x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Λόγος πείρας και σοφίας

Η συνέντευξη του Γεωργίου Μπεχράκη στην έκδοσή μας του Σαββατοκύριακου είχε μεγάλη απήχηση στην Ομογένεια, στο Φανάρι, στην Ελλάδα, στον Καναδά. Ακόμα και από την Αγγλία και την Αυστραλία λάβαμε μηνύματα. Διαβάστηκε βέβαια και από κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα, αφού ο κ. Μπεχράκης είναι ευρέως γνωστός, έχει τιμηθεί από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επί Προκόπη Παυλόπουλου. Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι ο Παυλόπουλος είχε ένα άλλο πολιτικό, ακαδημαϊκό και κοινωνικό εκτόπισμα.

Ο κ. Μπεχράκης είναι εκ των κορυφαίων δωρητών και ευεργετών της Ομογένειας, της Μητρόπολης Βοστώνης, της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελλάδας. Το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης έχει αφιερώσει μία ολόκληρη πτέρυγα επ’ ονόματι του ιδίου και της συζύγου του Μάργκο, μέσα στην οποία στεγάζονται οι γκαλερί με πολύτιμα έργα τέχνης αρχαιοτήτων.

Εχοντας υπηρετήσει την Εκκλησία της Αμερικής από πολλές θέσεις γνωρίζει τα θέματα και ο λόγος του γι’ αυτά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Απάντησε όπως πάντοτε άλλωστε σε ερωτήματα που άπτονται της πορείας και της ζωής της Εκκλησίας και προσώπων της.

Υπενθυμίζω μερικές του απαντήσεις. Για το καταστατικό της Αρχιεπισκοπής είπε: «Βασικά συμπληρώνεις τα Καταστατικά, δεν τα αλλάζεις. Τα εκσυγχρονίζεις. Χρειάζεσαι μία ομάδα ειδημόνων για να αξιολογήσει. Κι αυτό είναι πολύ σπουδαίο, για να δεις πού είναι οι ελλείψεις, οι αδυναμίες, αλλά και τα δυνατά σημεία, τι είναι το μέλλον; Ουσιαστικά είναι λάθος να αλλάζεις οτιδήποτε αν δεν το αξιολογήσεις και εάν δεν αξιολογήσεις τις αλλαγές. Είναι οι αλλαγές αυτές προσωπικές λόγω εγώ ή για αρπαγή εξουσίας και δύναμης;».

Για την εκθρόνιση του Μητροπολίτη Ευαγγέλου επειδή ο Ελπιδοφόρος είχε βάλει στο μάτι να πάρει τη Μητρόπολή του, είπε: «Είμαστε Εκκλησία και πρέπει να εξηγήσεις γιατί εκθρονίζεται ένας ιεράρχης».

Για τον Μητροπολίτη Μεθόδιο που τέθηκε πριν ενάμιση χρόνο σε αργία με εισήγηση του Ελπιδοφόρου, είπε: «Εχω συνεργασθεί με τον Μητροπολίτη Μεθόδιο, δεν υπάρχει κάποιο λάθος για τον Μητροπολίτη. Εχει κάνει θαυμάσια εργασία στην περιοχή μας. Το Κατασκηνωτικό Κέντρο που έχει ιδρύσει και λειτουργεί στο Νιου Χαμσάιρ είναι μεγάλη επιτυχία. Όταν έγινε αυτό αισθάνθηκα πολύ δύσκολα γιατί δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο, δεν ήταν σωστό. Το ίδιο και για τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευάγγελο. Συγκροτήθηκε κάποια επιτροπή για να αξιολογήσει ή ήταν το σκεπτικό ενός ανθρώπου; Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα».

Το μόνο που θα είχα να προσθέσω είναι, «ακουσάτωσαν ταύτα» όλοι όσοι έχουν θεσμικούς ρόλους και ευθύνες για την πορεία της Εκκλησίας μας, διότι ο κ. Μπεχράκης μίλησε με σοφία και πείρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτό που επιχειρεί να κάνει ο Τσίπρας είναι κυριολεκτικά απαράδεκτο.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας