x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κι όμως του αξίζει ένα μπράβο

11 Σεπτεμβρίου 2023

Ακρως ενδιαφέρον το δημοσίευμα της «Wall Street Journal» της Δευτέρας. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, μετά από σφυγμομέτρηση που έκανε αλλά και με συμπεράσματα από άλλες έρευνες, οι προοπτικές των Αμερικανών έχουν λαμπρύνει τους τελευταίους μήνες. Οι Δημοκρατικοί και οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι οδηγούν την οικονομία σε πιο θετικές αντιλήψεις, καθώς η εκστρατεία του Μπάιντεν υπογραμμίζει ότι μειώνονται οι κίνδυνοι να οδηγηθούν οι ΗΠΑ σε ύφεση.

Ωστόσο, στους περισσότερους ψηφοφόρους εξακολουθεί να μην αρέσει το πώς ο Πρόεδρος διαχειρίζεται την οικονομία, δείχνουν έρευνες. Είναι ένα δίλημμα για τον Μπάιντεν, δεδομένου ότι ο ασθενέστερος πληθωρισμός και η ισχυρή αγορά εργασίας συνήθως βοηθούν τους κατεστημένους φορείς όταν αναζητούν μια δεύτερη θητεία.

Τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων που συνήθως τάσσονται στο πλευρό των Δημοκρατικών λένε ότι η οικονομία είναι σε εξαιρετική ή καλή κατάσταση, σημειώνοντας αύξηση 9 ποσοστιαίων μονάδων από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Τζέρναλ. Μεταξύ των ανεξάρτητων, η μετοχή που βλέπουν ευνοϊκά την οικονομία επίσης αυξήθηκε 9 μονάδες, στο 36%. Το 8% των Ρεπουμπλικανών λέει το ίδιο, αμετάβλητο από τον Δεκέμβριο.

Επομένως τι συμβαίνει; Η οικονομία δεν είναι καλή λόγω μαγικού ραβδιού αλλά λόγω μέτρων της κυβέρνησης. Και παρά τη μεγάλη αντίδραση των ακραίων Ρεπουμπλικανών.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι Δημοκρατικοί υστερούν σε ενημέρωση και ο κόσμος παραπληροφορείται από συντηρητικές ιστοσελίδες που έχουν επικίνδυνα πληθύνει τα τελευταία χρόνια.

Επομένως αν θέλουν οι Δημοκρατικοί να διαφημίσουν το οικονομικό έργο της κυβέρνησης καλά θα κάνουν να αντεπιτεθούν ενημερωτικά, όπως έκαναν για τα κοινωνικά (π.χ. εκτρώσεις) στις ενδιάμεσες εκλογές και κέρδισαν το παιχνίδι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αλέξης Παπαχελάς, o διευθυντής της «Καθημερινής», έχει μια βαρύνουσα γνώμη για την πορεία τής εδώ Ομογένειας και βέβαια της Εκκλησίας μας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ