x
 

Κοινωνία

Με ορίζοντα διετίας έναρξη απευθείας πτήσεων ΗΠΑ – Κύπρου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Αυξημένο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ για απευθείας πτήσεις από και προς την Κύπρο, με ένα τέτοιο δρομολόγιο, σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνει και η Hermes Airports, να μπορούσε να καταστεί πραγματικότητα κατά την επόμενη διετία.

Το θέμα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου με τις ΗΠΑ ανέδειξε σε πρόσφατο ρεπορτάζ του In Business News, με το Υφυπουργείο Τουρισμού να επιβεβαιώνει πως καταβάλλονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση και να προβάλλει ως τροχοπέδη που εμποδίζει κάτι τέτοιο την μη επαρκή ζήτηση, η οποία λειτουργεί αποτρεπτικά, παρά το ενδιαφέρον τους, για τις αεροπορικές εταιρείες.

Τα πιο ενδιαφέροντα και πρόσφατα νέα σχετικά με την πιθανή αεροπορική σύνδεση Κύπρου – ΗΠΑ, έρχονται ωστόσο από το Routes Europe 2023, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου. Το Routes Europe 2023 φέρνει ουσιαστικά στο ίδιο τραπέζι, φορείς λήψης αποφάσεων από αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, προορισμούς και φορείς της αεροπορίας που επενδύουν στο μέλλον της ευρωπαϊκής αεροπορικής συνδεσιμότητας.

Στο συνέδριο βρέθηκε και η Hermes Airports με την Μαρία Κουρούπη, ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της εταιρείας να μεταφέρει, μιλώντας στο In Business News, τα μηνύματα των εκεί συζητήσεων με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες.

«Στο συνέδριο είχαμε συναντήσεις με 23 αεροπορικές εταιρείες. Τα συνέδρια των Routes Europe γίνονται σε ετήσια βάση ως σημείο συνάντησης αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών. Εμείς είχαμε συναντήσεις με 23 εταιρείες. Κάποιες ήταν υφιστάμενες, που πετούν από και προς την Κύπρο. Κάποιες είναι αεροπορικές εταιρείες που στοχεύουμε να πείσουμε για να δρομολογήσουν πτήσεις», ανέφερε η κ. Κουρούπη.

Κάποια από τα ζητήματα που συζητήθηκαν μεταξύ της Hermes Airports και των αεροπορικών εταιρειών και άλλων φορέων, είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου της Κύπρου τον χειμώνα, αλλά και τα… κενά που υπάρχουν προς κάποιους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

«Αυτό που πρόταξαν πολλές εταιρείες είναι ότι θα πρέπει να αναδειχθεί το τουριστικό προϊόν της Κύπρου πέραν του ήλιου και της θάλασσας, ώστε να αναπτυχθεί η ζήτηση κατά τους χειμερινούς μήνες, κάτι το οποίο συνάδει και με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης.

Οσον αφορά εταιρείες που δεν πετούν στην Κύπρο, αφορούν κυρίως προορισμούς που δεν εξυπηρετούνται αυτή τη στιγμή, όπως για παράδειγμα Ισπανία ή Βρυξέλλες. Οι συζητήσεις αφορούν το καλοκαίρι του 2024», επισήμανε.

Και κάπου εδώ μπαίνει στη συζήτηση το ενδεχόμενο της αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου με κάποια Πολιτεία των ΗΠΑ. Είτε απευθείας, είτε να λειτουργήσει η χώρα μας ως διαμετακομιστικός προορισμός.

Κατά τις συζητήσεις στο Routes Europe 2023, όπως μας μετέφερε η κ. Κουρούπη, έδειξαν αυξημένο ενδιαφέρον εκ πρώτης τρεις αεροπορικές εταιρείες που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν ένα τέτοιο δρομολόγιο. Ωστόσο, υπάρχει αρκετός δρόμος, καθώς η ζήτηση δεν βρίσκεται ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα.

«Συναντηθήκαμε με τρεις εταιρείες που δυνητικά θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τέτοια δρομολόγια. Υπάρχουν 2-3 προϋποθέσεις για να επιτευχθεί αυτό το project. Η επόμενη σοβαρή επέκταση των εταιρειών στην Ευρώπη θα γίνει το 2025. Αρα, έχουμε περιθώριο περίπου δύο χρόνων περίπου», εξήγησε η κ. Κουρούπη.

Οι συζητήσεις και επαφές, φαίνεται πως είναι ασταμάτητες, καθώς το δρομολόγιο ΗΠΑ – Κύπρος βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα. Για αυτό τον λόγο, οι επαφές της Hermes Airports γίνονται και με εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις σε γειτονικές χώρες, όπως το Ισραήλ και η Ιορδανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Υπό τετραήμερη κράτηση με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου τέθηκαν δυο Ελληνοκύπριοι, ηλικίας 22 και 30 χρόνων, σε σχέση με την υπόθεση επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης εναντίον 25χρονης Τουρκοκύπριας, της Ασια Καράαλι (Asya Karaali) στην Αγία Νάπα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ