x
 

Εκκλησία

Mε λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών άνοιξε το Διεθνές Συνέδριο και η Σύνοδος Κορυφής των Αρχόντων

ΑΘΗΝΑ – Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στη Μητρόπολη Αθηνών, προς τιμήν της 50ής μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ξεκίνησε την Κυριακή 26 Μαΐου το 4ο Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη Θρησκευτική Ελευθερία.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 26-28 Μαΐου και το θέμα του είναι “Προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”. Θα ακολουθήσει η 1η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής των Αρχόντων στις 29 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Archons.org “οι Αρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι μια αφοσιωμένη ομάδα παθιασμένων υποστηρικτών της θρησκευτικής ελευθερίας. Με ρίζες στην ιστορία και την παράδοση, έχουμε κάνει αποστολή μας να προστατεύσουμε το μέλλον της πίστης για όλους. Αφοσιωμένοι στη διατήρηση του ιστορικού Οικουμενικού Πατριαρχείου, δεν είμαστε απλώς υπερασπιστές, αλλά πρωταθλητές της ελπίδας, της ισότητας και των θετικών δυνατοτήτων της πίστης”.

Ο Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, Εθνικός Διοικητής του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα, Αρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο κέντρο, και ο Αρχων Έξαρχος Αθανάσιος Μαρτίνος, δεξιά, παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας στις 26 Μαΐου.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο για την προσφορά της Μητρόπολης για την ευοίωνη περίσταση.

Ο Σεβασμιώτατος Ελπιδοφόρος παρουσίασε κήρυγμα πάνω στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας για τη θεραπεία του παραλύτου στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ κοντά στα Ιεροσόλυμα. Όταν ο Χριστός είπε “Θέλεις να θεραπευτείς;”, ο άρρωστος του απάντησε: “Κύριε, δεν έχω κανέναν να με βάλει στην κολυμβήθρα, όταν το νερό αναδεύεται”. Η ουσία του κηρύγματος ήταν ότι οποιοσδήποτε μπορεί να είναι το άτομο που χρειάζεται βοήθεια και ότι κάθε χριστιανός πρέπει να είναι αυτός που θα βοηθήσει τους ανθρώπους που χρειάζονται θεραπεία – πνευματική, σωματική ή ψυχική.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος απηύθυνε τους χαιρετισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και παρουσίασε τον Άρχοντα και Ανώτατο Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ Σάββα Τσίβικο, ο οποίος μίλησε για τη σημασία της τιμής στη μνήμη των Κυπρίων που έχασαν τη ζωή τους το 1974 και της συνέχισης του αγώνα για την Κύπρο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής συνέβαλλε οικονομικώς στην ανακαίνιση της Μαρασλείου Σχολής, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν στο πλαίσιο της ονομαστικής εορτής του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ