x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κουβέντα να γίνεται

15 Φεβρουαρίου 2024

Το απόγευμα της Δευτέρας παρακολούθησα διαδικτυακά τη συζήτηση «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη, ποιος;» την οποία διοργάνωσαν και μετείχαν ως κύριοι ομιλητές ο Διονύσης Τεμπονέρας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και η Εφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά. Το ότι βέβαια την εκδήλωση την καπέλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης με την καταδρομική εμφάνιση που έκανε στον χώρο της εκδήλωσης, είναι άλλο θέμα – εδώ θα σταθώ στο περιεχόμενο και στην ουσία της εκδήλωσης. Τουλάχιστον σε αυτά ήθελα να εστιάσω παρακολουθώντας την εκδήλωση, αλλά με το πέρας της διαπίστωσα πως ούτε περιεχόμενο είχε, ούτε ουσία.

Κατ’ αρχάς δεν υπήρχε καμιά απάντηση, ούτε κατά φαντασία, στο ερώτημα που έθετε ο τίτλος της εκδήλωσης, δηλαδή ποιος μπορεί να τεθεί απέναντι στον Μητσοτάκη. Δεν περίμενα φυσικά να υποδείξουν κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, ονομαστικά, που μπορεί να τεθεί απέναντι στον Μητσοτάκη. Περίμενα όμως κάποια συζήτηση που να θέτει προβληματισμούς ή προτάσεις ως προς το τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει κάποιος για να μπορεί να τεθεί με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικά απέναντι σε έναν πρωθυπουργό που είναι κυρίαρχος στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

Σε όλη τη διάρκεια της κουβέντας δεν ακούστηκε τίποτα από όλα αυτά. Κυριαρχούσε η γνωστή, από τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, αριστερίστικη συνθηματολογία, οι επιθέσεις στον Μητσοτάκη, και γενικούρες κάθε είδους. Ηταν προφανές ότι οι διοργανωτές δεν είχαν καμία κάψα να συζητήσουν για αυτό για το οποίο υποτίθεται διοργάνωσαν την εκδήλωση, αλλά απλά ήθελαν να προβάλουν τους εαυτούς τους και πλαγίως να λανσάρουν τους εαυτούς τους ως αντιπάλους του Μητσοτάκη. Η αλήθεια είναι ότι τον ανομολόγητο αυτό στόχο τους τον πέτυχαν. Απλά όλοι οι υπόλοιποι χάσαμε τον χρόνο μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη και διαμόρφωση του νέου κόσμου, ειδικά λόγω του γεγονότος ότι αρκετοί Ελληνες της Διασποράς κατέχουν ήδη σημαντικές θέσεις σε αυτή την τεχνολογική επανάσταση.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ