x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Αντίλογος

Με εργαλείο τα λασπόνερα

Είναι μερικοί οι οποίοι είτε δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της θεομηνίας που έπληξε τη Θεσσαλία, είτε παριστάνουν ότι δεν έχουν καταλάβει τι έγινε. Προσωπικά τείνω προς τη δεύτερη εκδοχή. Δεν μπορεί δηλαδή να μην πήρε το αυτί τους ότι το βρόχινο νερό που έπεσε στην πεδιάδα της Θεσσαλίας ήταν σχεδόν πέντε φορές περισσότερο από αυτό που είχε πέσει στην Καρδίτσα πριν από ακριβώς τρία χρόνια με τον «Ιανό», όταν η πόλη είχε κυριολεκτικά πνιγεί. Πρόκειται για ένα καιρικό φαινόμενο πρωτοφανές που τράβηξε την προσοχή των μετεωρολόγων από όλο τον Κόσμο. Παρόλα αυτά, μερικοί (αρκετοί για τη ακρίβεια) συνεχίζουν τον δικό τους χαβά, θρηνούν προσχηματικά για τα θύματα και «ολοφύρονται» για τις καταστροφές αλλά κατά βάθος αυτό που τους νοιάζει είναι να χρησιμοποιήσουν τα λασπόνερα για να κάνουν αντιπολίτευση. Προφανώς και κριτική στην κυβέρνηση, στην κάθε κυβέρνηση, να γίνεται, να αναζητούνται ευθύνες κ.τ.λ. Το να διολισθαίνουμε όμως στον παραλογισμό, να κάνουμε τις φυσικές καταστροφές που είναι πέρα και πάνω από τις ανθρώπινες δυνάμεις εργαλείο για το κόμμα, είναι κατά βάσιν ξεδιαντροπιά. Δεκάδες, εκατοντάδες (στρατευμένοι προφανώς στο κόμμα) χρήστες των σόσιαλ μίντια δεν κάνουν άλλη δουλειά τέσσερις-πέντε ημέρες τώρα να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, να λένε ότι υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί που «η κυβέρνηση τους κρύβει» (λες και έχουμε στην Ελλάδα σταλινικό καθεστώς, από αυτά που οι ίδιοι θαυμάζουν), να λένε ότι «ήξερε η κυβέρνηση τι θα γινόταν και άφησε τον κόσμο στην τύχη του» και διάφορα άλλα τέτοια. Ηδη μια συντρόφισσα, που διέσπειρε τέτοιες ψευδείς ειδήσεις απολογείται στις Αρχές. Εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την περασμένη εβδομάδα είχαν απεργία στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι στον τομέα της Ναυτιλίας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ