x
 

Μνημόσυνα

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

28 Μαΐου 2021

Ο Κυριάκος Φιλίππου γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Ιανουαρίου 1939 και «έφυγε» τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.

Μέρος του επικήδειου που εκφώνησε η κόρη του Ελενα Φιλίππου Κουμάνταρου:

«Τα όνειρά του και το όραμά του για το επιχειρηματικό του μέλλον είχαν αρχίσει να διαμορφώνονται, όταν ακόμα ήταν ένας νέος, πανύψηλος, αριστούχος απόφοιτος του Πολυτεχνείου, που μόλις ξεκινούσε τη στρατιωτική του θητεία στο Ναυτικό της πατρίδας μας.

Πάντα πρώτα από όλα ο επιστήμων σχεδίασε μηχανολογικά τη σύγχρονη μέθοδο βιομηχανικής παραγωγής γιαουρτιού, και πέτυχε για αυτήν του την εφεύρεση δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Ετσι ξεκίνησε η εκπληκτική εκτόξευση της εταιρείας ΦΑΓΕ, από μικρή οικογενειακή βιοτεχνία, στην πασίγνωστη εταιρεία που είναι σήμερα.

Ο Κυριάκος Φιλίππου υπήρξε ένας σπάνιος σε ήθος, διαύγεια και ευφυΐα επιχειρηματίας, και εξίσου εξαιρετικός οικογενειάρχης, πατέρας και σύζυγος. Κάθε πρωί ανελλιπώς οδηγούσε τον αδελφό μου κι εμένα στο σχολείο. Θυμάμαι με τρυφερότητα και συγκίνηση πως με βοηθούσε όταν ήμουν μικρό παιδί με τα μαθηματικά, και πως του άρεσε να μου δείχνει τρόπους διαφορετικούς επίλυσης των προβλημάτων. Όπως αντιμετώπιζε τα μαθηματικά, έτσι αντιμετώπιζε και τη ζωή. Για κάθε πρόβλημα, με συμβούλευε , υπάρχει και η λύση. Πρέπει να ψάξεις να την βρεις! Πίστευε ακράδαντα στην παιδεία. Η μόρφωση δεν είναι συνθήκη ικανή αλλά πάντα αναγκαία, μας έλεγε.

Υπήρξε ένας αληθινός άρχοντας, δίκαιος και αξιοπρεπής, που με λίγα λόγια, αλλά σοφά, ενέπνεε την εμπιστοσύνη όλων όσοι των γνώριζαν. Ηταν φυσικός ηγέτης, οραματιστής και καινοτόμος, μπροστά από την εποχή του.

Η πρωτοποριακή και προοδευτική του σκέψη, αλλά και το θάρρος, το ήθος, η θέληση, η αισιοδοξία και η πειθαρχία του ήταν ο πυρήνας της προσωπικότητάς του και οι κινητήριες δυνάμεις της λαμπρής του πορείας. 

Υπήρξε βράχος ψυχραιμίας!

Ο θυμός, του άρεσε να λέει, είναι κακός σύμβουλος. 

Δούλεψε σκληρά και άοκνα στη ζωή του, με την πειθαρχία του επιστήμονα και την τόλμη του οραματιστή.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς, προγιαγιάς, αδελφής, θείας, κουνιάδας, νονάς, εξαδέλφης, συμπεθέρας και κουμπάραςΣΟΦΙΑΣ ΛΟΪΖΟΥ από τα Νικιά Νισύρουτελούμε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου 22-30 33rd St.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ