GR US

Πόσο χρήσιμη είναι τελικά η απολύμανση στα μέσα μεταφοράς;

Αssociated Press

Εργαζόμενη καθαρίζει το βαγόνι που βρίσκεται στον σταθμό του μετρό της 96ης οδού στην Νέα Υόρκη. (AP Photo/John Minchillo)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς ανά τον Κόσμο έχουν λάβει πρωτόγνωρα και κοστοβόρα μέτρα στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, η οποία κλείνει το μετρό την νύχτα και με ισχυρούς υπεριώδεις λαμπτήρες απολυμαίνει τα καθίσματα, τα τοιχία και τα πατώματα.

Τα μέτρα καθαρισμού έχουν οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν έχουν αντικρύσει ποτέ στο παρελθόν: χιλιάδες φρέσκα βαγόνια τα οποία φαίνονται και μυρίζουν καθαρά, αναφέρει το «Associated Press» στο σχετικό δημοσίευμά του. Αλλά, οι ειδικοί αναφέρουν ότι αυτά τα μέτρα επιλύουν μόνον ένα μέρος του προβλήματος και οι ειδικοί επί των μεταφορών μελετούν πιο προωθημένες μεθόδους που κάποτε μπορεί να οδηγήσει στο να απολυμαίνονται τα ΜΜΜ καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το μετρό της Μόσχας και μία εταιρεία λεωφορείων στην Σαγκάη έχουν πειραματιστεί με υπεριώδες φως που σκοτώνει τα μικρόβια. Οι υπηρεσίες στην Ουγγαρία και την Τσεχία έχουν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσουν αέριο όζοντος για την απολύμανση. Το δημόσιο σύστημα μεταφορών στο Ντάλας έχει δοκιμάσει ένα σύστημα «ξηρής ομίχλης» και το Χονγκ Κονγκ χρησιμοποίησε ένα ρομπότ που ψεκάζει υπεροξείδιο του υδρογόνου, σύμφωνα με έρευνα της διεθνούς εταιρείας μηχανικών και επαγγελματικών υπηρεσιών «WSP».

Στο Σικάγο, τα βαγόνια καθαρίζονται κάθε μέρα πριν από την έναρξη της βάρδιας, καθώς και τη νύχτα από συνεργεία που φορούν ηλεκτροστατικούς ψεκαστήρες σε σακίδιο πλάτης καλύπτοντας όλες τις εσωτερικές επιφάνειες με απολυμαντικό.

Ολες αυτές οι μέθοδοι βοηθούν στον περιορισμό της απειλή του ιού, αναφέρουν οι ειδικοί, αλλά προσθέτουν ότι τα οφέλη είναι περιορισμένα.

Ο ιός μεταδίδεται κυρίως μέσω σταγονιδίων στον αέρα – είναι «παντού και πουθενά», ανέφερε η Ρόμπιν Γκέρσον, καθηγήτρια επιδημιολογίας στο New York University.

Καθαρίζοντας ένα τρένο τη νύχτα – ή ακόμα και αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, όπως κάνει η Υπηρεσία Μεταφορών της Νέας Υόρκης (ΜΤΑ) – μπορεί να μην βοηθά τον υπάλληλο στις μεταφορές ή τον επιβάτη που βρίσκεται σε έναν περιορισμένο χώρο με έναν άνθρωπο που βήχει, αναφέρει το «AP».

Το να φοράμε μάσκα «μας προστατεύει πολύ, έχουμε τον έλεγχο για τον εαυτό μας», δήλωσε η κ. Γκέρσον. «Θεωρώ πως τα υπόλοιπα είναι στην πραγματικότητα ψευδαίσθηση και αυτό δεν είναι ασήμαντο καθώς παίζει με τις ψυχές μας», πρόσθεσε.

Αssociated Press

Ρομπότ ψεκάζει με υπεροξείδιο του υδρογόνου κατά τη διάρκεια επίδειξης στα ΜΜΕ στο μετρό του Χονγκ Κονγκ. (AP Photo/Kin Cheung, File)

Ο επικεφαλής αξιωματούχος της ΜΤΑ, Πάτρικ Γουόρεν, δήλωσε ότι η επιθετική πολιτική για τον καθαρισμό και την απολύμανση ξεκίνησε όταν οι αξιωματούχοι της Υγείας προειδοποιούσαν ότι ο ιός μπορούσε εύκολα να μεταδοθεί από τις σκληρές επιφάνειες – οδηγία που στη συνέχεια εξελίχθηκε στο να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην αερομεταφερόμενη μετάδοση.

«Οπως προχωρά η επιστήμη, έτσι προχωράνε και οι πράξεις μας», σημείωσε ο κ. Γουόρεν.

Το μετρό της Νέας Υόρκης συνήθως εξυπηρετεί πάνω από 5 εκατομμύρια επιβάτες σε καθημερινή βάση, αλλά η κίνηση μειώθηκε κατά 90% στο απόγειο της κρίσης της πανδημίας. Σε συνδυασμό με την καταβαράθρωση των εσόδων από τα διόδια, η ΜΤΑ έχει υπολογίσει πως η πανδημία θα κοστίσει στην υπηρεσία πάνω από $10 δισ. έως και το επόμενο έτος. Το πρόγραμμα καθαρισμού θα καταλήξει να κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια εκτός των υπολογισμένων δαπανών της ΜΤΑ, είχε δηλώσει την άνοιξη ο πρόεδρός της, Πατ Φογέ.

Αξίζει το κόστος;

Ερευνα της «Tri-State Transportation Campaign» με έδρα την Νέα Υόρκη σε 1000 επιβάτες των ΜΜΜ έδειξε ότι ο καθαρισμός βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των δράσεων που θα ήθελαν να πραγματοποιηθούν πριν νιώσουν άνετα να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μεταφοράς εκ νέου.

«Αλλά σε ποιο βαθμό οι δαπάνες είναι πλέον υπερβολικές», αναρωτήθηκε προσφάτως ο εκτελεστικός διευθυντής Νικ Σιφουέντες,

Ο Δρ Ντέιβιντ Μρένερ, διευθυντής στο Center for Radiological Research του Columbia University Irving Medical Center, είναι αυτός που προέτρεψε την ΜΤΑ να χρησιμοποιήσει το πιλοτικό πρόγραμμα με το υπεριώδες φως. Αποκάλεσε, δε, τον καθαρισμό «όχι η ιδανική λύση, αλλά η λύση που είναι διαθέσιμη».