x

Αμερική

Μαλόνι: Η δουλειά μου δεν αναπληρώνεται από άνδρες

17 Αυγούστου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΝΥΤ»). Ένα πρωί της προηγούμενης εβδομάδας, μια ομάδα φεμινιστριών συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι της Ελέανορ Ρούζβελτ, στο Απερ Ιστ Σάιντ, για μια έκτακτη συνάντηση.

Ο σκοπός της συνάντησης, που συγκάλεσε η βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, ήταν ουσιαστικά για να παρουσιάσει ένα σχέδιο 12 αξόνων για την αντιμετώπιση της ανατροπής του νομοσχεδίου για τις αμβλώσεις που έχει συνταράξει τις ΗΠΑ.

«Βρίσκομαι σε αυτόν τον αγώνα εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε η κ. Μαλόνι, η οποία υπηρετεί τη θέση για 15 θητείες. «Κάνουμε ένα βήμα μπροστά, μας σπρώχνουν πάλι πίσω», τόνισε.

Αλλά καθώς η ίδια και οι υπόλοιπες αντάλλασσαν απόψεις, οι παρευρισκόμενες -μεταξύ των οποίων και ηγετικά στελέχη άλλων φεμινιστικών οργανώσεων- βρέθηκαν να κοιτάζουν η μια την άλλη, αναλογιζόμενες ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Μαλόνι, μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στο Κογκρέσο, να μην ξαναεκλεγεί αυτόν τον μήνα, μετά από τρεις δεκαετίες.

Μόλις μια εβδομάδα πριν από τις προκριματικές εκλογές της Νέας Υόρκης στις 23 Αυγούστου, η Μαλόνι πλησιάζει στο τέλος μιας έντονης και προκριματικής μάχης εναντίον του μακροχρόνιου συμμάχου της στο Κογκρέσο, του βουλευτή Τζέρολντ Νάντλερ, μετά την ξαφνική συνένωση των περιφερειών τους στο Μανχάταν από το Εφετείο της Νέας Υόρκης την περασμένη άνοιξη.

Με πανομοιότυπες απόψεις, οι δύο υποψήφιοι πάσχισαν όλο το καλοκαίρι για να δείξουν ότι διαφέρουν έστω και λίγο. Ο 75χρονος Νάντλερ, «φόρεσε» τον μανδύα του προοδευτικού και τόνισε πως αποτελεί τον τελευταίο εναπομείναντα Εβραίο βουλευτή της πόλης. Ο τρίτος υποψήφιος της περιφέρειας, ο 38χρονος Σουράι Πατέλ, τονίζει από πλευράς του πως πρέπει να δοθεί τόπος στους νέους και να σταματήσουν να εκλέγονται υποψήφιοι που κατεβαίνουν από το 1990.

Για την 76χρονη Μαλόνι και τους συνεργάτες της, όμως, ο αγώνας επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στις γυναίκες -τόσο στις εκλογικές τους δυνατότητες να επηρεάσουν το αποτέλεσμα όσο και στη σημασία της προστασίας μιας εξ’ αυτών, σε μια συγκυρία που το Ανώτατο Δικαστήριο και διάφορες πολιτείες ανατρέπουν τα το δικαίωμα στην άμβλωση, που εξασφαλίστηκε πριν από μισό αιώνα.

Η βουλευτής έχει «ρίξει» στην εκστρατεία 900.000 δολάρια από την περιουσία της και ξοδεύει ένα σημαντικό μέρος από αυτά σε μια τηλεοπτική διαφήμιση που αναπαράγει το μήνυμα: «Δεν μπορείτε να στείλετε έναν άνδρα να κάνει τη δουλειά μιας γυναίκας».

«Ισως μπορεί να μιλήσει καλύτερα από εμένα», δήλωσε η κ. Μαλόνι σε συνέντευξή της μετά από μία εκδήλωση, αναφερόμενη στον Νάντλερ. «Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να τους εμπιστευτούν. Αλλά εγώ είμαι μαχήτρια. Οι γυναίκες αγωνίζονται για τις γυναίκες», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ανατροπές και αλλαγές έφερε ο τελευταίος χρόνος ανάμεσα στους Ελληνες και  Ομογενείς Κροίσους, καθώς κάποιοι έβγαλαν και κάποιοι έχασαν δισεκατομμύρια.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Το συγκρότημα «Sounds of Cyprus» στους δρόμους του Μανχάταν

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελενα Χρίστου, ο Πήτερ Δούσκαλης και ο Αλεξ Τασόπουλος πραγματοποίησαν μια συναυλία κυπριακής μουσικής για Νεοϋορκέζους και τουρίστες στο κέντρο του Μεγάλου Μήλου, την Times Square.

«Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στη Λίμνη Μαυραναίων (Βίντεο)

ΓΡΕΒΕΝΑ. Το ένατο διαδικτυακό βίντεο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Γρεβενών με τίτλο «Ταξιδεύω Γρεβενά», παρουσιάζει την πανέμορφη τεχνητή λίμνη της κοινότητας Μαυραναίων, η οποία απέχει μόλις δέκα χιλιόμετρα από την πόλη των Γρεβενών.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας