x
 

Πολιτική

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε τη χώρα σε πολύ καλή κατάσταση

12 Απριλίου 2024

ΑΘΗΝΑ. Eντονη κριτική στην κυβέρνηση, όσον αφορά τις οικονομικές πολιτικές της, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης κατά την παρουσία του στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, όπου είχε συζήτηση με τον δημοσιογράφο των «Financial Times», Τόνι Μπάρμπερ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «ψεύδη» όσον αφορά τόσο τα τελευταία γεγονότα, όπως το «δυστύχημα των Τεμπών» ή το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, όσο και για τα φορολογικά, καθώς όπως είπε, «υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τους φόρους καθαρά για λόγους μάρκετινγκ», αλλά έγινε το «αντίθετο».

Εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση ότι στις επικείμενες ευρωεκλογές η «διαφορά» θα «κλείσει» και ο ΣΥΡΙΖΑ «θα εκπλήξει την Ευρώπη και τη χώρα».
Αναφερόμενος στην Οικονομία, επισήμανε ότι στη χώρα υπάρχει «χρηματοοικονομική σταθερότητα», ωστόσο σε ό,τι αφορά τη «σύγκλιση» με τις άλλες χώρες της ΕΕ σχετικά με την ανάπτυξη, τις επενδύσεις ή την αγοραστική δύναμη, τα αποτελέσματα είναι «δυσάρεστα».

Καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν έχει καταφέρει να κάνει την ελληνική οικονομία πραγματικά «εξωστρεφή» και ότι η χώρα ακόμα δεν είναι «έτοιμη» για συνθήκες «ύφεσης».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ζητήματα «κράτους δικαίου», αλλά και «ρύθμισης των ανοιχτών αγορών, όπως της Ενέργειας», σχολιάζοντας ότι η κυβέρνηση «δεν έχει κάνει τίποτα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

AΘΗΝΑ. Ποιες είναι οι κυρίαρχες ιδεολογίες στην Ελλάδα σήμερα; Τι σκέφτονται οι πολίτες για την αξιολόγηση και την ανταγωνιστικότητα; Πώς βλέπουν το σύστημα υγείας; Πόσο συχνά κάνουν τσεκ απ; Πώς πιστεύουν ότι θα επηρεάσουν την εκπαίδευση τα μη κρατικά πανεπιστήμια; Πόσοι πιστεύουν ότι δεν θα πάρουν σύνταξη; Σε ποιους θα εμπιστεύονταν τα κλειδιά του σπιτιού τους; Πώς σκέφτονται το μέλλον σε σχέση με το παρόν; Γιατί μπορεί να μην πάνε φέτος διακοπές;To τρίτο μέρος του έκτου κύματος της μεγάλης δημοσκοπικής έρευνας της διαΝΕΟσις «Τι πιστεύουν οι Ελληνες» αφενός ζητάει από τους πολίτες να αυτοτοποθετηθούν ιδεολογικά και να περιγράψουν τις γενικότερες αξίες τους.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ