x
 

Κοινωνία

Κατερίνα Κουτσούκου: Θέλουμε στο πλευρό μας τους ομογενείς, τους έχουμε ανάγκη και τους ευχαριστούμε για κάθε προσφορά τους

Τα προβλήματα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο τα γνωρίζουμε από… πρώτο χέρι, όπως άλλωστε και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν, κάθε μέρα, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να βοηθήσουν όσους περισσότερους ασθενείς μπορούν. Προσπάθεια που έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστούμε πως το εν λόγω Νοσοκομείο είναι από τα κορυφαία της Ελλάδας.
Σ’ αυτή την προσπάθειά τους έχουν κι έναν σημαντικό σύμμαχο. Ο ομογενής συμπατριώτης μας Χρήστος Καλογερόπουλος δώρισε στο Οφθαλμιατρικό Τμήμα ένα μηχάνημα που βοηθάει το έργο των γιατρών αλλά και τους ασθενείς, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους.

Η Διευθύντρια στην Οφθαλμολογική Κλινική του Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», Κατερίνα Κουτσούκου, δέχθηκε με χαρά να μιλήσει μαζί μας τόσο για τη δωρεά του κ. Καλογερόπουλου όσο και για τα προβλήματα αλλά και τα βήματα που έχει κάνει το Τμήμα της.

Η κ. Κουτσούκου, αφού μας εξήγησε τη σοβαρότητα του μηχανήματος που δώρισε ο κ. Καλογερόπουλος προκειμένου να καταλάβουμε πόσο διευκολύνεται το έργο των γιατρών και εξυπηρετεί τους ασθενείς, στη συνέχεια τόνισε πως στο Τμήμα της «οι ιατροί είναι ικανοί και έμπειροι, ξεπερνούν τις περισσότερες φορές ωράρια και κούραση, προκειμένου να εξυπηρετήσουν περισσότερους ασθενείς», ενώ «η υποστελέχωση, οι ελλείψεις υλικών και οι διαρκώς μειούμενοι προϋπολογισμοί», είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Κλείνοντας, η Διευθύντρια στην Οφθαλμολογική Κλινική, Κατερίνα Κουτσούκου, αφού ευχαρίστησε δημόσια τον Χρήστο Καλογερόπουλο για την «άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, το ενδιαφέρον του για τον τόπο μας και το Νοσοκομείο», έστειλε μήνυμα προς όλους τους ομογενείς, λέγοντας πως «να ξέρουν ότι τους θέλουμε στο πλευρό μας, τους έχουμε ανάγκη και τους ευχαριστούμε για κάθε προσφορά τους, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε στη χώρα μας κάθε αρωγή από αυτούς που έχουν τη δυνατότητα είναι υπερπολύτιμη».

Η δωρεά του ομογενή Τριπολίτη Χρήστου Καλογερόπουλου ήρθε και προστέθηκε σε μία σειρά από πολλές άλλες δωρεές και παραχωρήσεις των ομογενών στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, που αποδεικνύουν περίτρανα την στήριξη της Ομογένειας στο Νοσοκομείο αλλά και την ανάγκη που έχει το Νοσοκομείο της Τρίπολης από την στήριξη της Ομογένειας. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»

Αυτό που από ευγένεια δεν μάς είπε η κ. Κουτσούκου αλλά ως κάτοικοι και πολλές φορές… άμεσα ενδιαφερόμενοι με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο είναι πως το Νοσοκομείο έχει αρκετές ελλείψεις και η παραμικρή προσφορά – δωρεά είναι χρήσιμη και φυσικά θα είναι ευπρόσδεκτη από τους γιατρούς και ιδιαίτερα από τους ασθενείς, ηλικιωμένους και μη, συμπατριώτες μας.

Ο κ. Καλογερόπουλος δώρισε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ένα μηχάνημα στην Οφθαλμιατρική. Πόσο ανάγκη είχε το Τμήμα αυτό το μηχάνημα και πόσο πιο εύκολο έγινε το έργο των ιατρών; Τι οφέλη υπήρξαν για τους ασθενείς;

Πρόσφατα ο ευγενής συμπατριώτης μας κ. Χρήστος Καλογερόπουλος δώρισε στην κλινική μας ένα μηχάνημα και συγκεκριμένα μια οφθαλμολογική χειρουργική καρέκλα ασθενούς, που τόσο είχαμε ανάγκη.
Πρόκειται για καρέκλα η οποία μετατρέπεται σε χειρουργικό κρεβάτι, ειδικό για τη χειρουργική του οφθαλμού, με πολλαπλές ρυθμίσεις όσον αφορά τα ύψη, τις κλίσεις κ.λπ. Εως τώρα χειρουργούσαμε σε κοινές, σταθερές χειρουργικές τράπεζες. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πόσο η συγκεκριμένη δωρεά διευκολύνει το έργο των ιατρών – χειρουργών του Τμήματος, αφού μπορεί ο καθένας να προσαρμόσει το κρεβάτι ανάλογα με τις ανάγκες τού κάθε περιστατικού και τους εξειδικευμένους χειρισμούς που απαιτούνται. Εξυπηρετεί επίσης τους προς χειρουργείο ασθενείς, οι οποίοι συχνά είναι προχωρημένης ηλικίας και πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, αφού δε χρειάζεται πλέον να μεταφερθούν από το καροτσάκι στην τράπεζα.

Για ραντεβού στην Οφθαλμιατρική, ελεύθερη ημερομηνία είναι μετά από 3 μήνες. Γιατί γίνεται αυτό; Τι προβλήματα υπάρχουν; Πώς πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει ώστε να εξυπηρετούνται περισσότεροι και πιο γρήγορα οι ασθενείς;

Το Τμήμα μας, με πολύ μεγάλη προσπάθεια, τόσο από εμένα προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετώ στη θέση αυτή όσο και από το λοιπό προσωπικό, ιατρούς και νοσηλευτές, έχει καταφέρει να προσφέρει πολύ υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και είμαστε πραγματικά περήφανοι γι’ αυτό. Το γεγονός αυτό οδηγεί όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να επιδιώκουν να κλείσουν ραντεβού στο Νοσοκομείο. Αυτό έχει προκαλέσει αρκετά μεγάλο χρόνο αναμονής για ραντεβού. Οι ιατροί του Τμήματος, οι οποίοι είναι και ικανοί και έμπειροι, ξεπερνούν τις περισσότερες φορές ωράρια και κούραση, προκειμένου να εξυπηρετήσουν περισσότερους ασθενείς. Το να αυξηθεί το προσωπικό, το οποίο βέβαια προϋποθέτει και μεγαλύτερους χώρους για το Τμήμα, θεωρώ ότι είναι μια λύση, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτό είναι εφικτό.

Εκτός του Τμήματός σας, τι ελλείψεις υπάρχουν γενικότερα στο Νοσοκομείο της Τρίπολης;

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τις ελλείψεις άλλων Τμημάτων.

Πείτε μας ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας γιατρός αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης;

Οι δυσκολίες για γιατρούς και νοσηλευτές είναι γνωστές, χρόνιες, και νομίζω ότι με την πάροδο του χρόνου διογκώνονται. Είναι η υποστελέχωση, οι ελλείψεις υλικών, οι διαρκώς μειούμενοι προϋπολογισμοί.

Κατά το παρελθόν έχουν ακουστεί… φήμες ότι στο Νοσοκομείο της πόλης μας υπάρχουν μηχανήματα που μένουν αχρησιμοποίητα επειδή δεν υπάρχει προσωπικό ή και ειδικευμένο προσωπικό να τα χειριστεί. Αληθεύει;

Στο Τμήμα μας δεν υπάρχουν μηχανήματα που μένουν αχρησιμοποίητα, το αντίθετο θαρρώ. Ολοι οι ιατροί μας είναι εκπαιδευμένοι και τα χειρίζονται καθημερινά. Μάλλον από φθορά εξαιτίας υπερβολικής χρήσης κινδυνεύουν. Για άλλα Τμήματα δεν είμαι αρμόδια να απαντήσω.

Πόσο βοηθάνε οι δωρεές από τους ομογενείς μας; Τι μήνυμα θα θέλατε να περάσετε σε ομογενείς σαν τον κ. Καλογερόπουλο που δείχνουν έμπρακτα την αγάπη για τον τόπο τους και θέλουν να βοηθήσουν; Και επίσης, τι θα μπορούσατε να κάνετε προκειμένου να προσεγγίσετε κι άλλους… Καλογερόπουλους;

Οι δωρεές των ομογενών μας είναι ανεκτίμητες και τους ευχαριστούμε θερμά. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Καλογερόπουλο για την τόσο άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, το ενδιαφέρον του για τον τόπο μας και το Νοσοκομείο. Γνωρίζω ότι είναι πολλοί οι ομογενείς που ενδιαφέρονται και βοηθούν εδώ και πολλά χρόνια στον εκσυγχρονισμό και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, το οποίο και εμείς με αγάπη υπηρετούμε. Να ξέρουν ότι τους θέλουμε στο πλευρό μας, τους έχουμε ανάγκη και τους ευχαριστούμε για κάθε προσφορά τους, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε στη χώρα μας κάθε αρωγή από αυτούς που έχουν τη δυνατότητα είναι υπερπολύτιμη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Μάχες με επικίνδυνες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μόνο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ