x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Καιρός ήταν

21 Νοεμβρίου 2021

Σώθηκαν όπως φαίνεται τα αποθέματα της υπομονής του Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονυσίου με τους υπενάντιους και ενιστάμενους ιερείς κατά του εμβολιασμού, οι οποίοι δεν θέλησαν να υπακούσουν και να πειθαρχήσουν στις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις του, κι έτσι τους τράβηξε μια αργία που ήταν όλη δική τους.

Ναι, σωστά διαβάσατε, ο Μητροπολίτης Διονύσιος είπε σε 14 αντιεμβολιαστές ιερείς μέχρις εδώ και μη παρέκει, γιατί ο άνθρωπος ως Επίσκοπος της τοπικής Εκκλησίας θέλει να προστατεύσει τους πιστούς και ευπειθείς ενορίτες του από τον θανατηφόρο ιό. Κι αντί οι συνεργάτες του ιερείς, οι οποίοι είναι η δική του προέκταση στις ενορίες και ιεροπράττουν εξ ονόματός του, αντί να συμπορευτούν μαζί του και συμβάλλουν στην απαλλαγή από τη λοιμική του κορωνοϊού, επικαλούμενοι διάφορες ανόητες κυριολεκτικά δικαιολογίες δεισίμονος μικρόνοιας, αντιτίθενται παίρνοντας στον λαιμό τους απλούς και αθώους ανθρώπους.

Κι έτσι δεν άργησε η οπαδοποίηση να εμφανιστεί αφού μία μικρή ομάδα «ευσεβών» βγήκε στους δρόμους με συνθήματα διαμαρτυρίας, φτάνοντας σε τέτοιο σημείο ανοησίας που να χαρακτηρίσουν τις αποφάσεις του Μητροπολίτη «απάνθρωπες και παράνομες ενέργειες». Αν είναι δυνατόν!

Καιρός είναι το παράδειγμα του Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονυσίου να το ακολουθήσουν κι άλλοι ιεράρχες και σίγουρα κι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καθότι στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει ομοϊδεάτες ιερείς σαν κι αυτούς της Ζακύνθου, μερικοί από τους οποίους μάλιστα κυριολεκτικά ωρύονται σε κηρύγματα και βιντεοσκοπημένα μηνύματα. Για όνομα του Θεού αρκετά μ’ όλους αυτούς.

Θεόδωρος Καλμούκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τζορτζ πρέπει να καταλάβεις ότι η Ουκρανία δεν είναι καν μία χώρα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.