x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Κάλεσμα για συμμετοχή στην παρέλαση στην 5η Λεωφόρο Νέας Υόρκης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κάλεσμα σε Συλλόγους και Σωματεία προκειμένου να επισπεύσουν τη δήλωση της συμμετοχής στην παρέλαση της 30ής Απριλίου, στην 5η Λεωφόρο, απηύθυναν τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας πανομογενειακής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, τόνισε πως οι επόμενες δυο πανομογενειακές θα εστιάσουν στις συμμετοχές, με τους ενδιαφερόμενους να καλούνται να αποφασίσουν εάν θα χρησιμοποιήσουν και άρματα.

«Πέρυσι είχαμε 63 δηλωμένες συμμετοχές, φέτος θέλουμε περισσότερους. Στις 23 Μαρτίου θα είναι η μέρα που θα είναι ο κ. Ντε Βίτο εδώ και θα πρέπει να φέρουμε τους οργανισμούς για τα άρματα. Οποιος συμμετέχει θα λάβει 20 ελληνικές και 20 αμερικανικές σημαίες. Την επόμενη και την μεθεπόμενη Πέμπτη θα εστιάσουμε στις συμμετοχές και στις 30 Μαρτίου θα πάμε στο Μπρούκλιν για τη συνεδρίαση», ανέφερε ο κ. Κρίστοφερ.

Λαμβάνοντας τον λόγο, σχετικά με την πορεία συγκέντρωσης δωρεών για το Λεύκωμα, ο Νίκος Μπάρδης τόνισε πως έχουν ήδη παραληφθεί 10.000 δολάρια, έχοντας, παράλληλα διασφαλιστεί υποσχέσεις για περισσότερα, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι υπάρχει δρόμος μέχρι την επίτευξη του στόχου των 100.000 δολαρίων του λευκώματος, αλλά και του εν γένει προϋπολογισμού της παρέλασης.

«Τα χρήματα αρχίζουν και εισρέουν. Εχουμε πάνω από 10.000 δολάρια κατατεθειμένα στην τράπεζα. Ευχαριστώ και την Δέσποινα Αφεντούλη για τη δουλειά που κάνει. Φέτος συνολικά πρέπει να φτάσουμε τις 400.000 δολάρια για την παρέλαση. Αυτός είναι ο προϋπολογισμός και ελπίζουμε στη βοήθεια όλων», είπε ο κ. Μπάρδης.

Αναφορικά με το λαχείο, ο Αναστάσιος Καραγκούνης, ο οποίος έχει τη γενική επίβλεψη μαζί με τον Βασίλειο Εγγλέζο, τόνισε ότι έχουν ήδη σταλεί 850 λαχεία και έχουν παραληφθεί 3.000 δολάρια, ενώ ετοιμάζονται οι φάκελοι για τις κοινότητες και τα Σωματεία.

Εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο εκπρόσωπος Τύπου π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια για διαμόρφωση ενός προγράμματος δραστηριοτήτων για τους Εύζωνες, που θα εστιάσει στην επαφή τους με την Κοινότητα και τις νεότερες γενιές.

Σχετικά με το «Χίλτον», ο Γιάννης Στρουμπάκης παρέδωσε επιταγές ύψους 5000 δολαρίων έκαστη από τους Στιβ Ζερβούδη και Στιβ Τενέδιο, οι οποίοι προστέθηκαν στους ήδη υπάρχοντες μεγάλους χορηγούς της βραδιάς. Σύμφωνα με τον αρμόδιο συμπρόεδρο Δημήτριο Α. Γωνιά, στόχος είναι ο αριθμός αυτών των χορηγών να φτάσει τους 50.

Το «παρών» έδωσε και η δικηγόρος Μαρία Μάρκου, η οποία είναι μέλος της Επιτροπής του Μπόουλινγκ Γκριν, ενώ ο Γεώργιος Γεωργόπουλος παρότρυνε για την προώθηση των ελληνικών εθνικών θεμάτων, ιδίως από τα τμήματα Νεολαίας.

Την ίδια στιγμή, δεν αναφέρθηκε κάποια απάντηση από πλευράς των υποψηφίων για το αξίωμα του Μεγάλου Τελετάρχη, με το θέμα επί του παρόντος να παραμένει στάσιμο και την Επιτροπή Παρέλασης να βρίσκεται εν αναμονή των εξελίξεων.

Οπως είχε αναφέρει ο Φίλιπ Κρίστοφερ, η πρόταση προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της JP Morgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον (Jamie Dimon) και τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Libra Group, Γιώργο Λογοθέτη (George Logothetis), έχει ήδη αποσταλεί, μέχρι και αυτή τη στιγμή όμως κανένας από τους δυο επιφανείς ομογενείς δεν έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Υπό πολυετή παρακολούθηση από την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και με τη προσωπική της συσκευή μολυσμένη από το λογισμικό υποκλοπών Predator, ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα, ήταν Ομογενής, εργαζόμενη στην ομάδα ασφαλείας και εμπιστοσύνης της εταιρίας Μeta, σύμφωνα με έγγραφα που φέρει στην κατοχή της η New York Times.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ