x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Καθοριστική η ψήφος των νέων

Οδεύοντας προς τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου μεγάλη μερίδα των νέων φαίνεται, δημοσκοπικά τουλάχιστον, να εκφράζει την απογοήτευσή της για την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων, τις ειλημμένες πολιτικές αποφάσεις και τις εξελίξεις που αυτές οι τελευταίες πυροδότησαν. Οι εκστρατείες των υποψηφίων για την προεδρία οφείλουν να αφουγκραστούν το υφιστάμενο κλίμα.

Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, το 2020, η νεολαία συμμετείχε σε ένα ποσοστό περί του 50%, ενώ τόσο η αποδοκιμασία της όλης διαδικασίας διά της αποχής όσο και η ψήφος αντίδρασης εν γένει στο πολιτικό στερέωμα αξίζει την προσοχή των ιθυνόντων κατά την τρέχουσα -και όχι μόνο βέβαια- προεκλογική περίοδο.

Μιλώντας με αριθμούς, μπορεί κανείς να αντιληφθεί τη βαρύτητα της εκλογικής τάσης των νέων στο επικείμενο αποτέλεσμα του Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό η πρόσφατη δημοσκοπική αποδοκιμασία του Τζο Μπάιντεν μεταξύ των νέων, των μαύρων και των Ισπανόφωνων σε πέντε πολιτείες-«κλειδιά» -Μίσιγκαν, Αριζόνα, Νεβάδα, Τζόρτζια και Πενσυλβάνια- μάλλον πρέπει να προβληματίσει δεόντως την εκστρατεία του σημερινού Αμερικανού Προέδρου.

Η στάση των νέων υπέρ των ραγδαίων αλλαγών είναι σαφής και κρίνεται σκόπιμο να ληφθεί υπόψιν τόσο από τον Τζο Μπάιντεν όσο και από τον βασικό αντίπαλό του, Ντόναλντ Τραμπ, και τους λοιπούς διεκδικητές της προεδρίας. Είναι συνάμα και αναμενόμενη αν αναλογιστεί κανείς, μεταξύ άλλων, το υψηλό κόστος ζωής που έχει πρωτίστως βάλει τους νεότερους αλλά και τις διαστάσεις που έχει πάρει η σύρραξη στη Λωρίδα της Γάζας ενεργοποιώντας πολλαπλές αντιδράσεις τις τελευταίες εβδομάδες στις πανεπιστημιουπόλεις και ευρύτερα κατά μήκος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Αναμένεται να δούμε πώς η δυσαρέσκεια των νέων θα επηρεάσει αυτή τη φορά την επιλογή του νέου Αμερικανού Προέδρου. Αλλά και πώς ο νέος πρόεδρος θα ικανοποιήσει τους νέους, το πλέον παραγωγικό δυναμικό της χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα δημοσιεύματα, τα κάθε είδους δημοσιεύματα, σε μεγάλες εφημερίδες των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και της Ευρώπης, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ