x
 

Κύπρος

Κυπριακό Πρωτάθλημα: Ο Απόλλων 2-0 την ΑΕΛ στο ντέρμπι της Λεμεσού

24 Σεπτεμβρίου 2023

Σπουδαία νίκη για τον Απόλλωνα, ο οποίος κατάφερε να λυγίσει την ΑΕΛ με 2-0 και να βάψει γαλάζιο το Λεμεσιανό ντέρμπι. Στο 63ο λεπτό ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Γιούρσεβιτς, ενώ 10 λεπτά μετά ο Μάρκες έκανε το 2-0. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Απόλλωνας ανεβαίνει στους 9 βαθμούς ενώ η ΑΕΛ έμεινε στους 7.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με 5λεπτη διακοπή λόγω καπνογόνων από πλευράς ΑΕΛ. Στο 14ο λεπτό ο Πεμπερνές έπιασε την κεφαλιά στην περιοχή, ο Κρμέντσικ μπήκε στην φάση, αλλά ο Τζάλμα τελευταία στιγμή τον πρόλαβε και απομάκρυνε σε κόρνερ. Λίγο μετά ο Κοστάκε είχε ένα άστοχο σουτ.

Γενικά ο Απόλλωνας μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο έχοντας περισσότερη κατοχή, ωστόσο όσο περνούσε ο χρόνος η ΑΕΛ κέρδιζε μερικά μέτρα χωρίς όμως να έχει τελική ευκαιρία. Ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα, είχε μερικές τελικές αλλά του έλειπε η ουσία.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Τέκιε έκανε ένα σουτ, αλλά ο Μούριελ μάζεψε εύκολα.

Στο 50’ ο Ανδρέου έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Λέουβενμπεργκ να αποκρούει. Ακολούθησε σουτ του Αμπτουραχίμι το οποίο έφυγε έξω. 5 λεπτά μετά η ΑΕΛ έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν μετά από κοντινές πάσες στην περιοχή, ο Παπαφώτης από πολύ κοντά, σημάδεψε τον Λεούβενμπεργκ για να παραχωρήσει κόρνερ ο Εκπολό.

Στο 60’ ο Κοστάκε από κοντά έκανε ένα γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Τσούκα.

Στο 63ο λεπτό ο Νταρίκουα έκανε την σέντρα, ο Γιούρσεβιτς έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα να κτυπά στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίκτυα για το 1-0!

Στο 70’ ο Μάρκες από καλή θέση σημάδεψε τον Μούριελ, ενώ προηγήθηκαν όμορφες εναλλαγές της μπάλας από τους παίκτες του Απόλλωνα.

Στο 73’ ο Μάρκες έφυγε μόνος στην επίθεση, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μούριελ και έκανε το 2-0 για τον Απόλλωνα!

Στο 77’ ο Αμπντουραχίμι με εξωτερικό φάλτσο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι! Στο 90’ ο Βαλμπουενά έβγαλε τον Απόλλωνα στην αντεπίθεση, αλλά ο Βάργκα δεν έκανε καλό τελείωμα.

Στις καθυστερήσεις ο Βαλμπουενά εκτέλεσε ένα φάουλ με τον Μούριελ να απομακρύνει.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Λέουβενμπεργκ, Νταρίκουα, Πεϊμπέρνς, Εκπολό, Γιούρσεβιτς, Χ. Κυριάκου (86’ Χουσαΐν), Κολ (79’ Σπόλιαριτς), Τέκιε (57’ Μάρκες), Κοστάκε (79’ Βάργκα), Αμπντουραχίμι, Κρμέντσικ (57’ Βαλμπουενά).

ΑΕΛ (Χρίστος Χαραλάμπους): Μούριελ, Τσούκα, Ντέγοεστ, Μεντόγεβιτς, Ντζάλμα, Σέρνιτς, Μαρς (80’ Μπεραχίνο), Παπαφώτης (65’ Τσέρνιχ), Ανδρέου (71’ Μεντόσα), Μόρσει (80’ Μορς), Χέντι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενας Ολυμπιακός χωρίς αρχή και τέλος γνώρισε μια πρωτοφανή συντριβή με 5-0 από την Φράιμπουργκ στο «Europa Park Stadion» και θα προσπαθήσει στο τελευταίο του παιχνίδι με την Μπάτσκα Τόπολα στις 14 Δεκεμβρίου στο Φάληρο να εξασφαλίσει την τρίτη θέση του ομίλου και να συνεχίσει την εφετινή Ευρωπαϊκή του πορεία στο Κόνφερενς Λιγκ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ