x
 

Κοινωνία

«Λέει ψέματα»! Τι διηγείται καταγγέλλουσα για παρενοχλήσεις από τον Κουόμο

04 Αυγούστου 2021

ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μία υπάλληλος της εταιρείας «National Grid» στις Συρακούσες είναι μεταξύ των γυναικών που κατηγόρησαν τον κυβερνήτη Αντριου Κουόμο για σεξουαλική παρενόχληση.

Η Βιρτζίνια Λιμιάτις (Virginia Limmiatis) είπε ότι επικοινώνησε με το γραφείο της γενικής εισαγγελέως για να αναφέρει την παρενόχληση μετά από συνέντευξη Τύπου την άνοιξη, στην οποία ο Κουόμο είπε ότι δεν άγγιξε ποτέ κανέναν με ακατάλληλο τρόπο.

«Λέει ψέματα ξανά», είπε η Λιμιάτις στους ανακριτές.

«Με άγγιξε απρεπώς. Είμαι αναγκασμένη να βγω μπροστά για να πω την αλήθεια».

Η Λιμιάτις περιέγραψε ένα γεγονός που έλαβε χώρα τον Μάιο του 2017. Είχε ενταχθεί σε μια ουρά για να χαιρετήσει τον κυβερνήτη μετά από μια εκδήλωση εξοικονόμησης ενέργειας όπου μίλησε. Οταν έφτασε στην Λιμιάτις, ο Κουόμο έβαλε δύο δάχτυλα κατά μήκος της ετικέτας της εταιρείας που είχε στο πουκάμισό της, που ήταν ψηλά στο στήθος, πιέζοντας προς τα κάτω κάθε γράμμα με τα δάκτυλά του, σύμφωνα με τη μαρτυρία της.

Ο κυβερνήτης έγειρε τότε και το μάγουλό του άγγιξε το μάγουλο της Λιμιάτις, σύμφωνα με τη μαρτυρία της.

Ο Κουόμο είπε κάτι ως εξής: «Θα πω ότι βλέπω μια αράχνη στον ώμο σου». Η κυρία Λιμιάτις κοίταξε κάτω για να δει ότι δεν υπήρχε αράχνη ή ζωύφιο πάνω της, αλλά ο κυβερνήτης πέρασε το χέρι του στην περιοχή ανάμεσα στον ώμο και το στήθος της κάτω από το οστούν της κλείδας της», ανέφερε η έκθεση της γενικής εισαγγελέως.

Στην κατάθεσή του, ο Κουόμο αρνήθηκε ότι άγγιξε την Λιμιάτις απρεπώς.

Το γραφείο του κυβερνήτη εξέδωσε την Τρίτη μια διάψευση 85 σελίδων για τις καταγγελίες από 11 άλλες καταγγέλλουσες, αλλά το έγγραφο δεν κάνει καμία αναφορά στην Λιμιάτις.

Η ομάδα της γενικής εισαγγελέως κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατηγορία της Λιμιάτις ήταν πιστευτή. «Διαπιστώσαμε ότι η κ. Λιμιάτις ήταν αξιόπιστη τόσο στη συμπεριφορά όσο και στην ουσία των ισχυρισμών της. Οι ισχυρισμοί της επιβεβαιώθηκαν ουσιαστικά από άτομα με τα οποία η κ. Λιμιάτις μίλησε ταυτόχρονα για την εμπειρία της», ανέφερε η δικογραφία.

Η Λιμιάτις εμφανίστηκε μετά από μια συνέντευξη Τύπου του Κουόμο στις 3 Μαρτίου, στην οποία ο κυβερνήτης αρνήθηκε δημόσια να αγγίξει οποιονδήποτε ακατάλληλα. Αφού κατέθεσε στο γραφείο της εισαγγελέως, τους έδωσε μια έτοιμη δήλωση, που μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ημουν εκεί ως επαγγελματίας για να κάνω τη δουλειά μου. Ο κυβερνήτης μετέτρεψε μια ειλικρινή χειρονομία απλώς απλώνοντας το χέρι μου ως έκφραση ευγνωμοσύνης για τη συνεργασία του κράτους, σε μια στιγμή βαθιάς ντροπής και ταπείνωσης…».

Πηγή: «Syracuse.com»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ. Ενοπλος άνοιξε πυρ χθες Παρασκευή έξω από σούπερ μάρκετ στην πόλη Φορντάις του Άρκανσο, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους δέκα, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της συγκεκριμένης αμερικανικής πολιτείας.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ