Michael Papadakis: Ο ομογενής καλλιτέχνης που ζωγραφίζει με τη βοήθεια του ήλιου (βίντεο)

O κ. Μάικλ Παπαδάκης επί τω έργω. Φωτογραφία του κ. Chad Vaughan που παραχώρησε ο κ. Παπαδάκης στον «Ε.Κ.».

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Ηθελα να γίνω ταξιδευτής και καλλιτέχνης, αλλά δεν ήθελα να κουβαλάω όλο το βάρος του εξοπλισμού στο σακίδιό μου», δηλώνει ο κ. Μάικλ Παπαδάκης (Michael Papadakis), ομογενής καλλιτέχνης, ο οποίος έχει προκαλέσει αίσθηση με τα έργα του, καθώς για τη δημιουργία τους χρησιμοποιεί τις ακτίνες του ήλιου.

Τα σχετικά βίντεο στα social media έχουν προσελκύσει εκατομμύρια views. «Heliography» (Ηλιογραφία) είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος για την τεχνική του αυτή.

Οπως δήλωσε ο κ. Παπαδάκης στον «Ε.Κ.» οι ρίζες της χρήσης των ακτίνων του ήλιου βρίσκονται αιώνες πριν. Η Αρχιμήδης, υπενθύμισε, τις χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει όπλα. «Τώρα χρησιμοποιούμε αυτή τη γνώμη για να δημιουργήσουμε κάτι ειρηνικό και όμορφο», τόνισε.

Φωτογραφία του κ. Chad Vaughan που παραχώρησε ο κ. Παπαδάκης στον «Ε.Κ.».

O κ. Παπαδάκης είναι ιδρυτής της εταιρίας Sunscribes και όπως περιγράφει στην ιστοσελίδα του www.sunscribessolarprinting.com το 2012 ξεκίνησε για ένα ταξίδι στην Κεντρική Ασία, από τη Νότια Κορέα στην Ελλάδα, όπου ανακάλυψε ένα κρυφό ταλέντο το οποίο δεν γνώριζε: Tην υπομονή.

O κ. Παπαδάκης, σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο «Ε.Κ.» για την άδεια αναδημοσίευσης φωτογραφιών του και βίντεο, επεσήμανε ότι είναι τιμή του. Είπε ακόμη πως είναι νησιώτης, καθώς ο πατέρας του έχει καταγωγή από την Κρήτη και η μητέρα του από την Χίο.

Sunscribes uses the sun as a paintbrush

This artist paints with the sun! 👨‍🎨☀️

Posted by Eyecatcher on Sunday, April 8, 2018

Ο ίδιος γεννήθηκε στην Καλιφόρνια και βρέθηκε στην Ελλάδα το 2013, όπου ελπίζει να επιστρέψει φέτος. Ο ελληνικός ήλιος είναι άλλωστε γνωστός και ο κ. Παπαδάκης θα μπορεί ίσως να εμπνευστεί νέες δημιουργίες με «άρωμα» Ελλάδας.

Οσο για την προαναφερθείσα υπομονή, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, πρόκειται για το σπουδαιότερο εφόδιό του, το οποίο είχε κατεσταλεί από μία ζωή με πίεση. Επανήλθε όταν άφησε τις ασφαλείς συνήθειές του (safe zone) και επανέκτησε το δεσμό με τον ήλιο, αλλά και την ικανότητα να είναι υπομονετικός.

Εργο του κ. Παπαδάκη με «άρωμα» Ελλάδας. Φωτογραφία που παραχώρησε ο ίδιος στον «Ε.Κ.»

«Με έναν μεγεθυντικό φακό στο ένα χέρι και ένα κόμματι ξύλο στο άλλο, άφησα τον ήλιο να είναι οδηγός μου καθώς ταξίδεψα 14 μήνες στα ψηλά οροπέδια του Pamir Mountain Range, δημιουργώντας τέχνη με τη βοήθεια των ηλιακών ακτίνων για τους ντόπιους», λέει ο κ. Παπαδάκης, προσθέτοντας: Ηταν κατά την διαδρομή αυτή, που ήταν εμπορική πριν αιώνες «Το Δρόμο του Μεταξιού», όπου βίωσα τις πιο «ηλιόλουστες» στιγμές της ζωής μου. Και έτσι ξεκίνησα…

Μετά την επιστροφή μου στις ΗΠΑ το 2013 μετακόμισα στο Κολοράντο όπου άρχισα να πειραματίζομαι με διαφορετικές μορφές του φωτός του ήλιου. Προς έκπληξή μου ανακάλυψε πως το φως που διαθλάται (περνά μέσα από φακούς) και το φως που αντανακλάται είχαν πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά το ένα από το άλλο.

🙏Cherish every Moment😎

We All hold the Power of the ☀️Sun in our 🙌Hands, its up to us to decide what to do with it😉Artwork & Video By: SunscribesMuch of the Footage By: Chad VaughanMusic By: DJ Quads

Posted by Sunscribes on Monday, March 26, 2018

Ηταν σαν αντίθετοι πόλοι, όπως το νερό με τον πάγο, το αρνητικό και το θετικό. Αυτές οι δύο μορφές του φωτός, που έρχονται σε αντίθεση η μία από την άλλη, αλλά βρίσκονται και σε συνεργασία, αναδείκνυαν η μία την άλλη όμορφα.

Ολος αυτός ο πειραματισμός με οδήγησε στο να πιστέψω πως ακόμη και το φως μπορεί να έχει πολλαπλές προσωπικότητες, παρότι προέρχεται από την ίδια πηγή. Ετσι, πήρα αυτή τη νέα γνώση που ανακάλυψα και άρχισα να τη διδάσκω σε όποιον ήταν πρόθυμος να μάθει. Την αποκαλώ «Ηλιογραφία».

Το 2016 ξεκίνησα να μοιράζομαι αυτό το είδος τέχνης με τον κόσμο και να δημιουργώ σε εκδηλώσεις. Επίσης συνεργάστηκα με μεγάλες εταιρίες για να τους βοηθήσω να αναπτύξουν το branding τους με αυτή την ασυνήθιστη, αλλά μοναδικά αποτελεσματική τεχνική. Μερικές από αυτές οι: R. J. Reynolds, GoPro, The Balvenie, Ruptly, Ripley’s Believe it or Not!, TedX Mile High, Campout for the Cause.

Εργο του κ. Παπαδάκη. Φωτογραφία που παραχώρησε ο ίδιος στον «Ε.Κ.»
Εργο του κ. Παπαδάκη. Φωτογραφία που παραχώρησε ο ίδιος στον «Ε.Κ.»
O κ. Μάικλ Παπαδάκης επί τω έργω. Φωτογραφία του κ. Chad Vaughan που παραχώρησε ο κ. Παπαδάκης στον «Ε.Κ.».
O κ. Μάικλ Παπαδάκης. Φωτογραφία του κ. Chad Vaughan που παραχώρησε ο κ. Παπαδάκης στον «Ε.Κ.».
Εργο του κ. Παπαδάκη. Φωτογραφία που παραχώρησε ο ίδιος στον «Ε.Κ.»
O κ. Μάικλ Παπαδάκης μαθαίνει τα μυστικά της τέχνης του σε μικρά παιδιά. Φωτογραφία που παραχώρησε ο ίδιος στον «Ε.Κ.»

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available