xΑμερική

Κλείνει προσωρινά λόγω κρουσμάτων το σχολείο του Αγίου Δημητρίου, Αστόρια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κλειστό, για προληπτικούς λόγους, τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, θα παραμείνει το σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, κατόπιν απόφασης της Διεύθυνσης, μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων της Covid-19.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του σχολείου, Ελενα Καραγιώργου, ο αριθμός των κρουσμάτων αυτών είναι μόλις τρία, δυο εκ των οποίων αφορούν μαθητές του Δημοτικού και το τρίτο έναν εργαζόμενο του Λυκείου, χωρίς να διευκρινίζεται εάν πρόκειται για εκπαιδευτικό ή λοιπό προσωπικό, για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ο αριθμός αυτός, εφόσον παραμείνει, δεν πλησιάζει καν το όριο της «ευρείας διασποράς», όπως έχει οριστεί από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Δήμου Νέας Υόρκης, όμως οι υπεύθυνοι του σχολείου αποφάσισαν να προσφύγουν αυτήν την εβδομάδα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

«Τα δυο παιδιά που ασθένησαν είναι μαθητές Δημοτικού. Κανονικά, θα είχαμε το δικαίωμα να κλείσουμε μόνο τη μια τάξη. Ομως, οι συγκεκριμένοι μαθητές έχουν και αδέλφια, ενώ και ο υπάλληλος ο οποίος βγήκε θετικός, είναι ένα πρόσωπο το οποίο κινείται σε διάφορα σημεία του σχολείου. Κατόπιν τούτου, ο πρόεδρος της Κοινότητας, σε συνεργασία με τον προϊστάμενο, αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο για απολύμανση», τόνισε η κ. Καραγιώργου.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του σχολείου, ο υπάλληλος αυτός δεν ήταν εμβολιασμένος, όμως αυτό δεν αντικατοπτρίζει τον γενικό κανόνα μεταξύ των καθηγητών και δασκάλων, το 80% των οποίων είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι πλήρως εμβολιασμένοι ενώ θα ήθελα να τονίσω πως, παρ’ ότι δεν είναι υποχρεωτικό, είναι πολλοί γονείς που έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.  Με τον δε υπάλληλο, το πρόβλημα είναι πως αρχικά παρουσίασε ένα αρνητικό rapid test, με αποτέλεσμα ο γιατρός να αποφανθεί σε πρώτο στάδιο ότι είχε γρίπη», είπε η κ. Καραγιώργου.

Οπως αναφέρθηκε και σε πρόσφατο ρεπορτάζ του «Ε.Κ.», το πρωτόκολλο για το προσωρινό κλείσιμο ενός σχολείου για υγειονομικούς λόγους θέτει μια σειρά από επιπρόσθετες προϋποθέσεις, προκειμένου να θεωρηθεί ότι υπάρχει ευρεία διασπορά στο σχολικό συγκρότημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το δημόσιο σχολείο PS 166, το οποίο χρειάστηκε να φτάσει στα 25 κρούσματα προκειμένου να ενεργοποιήσει το πρωτόκολλο αυτό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

«Εχουμε και παιδιά στο απογευματινό σχολείο, τα οποία φοιτούν στο δημόσιο ή που οι γονείς τους δουλεύουν εκεί. Εμείς τηρούμε όλα τα μέτρα. Στέλνουμε κάθε μέρα αναφορά στην Πολιτεία, κάνουμε θερμομέτρηση, οι μαθητές τηρούν τις αποστάσεις και έχουμε διαχωριστικό πίσω από κάθε θρανίο. Για να είμαι ειλικρινής, εάν δεν είχαμε το κρούσμα του υπαλλήλου, θα είχαμε κλείσει μόνο την πέμπτη τάξη. Από την Δευτέρα, εφόσον επιστρέψουμε, όλοι θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ», κατέληξε η κ. Καραγιώργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΙΚΑΓΟ. Συνάντηση γνωριμίας με τον νέο γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Σικάγο, Εμμανουήλ Κουμπαράκη, διοργάνωσαν την περασμένη εβδομάδα η Ενωση Ελληνικών Σωματείων του Σικάγου, η Παναρκαδική Ομοσπονδία και η Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας Αμερικής και Καναδά.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα από τα πιο ιστορικά ελληνοαμερικανικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης κατεβάζει ρολά, μετά από 25 χρόνια λειτουργίας.

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρλούτσος με επιστολή την οποία έστειλε σε γνωστούς, φίλους και συνεργάτες του, ευχαριστεί για τη συνεργασία και συμπαράστασή τους κατά τα 51 έτη της διακονίας του στην Εκκλησία και συνάμα τους πληροφορεί πως απέρχεται από τη θέση του στην Αρχιεπισκοπή.

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω μεγάλης έντασης και αντιπαραθέσεων, οι οποίες όμως δεν υπερέβησαν τα όρια της λεκτικής διαμάχης, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που συγκάλεσε η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, που διατηρεί τον έλεγχο του Σταθακείου Πολιτιστικού Κέντρου.

ΒΙΝΤΕΟ

Πάπας Φραγκίσκος στη Λέσβο: Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα είναι πρόβλημα του Κόσμου

ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Υπενθυμίζοντας τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Νέα Υόρκη (Βίντεο & Φωτογραφίες)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πλήθη κόσμου επέστρεψαν στο κέντρο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, αργά χθες για την 89η ετήσια εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Rockfeller Center, ανοίγοντας επίσημα την εορταστική περίοδο.