x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Αμερική

Με νέα πρόσωπα η προετοιμασία της παρέλασης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με νέα πρόσωπα και αντίπαλο τον χρόνο ξεκινούν και τυπικά οι πανομογενειακές συγκεντρώσεις για την οργάνωση της παρέλασης της 5ης Λεωφόρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 14 Απριλίου.

Οπως ανέφερε το πρόσφατο ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», ο Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος θα συνεχίσει για δεύτερη χρονιά στο τιμόνι της Επιτροπής, συγκέντρωσε τα περσινά μέλη, όπως επίσης και στελέχη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα ενόψει της οργανωτικής διαδικασίας, η οποία συμπίπτει, για μια ακόμη χρονιά, με τα διοικητικά θέματα που ταλανίζουν τον οργανισμό.

Ο κ. Κρίστοφερ γνωστοποίησε πως φέτος επέρχονται αναγκαστικές αλλαγές, καθότι ορισμένα από τα μέλη που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους τα προηγούμενα χρόνια δεν θα είναι εφικτό να το πράξουν φέτος, για διαφορετικούς λόγους. Μεταξύ αυτών, ο Νίκος Μπάρδης, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της Επιτροπής Λευκώματος, που επικαλέστηκε σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, όπως επίσης και ο Δήμος Σιώκης, ο οποίος δεν θα συμμετέχει ως αντιπρόεδρος λόγω βεβαρημένου επαγγελματικού προγράμματος.

Στην Επιτροπή Παρέλασης έχουν ήδη αναβαθμιστεί σε ανάλογες θέσεις τόσο ο Γιάννης Στρουμπάκης, όσο και ο Πίτερ Γεραντζούνης, ενώ ανάλογη πρόταση κατατέθηκε από τον Φίλιπ Κρίστοφερ και στη Νομική Καστανά.

Την ίδια στιγμή, προβληματισμός επικρατεί και για το θέμα του Μεγάλου Τελετάρχη, με τον Φίλιπ Κρίστοφερ να γνωστοποιεί πως θα επιδιωχθεί μια σημαντική οικονομική ενίσχυση από ισχυρούς ομογενείς, με τον Γεώργιο Λογοθέτη (George Logothetis), ο οποίος ήταν ο Τελετάρχης στην περσινή παρέλαση, να έχει ήδη δώσει τη συγκατάθεσή του, ενώ συζητήσεις γίνονται και με τους Τζον Κατσιματίδη (John Catsimatidis), Ντένις Μιλ (Dennis Mehiel) και Στιβ Ζερβούδη (Steve Zervoudis), ενώ δωρεά θα προσφέρει και ο ίδιος ο Φίλιπ Κρίστοφερ.

Κατά την πρώτη εορταστική πανομογενειακή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, αναμένεται να δώσει το «παρών» και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου.

Πάντως, ένα από τα θέματα που λύθηκαν άμεσα, είναι αυτό των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, με τον Φίλιπ Κρίστοφερ να τονίζει πως έχει εξασφαλίσει τη συνδρομή της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο.

Παράλληλα, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, όταν η Προεδρική Φρουρά έστειλε δυο διαφορετικές αποστολές στις ΗΠΑ, φέτος θα παρελάσει κοινό άγημα σε Φιλαδέλφεια και Νέα Υόρκη, με τους Εύζωνες να ταξιδεύουν στην Πενσυλβάνια για την παρέλαση της 7ης Απριλίου και, στη συνέχεια, να μεταβαίνουν στη Νέα Υόρκη για τις τελευταίες εκδηλώσεις και την παρέλαση της 5ης Λεωφόρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η αδήριτη ανάγκη της στενότερης διασύνδεσης με τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργειών και ερευνητικών συνεργασιών ήταν το κεντρικό μήνυμα της πρώτης ημέρας των εργασιών του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ