x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

Αμερική

Μάχη με τον χρόνο για την παρέλαση της Ομογένειας στην Νέα Υόρκη (Φωτογραφίες)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην ανάγκη να ενταθούν άμεσα οι προσπάθειες για την προετοιμασία και οικονομική ενίσχυση της παρέλασης, την στιγμή που ορισμένες από τις επιτροπές εργασίας δεν έχουν ακόμη συμπληρωθεί, εστίασε η πανομογενειακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Κατά την τοποθέτησή του, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Νίκος Μπάρδης, επεσήμανε ότι οι 84 ημέρες που απομένουν για την παρέλαση, με δεδομένο το Πάσχα και τις αργίες, είναι, στην πραγματικότητα, πολύ μικρότερος χρόνος.

«Πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια ψηλά για να φέρουμε εις πέρας την παρέλαση. Εγώ είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω όλες τις Επιτροπές, φυσικά είμαι πιο πολύ στο Λεύκωμα, έχω ξεκινήσει να δουλεύω εκεί, στο λαχείο πάμε καλά. Ολοι είμαστε ενωμένοι, μην ακούτε ή διαβάζετε, το τι θα κάνουμε οι δυο πλευρές είναι άλλο θέμα», τόνισε ο κ. Μπάρδης.

Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 3 Μαρτίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο έτερος αντιπρόεδρος, Δημήτριος Καλαμαράς, ο οποίο κάλεσε την AHEPA και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής να συνδράμουν στο έργο της οικονομικής ενίσχυσης.

«Θα πρέπει η AHEPA και η Αρχιεπισκοπή να στείλουν εγκυκλίους σε Τμήματα και Κοινότητες. Να αποστείλουμε κι εμείς, με την σειρά μας, έναν φάκελο με λαχεία και για το λεύκωμα. Να τονιστεί ότι φέτος, επειδή γιορτάζουμε τις επετείους της AHEPA και της Αρχιεπισκοπής, είναι ένας επιπλέον λόγος να συνεισφέρουν για να γίνει η παρέλαση καλύτερη», τόνισε ο κ. Καλαμαράς.

Αναφορικά με το λαχείο και το λεύκωμα, ο Αναστάσιος Καραγκούνης, εκ των επικεφαλής της Επιτροπής Λαχείου, τόνισε ότι οι προσφορές έχουν ληφθεί και σύντομα θα γίνει η εκτύπωση, με βασική τιμή τα 20 δολάρια. Από την πλευρά της, η Σοφία Στρουμπάκη, που τοποθετήθηκε για το Λεύκωμα, στάθηκε στην ανάγκη ενισχυτικής προσπάθειας από την AHEPA και την Αρχιεπισκοπή.

Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 3 Μαρτίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

Στην αντίπερα όχθη, ο Δημήτριος Α. Γωνιάς, ο οποίος, εκτός από το Λεύκωμα, έχει οργανωτικό ρόλο και στην Επιτροπή του «Χίλτον», τόνισε ότι η αίθουσα του «Grand Ballroom» έχει ουσιαστικά κατοχυρωθεί για τις 4 Ιουνίου και το μόνο που απομένει είναι η μελέτη και υπογραφή του συμβολαίου από πλευράς της Ομοσπονδίας, αλλά και η πληρωμή της προκαταβολής των 5000 δολαρίων, έως την προσεχή Δευτέρα. Παράλληλα, ανέφερε πως το μουσικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει την κυρίως εκδήλωση θα είναι ελκυστικό για τη νεολαία, προσθέτοντας πως ήδη καταρτίζεται ο κατάλογος των επισήμων και πολιτικών που θα προσκληθούν.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Χρήστος Βουρνάς, που έχει την ευθύνη του Ταμείου μαζί με την Σπυριδούλα Τσουκαλά, κάλεσε όλες τις Επιτροπές να προχωρήσουν στην σύνταξη προϋπολογισμού. Μεταξύ αυτών και την Πολιτιστική Επιτροπή, η οποία, σύμφωνα με τη Νομική Καστανά, σχεδιάζει την διοργάνωση συναυλίας για την οικονομική ενίσχυση της παρέλασης.

Τέλος, ο Πολ Κοτρώνης, που είναι υπεύθυνος για την πρωινή δεξίωση, εξέφρασε την άποψη πως είναι προτιμότερο η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο «Αύρα», έστω και με περιορισμένη προσέλευση, αφού η αίθουσα είναι πληρωμένη από την περίοδο της ακυρωθείσας παρέλασης του 2020.

Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 3 Μαρτίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 3 Μαρτίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Ο Νίκος Μπάρδης. Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 3 Μαρτίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 3 Μαρτίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Ο Δημήτρης Α. Γωνιάς. Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 3 Μαρτίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Ο Δημήτριος Καλαμαράς. Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 3 Μαρτίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Ο Λου Κάτσος. Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 3 Μαρτίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΙΣΥΡΟΣ. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννης Σκάρος (Constantinos Ioannis Scaros) γεννήθηκε στο νησί Σύμη των Δωδεκανήσων το 1878.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Ειρήνη Ζαχαριάδη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας