x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κωνσταντίνου Μνημόσυνο

Κύριε Διευθυντά,

Εχω παρακολουθήσει συνεντεύξεις μελών της πρώην βασιλικής οικογενείας στο YouTube, με τον Κωνσταντίνο, την Αννα-Μαρία, την Ειρήνη, τον Παύλο, το ζεύγος Νικολάου και Τατιάνας. Εάν το επίθετο βασιλικός έχει αποκτήσει μεταφορική έννοια για ποιοτική ανωτερότητα, με αυτούς η λέξη εφαρμόζεται μαζί και στην κυριολεξία της.

Επειτα από όλες τις αντικρουόμενες γνώμες και συζητήσεις, εντυπωσιάστηκα. Ανθρωποι αξιοπρεπείς, σοβαροί, προσγειωμένοι, με ήθος, σεμνό ύφος, παιδεία, ευγένεια, απλότητα. Με επίγνωση των κοινωνικών αξιών, αφιερώνουν μέρος της ζωής τους σε κοινωφελείς σκοπούς για το καλό του συνόλου.

Αξίζει να σημειωθεί η δράση της Τατιάνας και του Νικολάου με οργανισμούς κοινής ωφελείας που ίδρυσαν: εκείνη με την ΑΝΑΣΑ βοηθάει ανθρώπους με ψυχολογικές και σχετικές ανάγκες και αυτός με την ομάδα του Axion Hellas τρέχουν με φουσκωτά στα ακριτικά νησιά και παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ελπίδα. Αν και άλλοι Ελληνες έκαναν το ίδιο, ίσως τα νησιά μας να μην είχαν ερημωθεί.
Τα παιδιά μιλούν άπταιστα και σε ανώτερο επίπεδο Ελληνικά, μεγάλωναν, νιώθουν και είναι Ελληνες και επιδεικνύουν ειλικρινή αγάπη για την πατρίδα τους, την Ελλάδα. Η Σοφία, καλή Βασίλισσα της Ισπανίας, επιστρέφει πάντα στη χώρα της και συμμετέχει έμπρακτα σε όλα τα σημαντικά μας γεγονότα.

Τιμή και έπαινος στους γονείς που με την ανατροφή τους δημιούργησαν τέτοια παιδιά. Θερμά συλλυπητήρια στην ωραία οικογένεια για τον θάνατο του Κωνσταντίνου.

Αιωνία αυτού η μνήμη. Επαινετός και αναπαυμένος ες αεί.

Με εκτίμηση και ευχαριστίες,
Βασιλική Κέκελα
Μανχάταν, ΝΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιθανόν να τον ήθελαν νεκρό στο πραξικόπημα που έγινε εναντίον του.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ