x
 

Κοινωνία

Μαθητές από την Κρήτη δημιούργησαν τρισδιάστατες κατασκευές για άτομα με αναπηρίες

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Στον σχεδιασμό και την εκτύπωση τρισδιάστατων κατασκευών, για την υποστήριξη ευάλωτων ομάδων και ατόμων με αναπηρίες, προχώρησαν μαθητές σχολείων της Κρήτης που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό έργο «3D2ACT- Fostering Industry 4.0 And 3D Technologies Through Social Entrepreneurship: An Innovative Program for a Sustainable Future», το οποίο υλοποίησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, με στόχο την ενίσχυση του προφίλ των εκπαιδευτικών και των μαθητών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, σε ό,τι αφορά στη χρήση τεχνολογιών και δεξιοτήτων 3D εκτύπωσης με ταυτόχρονη προώθηση της απόκτησης βασικών ικανοτήτων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Τα σχολεία της Κρήτης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου και το 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου. Ειδικότερα η Ομάδα του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου (μαθητές Βολανάκης Δημήτρης, Γκιόνι Μαουρίσιο, Κυριακάκης Μανόλης, Μελεσσανάκης Χριστόφορος, Πετράκης Γιάννης με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Δημητρίου Δήμητρας και Μπατζανακάκη Μαρίνας) σχεδίασε και εκτύπωσε μια κατασκευή εργαλείων βοήθησης για άτομα με αναπηρία στα άνω άκρα. Η κατασκευή προσαρμόζει διαφορετικά εργαλεία που δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να εκτελέσουν καθημερινές εργασίες (γραφή, τροφή, παιχνίδι).

Μαθητές από την Κρήτη δημιούργησαν τρισδιάστατες κατασκευές για άτομα με αναπηρίες. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου (Ελένη Ντόβα, Καλλιτσουνάκης Αγγελος, Μαστοράκης Μανώλης, Πολίτης Πολυχρόνης και οι εκπαιδευτικοί Βεργεράκης Παναγιώτης και Ιωαννίδης Ανδρέας), σχεδίασε και εκτύπωσε μια θήκη για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση χαπιών. Το Hapi Traveller είναι ένα έξυπνο καπάκι/θήκη για χάπια που βοηθά στη σωστή αποθήκευση/οργάνωση, προσαρμόζεται εύκολα σε οποιοδήποτε πλαστικό μπουκάλι νερού και μπορεί εύκολα να μεταφέρει τα χάπια οπουδήποτε. Η ιδέα του Hapi Traveller γεννήθηκε από την παρατήρηση ότι πολλά μέλη από το στενό οικογενειακό περιβάλλον (συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας) ξεχνούν να πάρουν τα χάπια τους σε τακτά χρονικά διαστήματα όπως θα έπρεπε, γιατί βρίσκονται εκτός σπιτιού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του έργου στο https://3d2act.eu/

Πηγή: «ΑΠΕ-ΜΠΕ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. «Η χώρα μας αναγνωρίζεται ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας σε μια γεωγραφική περιοχή ιστορικών εξελίξεων που επεκτείνεται από τον ευρωπαϊκό βορρά, την Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, ως τη Βόρεια Αφρική, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή», υπογράμμισε η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου σε χαιρετισμό που απηύθυνε στο Φόρουμ Αthens Security το οποίο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ