x

Οικονομία

Καλά τα δεδομένα συνταξιοδότησης για την Κύπρο

11 Οκτωβρίου 2021

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Στις δέκα χώρες με τα καλύτερα δεδομένα συνταξιοδότησης βρίσκεται η Κύπρος, επειδή οι εργαζόμενοι όταν συνταξιοδοτηθούν, λαμβάνουν σύνταξη που αντιστοιχεί σε μεγάλο μερίδιο των προηγούμενων εισοδημάτων τους. Στη βρετανική έκθεση για το συνταξιοδοτικό, ο ανεξάρτητος οικονομικός σύμβουλος Σάιμον Λίστερ, προσπαθεί να συγκρίνει τις συντάξεις του Ηνωμένου Βασιλείου έναντι των συντάξεων στον υπόλοιπο κόσμο. Ένα από τα ερωτήματα της έρευνας είναι πόσα λαμβάνουν οι Βρετανοί συνταξιούχοι σε σύγκριση με τους συνταξιούχους ανά τον κόσμο.

Για την εξαγωγή συμπερασμάτων, η έρευνα εξετάζει το ποσοστό προ-συνταξιοδοτικών εισοδημάτων που λαμβάνονται κατά τη συνταξιοδότηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου», όπως διαφάνηκε από τα ευρήματα, ο παγκόσμιος μέσος όρος του ποσού που λαμβάνεται κατά τη συνταξιοδότηση, σε σύγκριση με τα εισοδήματα πριν τη συνταξιοδότηση, ανέρχεται στο 59,8%. Η Κύπρος βρίσκεται στην ένατη θέση, καθώς υπολογίζεται πως οι συντάξεις, ανέρχονται στο 83,6% των εισοδημάτων που κερδίζουν οι πολίτες, πριν από την συνταξιοδότηση. Στην πρώτη θέση με το μεγαλύτερο ποσοστό του μέσου προ-συνταξιοδοτικού εισοδήματος να παραχωρείται κατά τη συνταξιοδότηση, βρίσκεται η Ινδία (94,3%), διασφαλίζοντας τη συνέχιση του επιπέδου ζωής των εργαζομένων και μετά τη συνταξιοδότηση. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Ιταλία (92,8%) που παρέχει τα καλύτερα δεδομένα συνταξιοδότησης στην Ευρώπη, προσφέροντας 92,8% των προ-συνταξιοδοτικών εισοδημάτων. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Τουρκία (92%), στην τέταρτη η Βουλγαρία (91,1%) και στην πέμπτη το Λουξεμβούργο (90%).

Στον αντίποδα, το χαμηλότερο ποσοστό προ-συνταξιοδοτικών εισοδημάτων κατά τη συνταξιοδότηση, παρέχεται στο Μεξικό με το ποσοστό να ανέρχεται μόλις στο 23.6%. Ακολουθεί η Νότια Αφρική (27,9%), η Μεγάλη Βρετανία (28,5%) και η Λιθουανία (29,7%).

Στην έκθεση ο ανεξάρτητος οικονομικός σύμβουλος σημειώνει, ότι οι συντάξεις μπορεί να φαίνονται λίγο μπερδεμένες, ειδικά αν μόλις αρχίζει κάποιος να καταλαβαίνει τα βασικά. Αυτός είναι ο λόγος, προσθέτει, για τον οποίο πολλοί άνθρωποι απευθύνονται στις μηχανές αναζήτησης για να κάνουν όλες τις μεγάλες ερωτήσεις, αλλά ποια είναι τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα σχετικά με τις συντάξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Για ένα εμβληματικό έργο το οποίο θα αλλάξει το τουριστικό τοπίο όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την τελετή εγκαινίων της μαρίνας της Αγίας Νάπας, το βράδυ της Τρίτης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Μητσοτάκης: Ανοίγει ξανά τη Δευτέρα η Διώρυγα της Κορίνθου για τρεις μήνες (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ.Η Διώρυγα της Κορίνθου θα ανοίξει ξανά την Δευτέρα για τρεις μήνες για εξυπηρετηθεί η καλοκαιρινή κίνηση, μετά από ενάμιση χρόνο που διήρκεσαν οι εργασίες αποκατάστασης όπως δεσμεύθηκε η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το απόγευμα στη Διώρυγα της Κορίνθου, όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας