x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Καιρός ήταν

21 Νοεμβρίου 2021

Σώθηκαν όπως φαίνεται τα αποθέματα της υπομονής του Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονυσίου με τους υπενάντιους και ενιστάμενους ιερείς κατά του εμβολιασμού, οι οποίοι δεν θέλησαν να υπακούσουν και να πειθαρχήσουν στις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις του, κι έτσι τους τράβηξε μια αργία που ήταν όλη δική τους.

Ναι, σωστά διαβάσατε, ο Μητροπολίτης Διονύσιος είπε σε 14 αντιεμβολιαστές ιερείς μέχρις εδώ και μη παρέκει, γιατί ο άνθρωπος ως Επίσκοπος της τοπικής Εκκλησίας θέλει να προστατεύσει τους πιστούς και ευπειθείς ενορίτες του από τον θανατηφόρο ιό. Κι αντί οι συνεργάτες του ιερείς, οι οποίοι είναι η δική του προέκταση στις ενορίες και ιεροπράττουν εξ ονόματός του, αντί να συμπορευτούν μαζί του και συμβάλλουν στην απαλλαγή από τη λοιμική του κορωνοϊού, επικαλούμενοι διάφορες ανόητες κυριολεκτικά δικαιολογίες δεισίμονος μικρόνοιας, αντιτίθενται παίρνοντας στον λαιμό τους απλούς και αθώους ανθρώπους.

Κι έτσι δεν άργησε η οπαδοποίηση να εμφανιστεί αφού μία μικρή ομάδα «ευσεβών» βγήκε στους δρόμους με συνθήματα διαμαρτυρίας, φτάνοντας σε τέτοιο σημείο ανοησίας που να χαρακτηρίσουν τις αποφάσεις του Μητροπολίτη «απάνθρωπες και παράνομες ενέργειες». Αν είναι δυνατόν!

Καιρός είναι το παράδειγμα του Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονυσίου να το ακολουθήσουν κι άλλοι ιεράρχες και σίγουρα κι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καθότι στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει ομοϊδεάτες ιερείς σαν κι αυτούς της Ζακύνθου, μερικοί από τους οποίους μάλιστα κυριολεκτικά ωρύονται σε κηρύγματα και βιντεοσκοπημένα μηνύματα. Για όνομα του Θεού αρκετά μ’ όλους αυτούς.

Θεόδωρος Καλμούκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρόοδος της κοινωνίας στις ΗΠΑ και στη Δύση γενικότερα προσμετράται με την ανάπτυξη, τον δείκτη ΑΕΠ, και βεβαίως ανάλογα τις πολιτείες για τις ΗΠΑ και επαρχίες για τα ευρωπαϊκά κράτη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας