x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος: Κάλεσμα για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Πρέπει να επικρατήσει ξανά η κοινή λογική».  Με αυτά τα λόγια, ο ομογενής υποψήφιος πολιτειακός γερουσιαστής στην 59η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, παραθέτει έναν από τους βασικούς άξονες της προεκλογικής του εκστρατείας, ενόψει των προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος, που θα λάβουν χώρα στις 25 Ιουνίου.

«Οι ομογενείς -και γενικά οι ψηφοφόροι- πρέπει να καταλάβουν πως όλα κρίνονται στις 25 Ιουνίου.  Αυτές είναι οι πραγματικές εκλογές για την Περιφέρειά μας και όχι το Νοέμβριο», προσθέτει στη συνέχεια, θέτοντας το ζήτημα της συμμετοχής, που θεωρείται κομβική για την έκβαση της διαδικασίας.

Γιος Ελλήνων μεταναστών, ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αστόρια.  Η οικογενειακή του ιστορία ταυτίζεται με χιλιάδες Ελληνες μετανάστες των προηγούμενων δεκαετιών, που έκαναν το υπερατλαντικό ταξίδι, με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, σε μια μεγαλύτερη οικονομία και πιο άρτια οργανωμένη κοινωνία.

Ο υποψήφιος Πολιτειακός Γερουσιαστής Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος με την σύζυγό του, δικηγόρο Μαρία Μάρκου, η οποία εξελέγη Συντονίστρια στην Βουλευτική Περιφέρεια 36Α. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χρ. Αθανασάτος

«Οι γονείς μου ήρθαν εδώ με 15 δολάρια στην τσέπη. Δούλευαν σκληρά, νυχθημερόν, σε δουλειές που εξασφάλιζαν τον κατώτατο μισθό για να πληρώσουν το ενοίκιο σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου.  Παρότι εκείνα τα χρόνια ήταν δύσκολα, η επιμονή τους στην επίτευξη του αμερικανικού ονείρου, πάντα μου έδινε ελπίδα για το μέλλον. Εμαθα τις αξίες της σκληρής δουλειάς, της αυτοθυσίας και της αξιοπρέπειας από τους γονείς μου», αναφέρει ο ομογενής απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μπαρούκ (Baruch College).

Παντρεμένος εδώ και κάποια χρόνια με την Ελληνοαμερικανίδα δικηγόρο Μαρία Μάρκου, η οποία, όπως ανέφερε σχετικό ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», εξελέγη Περιφερειακή Συντονίστρια (District Leader) στον τομέα Α της Βουλευτικής Περιφέρειας 36, ο κ. Λαμπρόπουλος είναι πατέρας τριών παιδιών και εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον, με βάση τις πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα από το Ολμπανι.

«Θεωρώ ότι το Ολμπανι χρειάζεται περισσότερους πολιτικούς που μπορούν να επιλύσουν προβλήματα.  Ως πολιτειακός γερουσιαστής, εφόσον εκλεγώ, θα είμαι αφοσιωμένος στους κατοίκους της 59ης Περιφέρειας και θα δώσω μάχη για αποτελεσματικές, αποδοτικές και υπεύθυνες πολιτικές, οι οποίες θα παρέχουν λύσεις για μια καλύτερη Νέα Υόρκη. Θέλω να έχουν ευκαιρίες οι νέες γενιές των Νεοϋορκέζων και να μπορούν να διαμένουν σε μια ισχυρή πόλη που να υπόσχεται την ευκαιρία», τονίζει ο κ. Λαμπρόπουλος, παραθέτοντας ως παράδειγμα την εκπαίδευση.

«Οσον αφορά στην εκπαίδευση, θέλω να εργαστώ για να φτιάξουμε την κατάσταση στα δημόσια σχολεία, διότι τα παιδιά μας αξίζουν μια άρτια εκπαίδευση και δεν θα πρέπει να μείνει πίσω μια ολόκληρη γενιά μαθητών στη Νέα Υόρκη. Επίσης, θα παλέψω για επενδύσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, τα Πανεπιστήμια της πόλης Νέας Υόρκης (CUNY) και της Πολιτείας Νέας Υόρκης (SUNY) και να προστατεύσω τους φοιτητές από την εκτόξευση των διδάκτρων, καταθέτοντας νομοσχέδιο για πάγωμά τους από το πρώτο έτος μέχρι την αποφοίτηση», τονίζει ο κ. Λαμπρόπουλος.

Ο ομογενής υποψήφιος πολιτειακός γερουσιαστής στην 59η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χρ. Αθανασάτος

Ζητούμενο η ασφάλεια και η ευημερία

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος κατέβηκε στις συνοικίες της Αστόριας, προκειμένου να μιλήσει με μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του, τονίζοντας, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», πως συγκέντρωσε έναν αριθμό χιλιάδων υπογραφών υποστήριξης κυριολεκτικά «πόρτα – πόρτα».

«Χτυπήσαμε πόρτες και πόρτες για τις 2800 υπογραφές υποστήριξης (petition) για να μπει το όνομά μου στο ψηφοδέλτιο. Πήγαμε πόρτα – πόρτα.  Κουραστήκαμε, το κάναμε, το πετύχαμε», τονίζει ενώ χαιρετάει έναν επιχειρηματία της οδού Μπρόντγουεϊ. Οπως τονίζει, οι περισσότεροι από τους πολίτες που συναντάει ανησυχούν ιδιαιτέρως για την δημόσια ασφάλεια και την ακρίβεια.

«Θα παλέψουμε ενάντια στις ακραίες πολιτικές που απαιτούν αποχρηματοδότηση της Αστυνομίας.  Θα επενδύσουμε στις κοινότητές μας και θα ενθαρρύνουμε την επέκταση της συνοικιακής αστυνόμευσης για να έχουμε ασφαλείς γειτονιές. Η αντίπαλός μου, Κρίστεν Γκονζάλεζ (Kristen Gonzalez), που είναι σήμερα στη θέση, είναι διχαστική και ακραία. Καταπολέμησε την επένδυση της Amazon, όπου χάθηκαν 25.000 θέσεις εργασίας. Αυτές θα δημιουργούσαν επιπλέον και θα μπορούσαν να τριπλασιαστούν. Δεν έφερε τις κοινότητες κοντά, ούτε επικεντρώθηκε ποτέ σε τοπικά θεάματα», αναφέρει στη συνέχεια.

Παράλληλα, ο ομογενής υποψήφιος πολιτειακός γερουσιαστής τόνισε πως η αύξηση του κόστους ζωής στη Νέα Υόρκη έχει τις ρίζες της στις πολιτικές που εφαρμόζονται, παραθέτοντας ως παράδειγμα τα ενοίκια.

Η αφίσσα της εκστρατείας του. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χρ. Αθανασάτος

«Τα πάντα γίνονται οικονομικά δυσπρόσιτα. Θα σου πω ως παράδειγμα την κατοικία. Κατηγορούν τους ιδιοκτήτες για τα ακριβά ενοίκια. Την ίδια στιγμή, οι πολιτικοί αυτοί εξακολουθούν να ανεβάζουν τα κόστη στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι, στο τέλος της ημέρας, πρέπει να καλύψουν τα έξοδά τους. Το πιο εύκολο είναι να το μετακυλήσουν στον ενοικιαστή. Εμείς θέλουμε ο ενοικιαστής να μπορεί να ανταπεξέλθει. Ο ιδιοκτήτης θέλει να έχει καλή σχέση με τον ενοικιαστή και το αντίθετο. Τα προβλήματα όμως τα προκαλούν αυτές οι πολιτικές», τονίζει ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.

 «Οι Ελληνες παραμένουν ισχυροί στην Αστόρια»

H 59η Περιφέρεια, στην οποία κατέρχεται ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, είναι σχετικά νεοσύστατη, καθότι σχεδιάστηκε μόλις στον προηγούμενο εκλογικό κύκλο, πριν από δυο χρόνια. Περιλαμβάνει περιοχές της Αστόριας, του Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ, του Γκρινπόιντ, του Ουίλιαμσπεργκ, του Στίβεσαντ Τάουτ, του Κιπς Μπέι και του Μάρεϊ Χιλ.

«Η 59η Περιφέρεια δεν έχει μόνο την Αστόρια, αλλά πολλές γειτονιές. Υπάρχουν διαφορετικές ομάδες ανθρώπων. Παρόλα αυτά, οι Ελληνες εξακολουθούν να επιτελούν ρόλο, έχουμε το 11% του πληθυσμού στην Αστόρια και πρέπει να έχουμε φωνή σε αυτές τις εκλογές. Οι Ελληνες δηλωμένοι ψηφοφόροι δεν είναι τόσο ενεργοί και μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτών των ψηφοφόρων ψηφίζει στις προκριματικές εκλογές. Τους καλώ λοιπόν να συμμετέχουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ενώ θα υπάρχει και η πρόωρη ψηφοφορία, αρχής γενομένης από τις 15 Ιουνίου, με επιστολική ψήφο», καταλήγει ο κ. Λαμπρόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η 30ή Μαρτίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία για την παρέλαση της επετείου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην 5η Λεωφόρο για το 2025, όπως προκύπτει από τις διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών της Επιτροπής Παρέλασης.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ