x
 

Κοινωνία

Κλήση από την ανακριτική επιτροπή προς τους δύο μοναχούς της Μονής Αββακούμ

03 Μαΐου 2024

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ειδοποίηση για να εμφανιστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου πήραν οι δύο φερόμενοι ως οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου αρχιμανδρίτες της Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκτάριος και Πορφύριος.

Η κλήση στάληκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η κλήση για να παρουσιαστούν στην Ανακριτική Επιτροπή είναι για τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Οι δύο αρχιμανδρίτες που αναμένεται ότι θα εμφανιστούν αυτή τη φορά ενώπιον της Επιτροπής ενδεχομένως θα να δώσουν γραπτώς και τις θέσεις τους για τα γεγονότα και θα απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις των μελών της.

Ήδη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Ανακριτική Επιτροπή έχει κλητεύσει και άκουσε αρκετούς μάρτυρες, μεταξύ αυτών και άτομα που έχουν προβεί σε καταγγελίες στην Αστυνομία και διερευνώνται ποινικά.

Ανάμεσά τους είναι και ένα πρόσωπο που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχλησή του στην Μονή και η διερεύνηση από την Αστυνομία που βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Ο φάκελος αυτής της υπόθεσης, όπως και άλλων θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες.

Στο μεταξύ, μάρτυρες που έδωσαν καταθέσεις στην Αστυνομία και αφορούν τα γεγονότα της 5ης Μαρτίου, εκτός από το γεγονός ότι δεν έχουν υιοθετήσει στη συνέχεια το περιεχόμενό τους κατά τη διερεύνηση άλλης παρεμφερούς υπόθεσης, έχουν προβεί και σε αλλαγή των όσων κατέθεσαν αρχικά.

Η Αστυνομία όμως κατέχει μαρτυρίες πολιτών από το χωριό Φτερικούδι για τα γεγονότα της 5ης Μαρτίου το βράδυ όταν έγινε η έφοδος των κουκουλοφόρων και άλλων στη Μονή, τη συλλογή του χρηματοκιβωτίου με τις €807.000 και άλλων τεκμηρίων, που όπως υποστηρίζει η πλευρά των δικηγόρων των μοναχών, παραλήφθηκαν παράνομα.

Στο μεταξύ, συμπληρωματική ένορκη δήλωση θα καταθέσει στο Δικαστήριο ο ηγούμενος της Μονής αναφορικά με την αίτηση για άρση του διατάγματος δέσμευσης των €807.000 που εξασφάλισε η Αστυνομία, προς απόδειξη ότι αυτές προέρχονται από δωρεές ιδιωτών συνδεδεμένων προς τη Μονή προς συγκεκριμένο σκοπό και δεν αποτελούν εισφορές πιστών.

Η αίτηση είναι ορισμένη για τις 30 Μαΐου για προγραμματισμό, οπόταν τυχόν ενστάσεις επί της αίτησης για ακύρωση του διατάγματος εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας ή του Μητροπολίτη Ταμασού, θα πρέπει να καταχωρηθούν μέχρι τις 23 του μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Κινήσεις μετά τη λήξη της αποστολής της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό, Μαρίας Ανχέλ Ολγκίν Κουεγιάρ, ετοιμάζει η κατοχική Τουρκία.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ