x

Αμερική

Κλείνει προσωρινά λόγω κρουσμάτων το σχολείο του Αγίου Δημητρίου, Αστόρια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κλειστό, για προληπτικούς λόγους, τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, θα παραμείνει το σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, κατόπιν απόφασης της Διεύθυνσης, μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων της Covid-19.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του σχολείου, Ελενα Καραγιώργου, ο αριθμός των κρουσμάτων αυτών είναι μόλις τρία, δυο εκ των οποίων αφορούν μαθητές του Δημοτικού και το τρίτο έναν εργαζόμενο του Λυκείου, χωρίς να διευκρινίζεται εάν πρόκειται για εκπαιδευτικό ή λοιπό προσωπικό, για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ο αριθμός αυτός, εφόσον παραμείνει, δεν πλησιάζει καν το όριο της «ευρείας διασποράς», όπως έχει οριστεί από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Δήμου Νέας Υόρκης, όμως οι υπεύθυνοι του σχολείου αποφάσισαν να προσφύγουν αυτήν την εβδομάδα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

«Τα δυο παιδιά που ασθένησαν είναι μαθητές Δημοτικού. Κανονικά, θα είχαμε το δικαίωμα να κλείσουμε μόνο τη μια τάξη. Ομως, οι συγκεκριμένοι μαθητές έχουν και αδέλφια, ενώ και ο υπάλληλος ο οποίος βγήκε θετικός, είναι ένα πρόσωπο το οποίο κινείται σε διάφορα σημεία του σχολείου. Κατόπιν τούτου, ο πρόεδρος της Κοινότητας, σε συνεργασία με τον προϊστάμενο, αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο για απολύμανση», τόνισε η κ. Καραγιώργου.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του σχολείου, ο υπάλληλος αυτός δεν ήταν εμβολιασμένος, όμως αυτό δεν αντικατοπτρίζει τον γενικό κανόνα μεταξύ των καθηγητών και δασκάλων, το 80% των οποίων είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι πλήρως εμβολιασμένοι ενώ θα ήθελα να τονίσω πως, παρ’ ότι δεν είναι υποχρεωτικό, είναι πολλοί γονείς που έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.  Με τον δε υπάλληλο, το πρόβλημα είναι πως αρχικά παρουσίασε ένα αρνητικό rapid test, με αποτέλεσμα ο γιατρός να αποφανθεί σε πρώτο στάδιο ότι είχε γρίπη», είπε η κ. Καραγιώργου.

Οπως αναφέρθηκε και σε πρόσφατο ρεπορτάζ του «Ε.Κ.», το πρωτόκολλο για το προσωρινό κλείσιμο ενός σχολείου για υγειονομικούς λόγους θέτει μια σειρά από επιπρόσθετες προϋποθέσεις, προκειμένου να θεωρηθεί ότι υπάρχει ευρεία διασπορά στο σχολικό συγκρότημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το δημόσιο σχολείο PS 166, το οποίο χρειάστηκε να φτάσει στα 25 κρούσματα προκειμένου να ενεργοποιήσει το πρωτόκολλο αυτό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

«Εχουμε και παιδιά στο απογευματινό σχολείο, τα οποία φοιτούν στο δημόσιο ή που οι γονείς τους δουλεύουν εκεί. Εμείς τηρούμε όλα τα μέτρα. Στέλνουμε κάθε μέρα αναφορά στην Πολιτεία, κάνουμε θερμομέτρηση, οι μαθητές τηρούν τις αποστάσεις και έχουμε διαχωριστικό πίσω από κάθε θρανίο. Για να είμαι ειλικρινής, εάν δεν είχαμε το κρούσμα του υπαλλήλου, θα είχαμε κλείσει μόνο την πέμπτη τάξη. Από την Δευτέρα, εφόσον επιστρέψουμε, όλοι θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ», κατέληξε η κ. Καραγιώργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Έπειτα από είκοσι πέντε χρόνια διακοπής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 27 Μαΐου στην ώρα της στις 8:5 το βράδυ η παρθενική πτήση της αεροπορικής εταιρίας Delta, εν μέσω ιαχών, ελληνικών χορών, έπαρσης της Ελληνικής σημαίας, μηνυμάτων και χαιρετισμών, ελληνικών εδεσμάτων και γλυκών και πλήθους ομογενών στο διεθνές αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας