x

Κοινωνία

Κινητικότητα στα ταξίδια των Ελλήνων προς τις ΗΠΑ

10 Νοεμβρίου 2021

ΑΘΗΝΑ. Κινητικότητα παρατηρείται στα ταξίδια των Ελλήνων προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το εκ νέου άνοιγμα των συνόρων στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 33 χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) στο οποίο προχώρησε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν από την Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου.

Αυτό μαρτυρούν σε γενικές γραμμές μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο «Ε.Κ.», χωρίς πάντως να παραλείπουν να τονίζουν ότι υπάρχει μια διστακτικότητα ως προς τις κρατήσεις που έχει να κάνει τόσο με τους υφιστάμενους περιορισμούς και κάποιες ασάφειες των κανονισμών, όσο και με την έξαρση της πανδημίας το τελευταίο διάστημα που προκαλεί ανησυχία.

«Υπάρχει ήδη έντονη κίνηση και εν όψει μάλιστα μιας εκδρομής για την Ημέρα των Ευχαριστιών έχουμε 63 κρατήσεις που είναι ένας πολύ καλός αριθμός αν συνυπολογίσουμε όλη την κατάσταση», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Ιωάννου του «Manessis Travel».

«Πέρα από τις κρατήσεις είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ενδιαφέρον αφού ο κόσμος τηλεφωνεί και ρωτά συνεχώς για πακέτα, τιμές κτλ. Υπάρχει γενικά επιθυμία» συνεχίζει ο ίδιος προσθέτοντας, πάντως, ότι υπάρχουν στοιχεία που λειτουργούν αποτρεπτικά.

«Κατ’ αρχάς είναι η αύξηση των κρουσμάτων που κάνει τον κόσμο να είναι κάπως διστακτικός. Υστερα, μπορεί μεν οι ΗΠΑ να άνοιξαν από την Δευτέρα αλλά υπάρχουν κάποιες ασάφειες στους κανονισμούς και κάποια στοιχεία τα οποία κάνουν όσους θέλουν να ταξιδέψουν να διστάζουν να κλείσουν εισιτήρια. Για παράδειγμα, τα παιδιά από 12 έως 18 χρόνων μπορούν να ταξιδεύουν με PCR τεστ. Τα μουσεία όμως δεν το δέχονται».

Ο κ. Ιωάννου μάλιστα εκτιμά ότι θα πρέπει όλοι να μάθουμε να ζούμε με τέτοια μέτρα στις μετακινήσεις μέχρι και το καλοκαίρι του 2022. «Τότε πιστεύω ότι θα εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση» λέει.

Και η κ. Ράνια Μπραϊμάκου, του ταξιδιωτικού γραφείου «Cosmorama», βλέπει αύξηση της κινητικότητας, αλλά παράλληλα διακρίνει διστακτικότητα από την πλευρά των επίδοξων ταξιδιωτών. «Ο κόσμος με όλη αυτή την κατάσταση είναι λογικό να φοβάται. Φοβάται μη χάσει τη χρήματά του, αν και υπάρχουν διασφαλίσεις ότι αυτά δεν πρόκειται να χαθούν. Στην τελική φοβάται μην πάει χαμένος όλος ο προγραμματισμός που θα κάνει».

Για την κ. Αριστέλα Μποτζιάρη του ταξιδιωτικού γραφείου «Imagination», οι αυξημένες κρατήσεις και το γενικότερο ενδιαφέρον των Ελλήνων για τα ταξίδια προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κάτι το δεδομένο. «Ο κόσμος ήθελε ούτως ή άλλως να ταξιδέψει. Ειδικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Ελληνες ήθελαν να δουν τους συγγενείς τους που υπάρχουν εκεί. Περίμεναν πώς και πώς να ανοίξουν οι ΗΠΑ και πάλι». Και η ίδια όμως στέκεται στο γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα αρκετές ασάφειες στους κανονισμούς που αποτρέπουν τους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουν στο κλείσιμο των εισιτηρίων και των πακέτων τους.

Για τον κ. Μιχάλη Σούλη, πάντως, του «Pyramis Travel», είναι ακόμα νωρίς να πει κανείς αν υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον των Ελλήνων για τα ταξίδια προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Μόλις την Δευτέρα που μας πέρασε άνοιξαν τα σύνορά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες για τους πλήρως εμβολιασμένους. Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτιμήσεις», είπε στον «Ε.Κ.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοψία σε μνημεία όπου εκτελούνται ή σχεδιάζονται έργα αποκατάστασης και ανάδειξης, αλλά και συναντήσεις για τον προγραμματισμό νέων έργων από ευρωπαϊκά κονδύλια, περιελάμβανε η επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, στη Μήλο, την Κίμωλο και τη Σίφνο.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Μητσοτάκης: Ανοίγει ξανά τη Δευτέρα η Διώρυγα της Κορίνθου για τρεις μήνες (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ.Η Διώρυγα της Κορίνθου θα ανοίξει ξανά την Δευτέρα για τρεις μήνες για εξυπηρετηθεί η καλοκαιρινή κίνηση, μετά από ενάμιση χρόνο που διήρκεσαν οι εργασίες αποκατάστασης όπως δεσμεύθηκε η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το απόγευμα στη Διώρυγα της Κορίνθου, όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας