμπορευτούν μαζί του και συμβάλλουν στην απαλλαγή από τη λοιμική του κορωνοϊού, επικαλούμενοι διάφορες ανόητες κυριολεκτικά δικαιολογίες δεισίμονος μικρόνοιας, αντιτίθενται παίρνοντας στον λαιμό τους απλούς και αθώους ανθρώπους.

Κι έτσι δεν άργησε η οπαδοποίηση να εμφανιστεί αφού μία μικρή ομάδα «ευσεβών» βγήκε στους δρόμους με συνθήματα διαμαρτυρίας, φτάνοντας σε τέτοιο σημείο ανοησίας που να χαρακτηρίσουν τις αποφάσεις του Μητροπολίτη «απάνθρωπες και παράνομες ενέργειες». Αν είναι δυνατόν!

Καιρός είναι το παράδειγμα του Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονυσίου να το ακολουθήσουν κι άλλοι ιεράρχες και σίγουρα κι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καθότι στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει ομοϊδεάτες ιερείς σαν κι αυτούς της Ζακύνθου, μερικοί από τους οποίους μάλιστα κυριολεκτικά ωρύονται σε κηρύγματα και βιντεοσκοπημένα μηνύματα. Για όνομα του Θεού αρκετά μ’ όλους αυτούς.

Θεόδωρος Καλμούκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλημέρα και καλό μήνα, από την Αθήνα που σηκώθηκε με ήλιο και γύρω στους 67-68 βαθμούς, πολύ καθαρό ουρανό κι ένα ψυχρό αεράκι να μάς θυμίζει ότι μπήκαμε στον πρώτο μήνα του χειμώνα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ