x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Αμερική

Με πλεόνασμα το οικονομικό αποτέλεσμα της παρέλασης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με μια τελική αίσθηση ικανοποίησης πως, έστω και μετ’ εμποδίων, η εν γένει διοργάνωση της παρέλασης της 30ής Απριλίου στην 5η Λεωφόρο στέφθηκε με επιτυχία, αλλά και με την ευχή η επόμενη να διεξαχθεί υπό ομαλότερες –διοικητικά- συνθήκες για την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, πραγματοποιήθηκε η απολογιστική πανομογενειακή συγκέντρωση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, το απόγευμα της Πέμπτης 8 Ιουνίου.

Μετά την προβολή ενός ολιγόλεπτου ντοκιμαντέρ με στιγμιότυπα από την 30ή Απριλίου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, ευχαρίστησε άπαντες για τη συνεισφορά τους, τονίζοντας πως, στην προετοιμασία που ξεκίνησε στις 15 Φεβρουαρίου, όλοι οι εμπλεκόμενοι συνέβαλαν προκειμένου η παρέλαση να διεξαχθεί απρόσκοπτα και με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Παράλληλα, παρέδωσε τον οικονομικό απολογισμό, βάσει του οποίου το ταμείο της παρέλασης εμφανίζει ήδη ένα πλεόνασμα της τάξεως των 15.200,14 δολαρίων, ενώ, εφόσον εισπραχθούν εκκρεμή έσοδα από το Λεύκωμα και άλλες πηγές, το ποσό αυτό θα ανέβει στις 34.000,14 δολάρια.

Διακρίνονται οι Νίκος Μπάρδης, Φίλιπ Κρίστοφερ, Δημήτριος Α. Γωνιάς και Δημήτρης Παλιούρας, κατά την διάρκεια της απολογιστικής πανομογενειακής συγκέντρωσης στο Σταθάκειο. Φωτογραφία: Ε.Κ./Χριστόδουλος Αθανασάτος

Σύμφωνα με τον απολογισμό, η δεξίωση στο «Χίλτον», εμφανίζει ένα κέρδος κοντά στις 9.000 δολάρια, καθότι, παρά τις 190.350 δολάρια έξοδα, εισέπραξε 199.100 δολάρια. Την ίδια στιγμή, το Λεύκωμα έχει ήδη φέρει στα ταμεία ένα ποσό της τάξεως των 85.250 δολαρίων, το οποίο αναμένεται να ανέβει περαιτέρω τις προσεχείς ημέρες και να πλησιάσει τις 100.000, καθότι υπάρχουν διαφημιζόμενοι που επιβεβαίωσαν ότι σύντομα θα πληρώσουν. Παράλληλα, τα έσοδα του λαχείου κινούνται στις 42.040 δολάρια, με τις δυο αυτές πηγές -λεύκωμα και λαχείου- να θεωρούνται αναλογικά οι πιο κερδοφόρες. Επιπλέον, μεταξύ των εσόδων ήταν οι 9.375 δολάρια από τον ραδιομαραθώνιο στον ραδιοφωνικό σταθμό «Hellas FM», ενώ οι εισπράξεις από τις εισφορές συμμετοχών ανήλθαν στις 54.537,88 δολάρια.

Στην ευχαριστήρια τοποθέτησή του, ο συμπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για το Λεύκωμα, Νίκος Μπάρδης, δήλωσε ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα, απένειμε τα εύσημα σε όλους και δήλωσε πως πρόθεσή του είναι να μην βρίσκεται στην ίδια θέση την επόμενη χρονιά, εκφράζοντας την ελπίδα πως η επόμενη Επιτροπή Παρέλασης θα οριστεί από τη νέα Διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Ευχαριστίες απηύθυναν ακόμη οι συμπρόεδροι Νομική Καστανά και Δημήτριος Α. Γωνιάς, όπως επίσης και οι Βασίλης Εγγλέζος, Αναστάσιος Καραγκούνης, Δημήτρης Φίλιος, Αυγή Ατματζίδου.

Ακολούθησε η κλήρωση του λαχείου, από τους Βασίλη Εγγλέζο και Αναστάσιο Καραγκούνη, ενώ, μετά το πέρας της διαδικασίας, τα μέλη της Επιτροπής τίμησαν τον Φίλιπ Κρίστοφερ, αναγνωρίζοντας την αποφασιστική συνεισφορά του στη συσπείρωση των κατακερματισμένων δυνάμεων της Ομογένειας για την επιτυχή διεξαγωγή της παρέλασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το καθολικό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η συναυλία με τίτλο "Μαρία Κάλλας: Αφιέρωμα στη Ζωή και τη Μουσική της" (‘Maria Callas: A Tribute to Her Life and Music’), που έλαβε χώρα την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Merkin Concert Hall του Kaufman Music Center, στο Μανχάτταν.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ