GR US

Ανοίγουν δύο παραλίες στην Αμμόχωστο οι Τούρκοι

Εθνικός Κήρυξ

Ο λεγόμενος «δήμαρχος Αμμοχώστου», Ισμαήλ Αλτέρ, συνοδεύει τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα έργα της διάνοιξης των δύο νέων παραλιών στην περίκλειστη πόλη των των Βαρωσίων (Φωτογραφία από twitter της λεγόμενης «προεδρίας» στα κατεχόμενα).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ακάθεκτοι με τους σχεδιασμούς τους για εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου προχωρούν οι Τούρκοι εξαγγέλλοντας το άνοιγμα δύο παραλιών για επισκέπτες και τουρίστες στην περιφραγμένη περιοχή των Βαρωσίων.

Κλείνοντας τα αυτιά σε πιέσεις και παραινέσεις και κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, το κατοχικό καθεστώς υλοποιεί βήμα-βήμα τους σχεδιασμούς του στην πόλη-φάντασμα. Την ανακοίνωση για το άνοιγμα των δύο παραλιών, έκανε ο λεγόμενος «δήμαρχος Αμμοχώστου», Ισμαήλ Αλτέρ, στην παρουσία του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επισκέφθηκε τα έργα στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων.

Σε δηλώσεις του ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι «με το άνοιγμα του κλειστού Βαρωσιού, έχει αυξηθεί το στάτους του ως τόπος εγκατάστασης» και πως το Βαρώσι που είναι συνυφασμένο με την Αμμόχωστο, αυξάνει τις προοπτικές για τον τουρισμό στην περιοχή.

Σημείωσε ότι το Βαρώσι, που ήταν πόλος έλξης στο παρελθόν, έχει την σημασία του και σήμερα με την δική του κουλτούρα.

Μέχρι σήμερα, είπε ο Ερσίν Τατάρ, το Βαρώσι επισκέφθηκαν 250.000 άτομα υποστηρίζοντας ότι το άνοιγμα των δημόσιων χώρων στην περίκλειστη πόλη καθώς και της ακτογραμμής έχει αυξήσει το ηθικό και το κίνητρο του «λαού». Επανέλαβε ότι όσοι έχουν περιουσίες στην περίκλειστη πόλη, περιλαμβανομένων των Ε/κυπρίων, μπορούν να αποταθούν στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας».

Ανέφερε επίσης ότι οι εργασίες υποδομής στο Βαρώσι θα συνεχιστούν. «Είμαστε στο μέσο μια σημαντικής διαδικασίας», δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης λέγοντας πως το ανοικτό Βαρώσι θα αυξήσει τον τουρισμό σε ολόκληρη την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Ο κατοχικός ηγέτης επισήμανε ότι «το Βαρώσι που φιλοξενεί στοιχεία 7 πολιτισμών, είναι η πιο όμορφη γωνιά της Ανατολικής Μεσογείου με τον ιστορικό και φυσικό πλούτο της».

Τοποθετήθηκαν ομπρέλες\

Αναφερόμενος στα έργα διάνοιξης του παραλιακού μετώπου ο «δήμαρχος Αμμοχώστου» ανέφερε πως η μία παραλία (αναφέρεται στη φημισμένη Χρυσή Ακτή) θα λέγεται «εθνικός κήπος» και «χώρος πικ νικ» και είναι μήκους 500 μέτρων. Ήδη, ανέφερε, εκεί έχουν τοποθετήσει 250 ομπρέλες θάλασσας και τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει για χρήση από το κοινό, όπως και το αναψυκτήριο – μπουφέ που έχει τοποθετηθεί εκεί.

Ο καθαρισμός του χώρου (μπροστά από το ελληνικό γυμνάσιο), συνέχισε, γίνεται χωρίς να αλλάζει η δομή του χώρου και η αρχιτεκτονική, καθώς εκεί θα δημιουργηθεί ένας «κήπος για τσάι».

Μιλώντας στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο Ι. Αλτέρ ανέφερε ότι η πανδημία επηρέασε την έλευση επισκεπτών στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, μέρος της οποίας άνοιξε τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά όχι τις εργασίες που συνεχίζονται.

Το Σαββατοκύριακο μετά τις 4 Ιουνίου που επαναλειτούργησαν τα οδοφράγματα, είπε, πάνω από 2000 άτομα πήγαν στην περίκλειστη πόλη, μεταξύ αυτών Ελληνοκύπριοι και πολίτες του ψευδοκράτους.

Ο Ισμαήλ Αλτέρ είπε ότι ελπίζει πως το άνοιγμα του Βαρωσίου θα δημιουργήσει θετική επίδραση στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων και θα συμβάλει προς τη σωστή πρόοδο για μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών στο Κυπριακό.

Υπενθύμισε ότι το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης έγινε με πολιτική απόφαση και ο «δήμος» Αμμοχώστου εμπλέκεται στο τεχνικό μέρος των εργασιών.

«Δεν τίθεται θέμα παρέμβασης σε ιδιωτικές περιουσίες και οι Ε/κ δεν πρέπει να ανησυχούν γι’ αυτό» ισχυρίστηκε. «Εμείς καθαρίζουμε και επιδιορθώνουμε δημόσιους χώρους. Αυτές οι εργασίες θα συνεχισθούν» είπε.

Στην ανταπόκριση του πρακτορείου Ανατολή δεν αναφέρεται ποια είναι η δεύτερη παραλία που πρόκειται να ανοίξει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, πρόκειται για κομμάτι από την παραλία Γλώσσα, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Κωνστάντια, που θα επεκταθεί μέχρι το ξενοδοχείο Κινγκ Τζορτζ.