x

Αμερική

Κλειστό το Σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας λόγω προβλήματος στη θέρμανση

20 Ιανουαρίου 2022

ΑΣΤΟΡΙΑ. Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκαν τα μαθήματα στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου την περασμένη Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, και Πέμπτη μετά από ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην κεντρική θέρμανση του κτιρίου.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, την Τετάρτη, τα παιδιά ενημερώθηκαν για το πρόβλημα και στη συνέχεια κάθε εκπαιδευτικός ενημέρωσε τους γονείς με ένα email το οποίο εξηγούσε την κατάσταση. Συγκεκριμένα, το email ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τα αυριανά μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά διότι αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα με τη θέρμανση. Απολογούμαστε για όποια ταλαιπωρία μπορεί να προκύψει αλλά όλα δείχνουν ότι και αύριο δεν θα έχει λυθεί το πρόβλημα. Θα σας ενημερώσουμε για τα νεότερα».

Ο «Εθνικός Κήρυκας» επικοινώνησε με τα γραφεία του σχολείου και όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι υπήρξε μια μικρή βλάβη σε έναν από τους κεντρικούς σωλήνες του κτιρίου και γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε να γίνουν τα μαθήματα διαδικτυακά, αφενός για να λυθεί το μικρό πρόβλημα και αφετέρου για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών μιας και η θερμοκρασία στη Νέα Υόρκη είναι αρκετά χαμηλή αυτές τις μέρες.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες των ημερών έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα σε πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τους λέβητες θέρμανσης να υπολειτουργούν.

Οι γονείς είδαν πολύ θετικά την απόφαση αυτή του σχολείου, διότι όπως δήλωσε ένας κηδεμόνας μαθητή της τέταρτης τάξης, δείχνει τη σοβαρότητα του σχολείου να αντιμετωπίζει ακόμα και τα μικρά προβλήματα. «Κάνει τόσο κρύο αυτές τις μέρες που είναι λογικό να υπάρχουν προβλήματα. Ευτυχώς γίνονται τα μαθήματα διαδικτυακά και τα παιδιά είναι στο σπίτι. Είναι προτιμότερο αυτό παρά να ήταν μέσα σε ένα κρύο κτίριο και να κρυολογούσαν» δήλωσε μια μητέρα στον «Εθνικό Κήρυκα».

Μέχρι την ώρα έκδοσης της εφημερίδας δεν είχε γίνει γνωστό πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα και ποια ημέρα θα επιστρέψουν οι μαθητές στις διδακτικές αίθουσες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Έπειτα από είκοσι πέντε χρόνια διακοπής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 27 Μαΐου στην ώρα της στις 8:5 το βράδυ η παρθενική πτήση της αεροπορικής εταιρίας Delta, εν μέσω ιαχών, ελληνικών χορών, έπαρσης της Ελληνικής σημαίας, μηνυμάτων και χαιρετισμών, ελληνικών εδεσμάτων και γλυκών και πλήθους ομογενών στο διεθνές αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τσούνης: «Οι καλύτερες μέρες για την Ελλάδα είναι μπροστά»

ΑΘΗΝΑ. «Είμαι ευγνώμων και περήφανος που θα περάσω τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα ως πρέσβης των ΗΠΑ.

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας