x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Με σκοπό μόνο την πόλωση

Ο σκοπός (αλλά και η λογική) των προτάσεων δυσπιστίας είναι να διακόψουν τον βίο «επιβλαβών» (κατά την αξιωματική αντιπολίτευση) κυβερνήσεων για τον τόπο και να οδηγήσουν τον λαό στις κάλπες ώστε από την ετυμηγορία του να προκύψει νέα κυβέρνηση.

Με δεδομένο, όμως, ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι γνωστό τοις πάσι ότι το αργότερο σε δύο κάτι μήνες στην Ελλάδα θα έχουμε βουλευτικές εκλογές, ποιο ακριβώς ήταν το νόημα της χθεσινής πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη; Δεν γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει ούτως ή άλλως κάνει τον κύκλο της και ατύπως έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο;

Μπορεί βέβαια να υποθέσει κανείς ότι πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον βίο της παρούσας κυβέρνησης, έστω και κατά μία ημέρα, και για αυτό δεν ανέμενε τη φυσική ολοκλήρωση του κύκλου της σε λίγες εβδομάδες. Και πάλι όμως, δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι θα υπάρξουν διαρροές (για την ακρίβεια δεν υπάρχει ένδειξη ούτε για μία διαρροή) από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των 157 μελών της κυβερνώσας Νέας Δημοκρατίας ώστε η κυβέρνηση να απωλέσει την δεδηλωμένη στη Βουλή και να οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές.

Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από προφανές ότι η χθεσινή κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από την αξιωματική αντιπολίτευση εξυπηρετεί έναν και μόνο σκοπό: τη δημιουργία κλίματος πόλωσης εν  όψει των εκλογών.

Πρόκειται δηλαδή καθαρά για έναν τακτικισμό, μία κίνηση που στερείται πολιτικής ουσίας και η οποία το μόνο που θα καταφέρει είναι να προκαλέσει τεχνητή ένταση.

Ο τόπος, όμως, ύστερα από δύσκολη υπερδεκαετή περίοδο που πέρασε με αλλεπάλληλες κρίσεις και πολιτικές αναταράξεις, έχει ανάγκη από ηρεμία και νηφαλιότητα. Ο τόπος δοκίμασε για πολλά χρόνια την πόλωση στο πολιτικό σκηνικό και διαπίστωσε ότι αυτή λειτουργούσε ως βαρίδι που τον κρατούσε πίσω. Είναι κρίμα να διολισθήσει η χώρα σε πρακτικές άλλων εποχών που καλύτερο θα ήταν να μην θυμάται κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τρέχει» με τα χίλια το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ