x

Οικονομία

Καλά τα δεδομένα συνταξιοδότησης για την Κύπρο

11 Οκτωβρίου 2021

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Στις δέκα χώρες με τα καλύτερα δεδομένα συνταξιοδότησης βρίσκεται η Κύπρος, επειδή οι εργαζόμενοι όταν συνταξιοδοτηθούν, λαμβάνουν σύνταξη που αντιστοιχεί σε μεγάλο μερίδιο των προηγούμενων εισοδημάτων τους. Στη βρετανική έκθεση για το συνταξιοδοτικό, ο ανεξάρτητος οικονομικός σύμβουλος Σάιμον Λίστερ, προσπαθεί να συγκρίνει τις συντάξεις του Ηνωμένου Βασιλείου έναντι των συντάξεων στον υπόλοιπο κόσμο. Ένα από τα ερωτήματα της έρευνας είναι πόσα λαμβάνουν οι Βρετανοί συνταξιούχοι σε σύγκριση με τους συνταξιούχους ανά τον κόσμο.

Για την εξαγωγή συμπερασμάτων, η έρευνα εξετάζει το ποσοστό προ-συνταξιοδοτικών εισοδημάτων που λαμβάνονται κατά τη συνταξιοδότηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου», όπως διαφάνηκε από τα ευρήματα, ο παγκόσμιος μέσος όρος του ποσού που λαμβάνεται κατά τη συνταξιοδότηση, σε σύγκριση με τα εισοδήματα πριν τη συνταξιοδότηση, ανέρχεται στο 59,8%. Η Κύπρος βρίσκεται στην ένατη θέση, καθώς υπολογίζεται πως οι συντάξεις, ανέρχονται στο 83,6% των εισοδημάτων που κερδίζουν οι πολίτες, πριν από την συνταξιοδότηση. Στην πρώτη θέση με το μεγαλύτερο ποσοστό του μέσου προ-συνταξιοδοτικού εισοδήματος να παραχωρείται κατά τη συνταξιοδότηση, βρίσκεται η Ινδία (94,3%), διασφαλίζοντας τη συνέχιση του επιπέδου ζωής των εργαζομένων και μετά τη συνταξιοδότηση. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Ιταλία (92,8%) που παρέχει τα καλύτερα δεδομένα συνταξιοδότησης στην Ευρώπη, προσφέροντας 92,8% των προ-συνταξιοδοτικών εισοδημάτων. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Τουρκία (92%), στην τέταρτη η Βουλγαρία (91,1%) και στην πέμπτη το Λουξεμβούργο (90%).

Στον αντίποδα, το χαμηλότερο ποσοστό προ-συνταξιοδοτικών εισοδημάτων κατά τη συνταξιοδότηση, παρέχεται στο Μεξικό με το ποσοστό να ανέρχεται μόλις στο 23.6%. Ακολουθεί η Νότια Αφρική (27,9%), η Μεγάλη Βρετανία (28,5%) και η Λιθουανία (29,7%).

Στην έκθεση ο ανεξάρτητος οικονομικός σύμβουλος σημειώνει, ότι οι συντάξεις μπορεί να φαίνονται λίγο μπερδεμένες, ειδικά αν μόλις αρχίζει κάποιος να καταλαβαίνει τα βασικά. Αυτός είναι ο λόγος, προσθέτει, για τον οποίο πολλοί άνθρωποι απευθύνονται στις μηχανές αναζήτησης για να κάνουν όλες τις μεγάλες ερωτήσεις, αλλά ποια είναι τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα σχετικά με τις συντάξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Επανήλθε το «love story» των ελληνικών τραπεζών προς τις κυπριακές τράπεζες υπό το πρίσμα των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν, ένα story που χάλασε το 2013 με την αποκοπή του κυπριακού τραπεζικού συστήματος από την ελληνική αγορά και οποιοσδήποτε συσχετισμός με την ελληνική οικονομία προκαλούσε τότε πονοκέφαλο ακόμη και στον πολιτικό κόσμο.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Πορείες στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Ολοκληρώθηκε η πορεία των μαθητών στην Αθήνα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μητσοτάκης: Το Eurogroup αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Για μια σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , σε δήλωσή του για την απόφαση του Eurogroup.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας