x
 

Πρακτορικά

Καλό ταξίδι κύριε Νίκο

20 Σεπτεμβρίου 2021
Ματίνα Δεμελή

Κάποιους ανθρώπους αν και τους γνωρίζεις λίγο τους νιώθεις τόσο κοντά σου.

Πριν μερικούς μήνες περιμέναμε να κάνουμε όλοι το εμβόλιο για να βρεθούμε. Η κυρία Ελευθερία θα μου έφτιαχνε καλιτσούνια και πίτες. Άντε να πιούμε και τις τσικουδιές μας. Τελευταία φορά τους είχα δει στην πλατεία Αθηνών, στην συγκέντρωση για τον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, λίγες μόλις ημέρες πριν κλείσει η Νέα Υόρκη..

 Τα ραντεβού ήταν μια δύσκολη υπόθεση για πολύ κόσμο και στον Εθνικό Κήρυκα σκεφτήκαμε να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή κάποιων ανθρώπων που δεν έχουν μεγάλη οικειότητα με την τεχνολογία. Ο κύριος Νίκος ήταν από τους πρώτους που έψαχνε ραντεβού για το εμβόλιο. Είχε μεγάλη αγωνία..

Όταν έκαναν το εμβόλιο ο κύριος Νίκος και η κυρία Ελευθερία άρχισαν να ετοιμάζονται. «Θα κατέβω στις Μοίρες, ήντα να κάνω εδώ; Σε περιμένουμε, μην και μάθω ότι κατέβηκες πάλι κάτω και δεν έρθεις σπίτι μας θα σου θυμώσω» μου είπε με αυστηρό ύφος ο γλυκύτατος κύριος Νίκος.

Τελευταία φορά του μίλησα μια ζεστή μέρα του Αυγούστου. Δεν μου θύμωσε που ακόμη δεν είχα πάει αν και μου έκανε την «ανάκριση» του. Πόσες μέρες είσαι εδώ; Να έρθεις πριν φύγεις, σε περιμένουμε.

Ένας τόσο φιλόξενος και γλυκός άνθρωπος που ζέσταινε την καρδιά μου όποτε του μιλούσα. Και όταν ένιωθα έντονη την απουσία του δικού μου πατέρα, του τηλεφωνούσα. Μπορεί να μην γνωριζόντουσαν μα είμαι σίγουρη πως θα βρεθούνε τώρα και θα τα λένε…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ζήτημα τέθηκε «επί τάπητος» στους Διαλόγους του ΙΣΝ και με αφορμή τα ουκ ολίγα που έχουν ακουστεί και συζητηθεί το τελευταίο διάστημα ιδίως για τον Στέφανο Κασσελάκη και την προσωπική του ζωή, σε όλες της τις διαστάσεις, από ποικίλες τηλεοπτικές εκπομπές -και όχι μόνον- είπα να καταγράψω σήμερα ορισμένες σκέψεις για το περίφημο πλέον infotainment, κοινώς το συνδυασμό της ενημέρωσης με την ψυχαγωγία με ένα τρόπο που η «βαριά» είδηση γίνεται πιο προσιτή και -ας μου επιτραπεί ο όρος- πιο εύπεπτη στον μέσο δέκτη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ