x

Κοινωνία

Κύπρος: Ισχυρό μήνυμα των δασκάλων για τα μέτρα στα σχολεία

16 Ιανουαρίου 2022

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Με ποσοστό 96,46%, οι δάσκαλοι μέλη της ΠΟΕΔ, εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης να διαχειριστεί την κατάσταση που σχετίζεται με αποφάσεις που επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων, ανάβοντας πράσινο φως ακόμα και στη λήψη δυναμικών μέτρων. Στο επίκεντρο οι προσπάθειες να αποτραπεί ο διαχωρισμός μεταξύ Ειδικής, Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, να διεκδικηθεί η διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και υγείας στις σχολικές μονάδες και να απαιτηθεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία τους.

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, ανέφερε ότι «παρ’ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν ικανοποιητική και αντιπροσωπευτική της βούλησής τους. Έδωσαν με τεράστια πλειοψηφία την εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο για λήψη δυναμικών μέτρων, σε περίπτωση που αυτό κριθεί απόλυτα αναγκαίο. Στόχος η διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και υγείας αλλά και η ομαλή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων. Ενισχυμένοι από την εμπιστοσύνη των συναδέλφων θα προσέλθουμε με υπευθυνότητα και εποικοδομητική διάθεση τόσο στη συνάντηση της Δευτέρας όσο και σε όποιες συζητήσεις ακολουθήσουν».

Οι δάσκαλοι είχαν να επιλέξουν μεταξύ του «ναι» και του «όχι» στο ακόλουθο ψήφισμα:

«Ενημερώθηκα για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν τα ελλιπή μέτρα προστασίας που λήφθηκαν κατά της Πανδημίας Covid-19, στις σχολικές μονάδες, καθώς και την αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη διαφορετική αντιμετώπιση της Προδημοτικής, της Ειδικής και της Δημοτικής Εκπαίδευσης. Αποτέλεσμα των πιο πάνω είναι να μην υπάρχει επαρκής ασφάλεια παιδιών, εκπαιδευτικών και προσωπικού εντός των σχολικών μονάδων, ειδικότερα σε περιόδους έξαρσης της Πανδημίας.

Αποκλειστική ευθύνη για θέματα ασφάλειας και υγείας στις σχολικές μονάδες φέρει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο όφειλε και οφείλει να τα διαχειρίζεται πιο άμεσα και αποτελεσματικά.

Εξουσιοδοτώ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ να:

  1. Αποτρέψει τον οποιονδήποτε ατεκμηρίωτο διαχωρισμό μεταξύ Ειδικής, Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης,
  2. Διεκδικήσει τη διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και υγείας στις σχολικές μας μονάδες,
  3. Απαιτήσει την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία τους, με όλα τα νόμιμα μέσα που αυτό θα κρίνει σκόπιμα, μη αποκλειομένων και των απεργιακών μέτρων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Iσχυρούς παραλληλισμούς της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

«Αποστολή…», η νέα σειρά ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ του «Ε.Κ.» με την Κλέλια Χαρίση (Trailer)

Κάθε Σαββατοκύριακο ο «Εθνικός Κήρυκας» και η Κλέλια Χαρίση θα έχουν .

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας